Navigare cu erori de certificat blocată: ce înseamnă asta și cum să o rezolvi

Site-urile web utilizează certificate de criptare pentru a vă proteja confidențialitatea și securitatea atunci când le vizitați. Certificatele funcționează prin criptarea datelor trimise între computer și site. Dacă un site are un certificat depășit sau configurat incorect, browserul fie vă avertizează cu privire la situație, fie blochează încărcarea site-ului. Aceasta este cunoscută sub numele de eroare de certificat de navigare blocată.

Acest ghid este orientat spre Internet Explorer și Microsoft Edge, dar multe dintre posibilele soluții detaliate aici funcționează și cu alte browsere, cum ar fi Firefox și Google Chrome.


Cauzele erorii de certificat Navigare blocată Eroare

Există mai multe motive pentru care apare eroarea certificatului Navigarea blocată. Înainte de a începe să săpați și să încercați să remediați problema, ar trebui mai întâi să considerați că este posibil să nu existe o problemă. Poate că site-ul nu este configurat corect și browserul își face treaba.

Există totuși cauze comune pe care le puteți remedia. Mai jos sunt câteva cauze pe care este posibil să le puteți remedia.

  • Site-ul nu este configurat corect.
  • Ceasul sistemului nu este setat corect.
  • Actualizări Windows lipsesc.
  • Antivirusul și firewall-urile blochează site-ul.
  • Probleme de compatibilitate cu browserul.

Cum să evitați site-urile web periculoase care vă pot afecta computerul


Cum se remediază eroarea certificatului Navigarea blocată

Dacă întâmpinați problema blocată de navigare cu erori de certificat, există câteva lucruri pe care le puteți încerca să ocoliți acea eroare și să accesați site-ul la care încercați să accesați.

Aveți grijă atunci când navigați în avertismentele anterioare, cum ar fi avertismentul de eroare certificat Navigare blocată Certificatele de securitate asigură că site-urile sunt navigabile în siguranță și nu sunt încărcate cu programe malware care ar putea fi dăunătoare unui sistem. Ignorarea acestor erori ar putea pune în pericol sistemul dvs. de confidențialitate și computer.

  1. Verificați dacă eroarea este justificată. În funcție de locul în care ați primit eroarea, este posibil să primiți un link pentru a primi informații suplimentare despre certificatul site-ului. În caz contrar, puteți accesa aceste informații în majoritatea browserelor selectând bloca în bara de adrese. Dacă data de expirare a certificatului este mai devreme decât data curentă, certificatul este expirat, ceea ce înseamnă că nu aveți nimic de făcut.

  2. Rulați o actualizare Windows. Uneori, o piesă de software depășită de pe computer este de vină.

  3. Încercați un alt browser web. Atât Google Chrome, cât și Firefox se ocupă diferit de Edge. Este posibil să găsiți că un site funcționează bine pe unul, dar nu pe celălalt.

  4. Actualizați browserul cu probleme. Edge și IE sunt actualizate împreună cu actualizarea Windows, dar puteți actualiza cu ușurință și Chrome și Firefox.

  5. Setați ceasul sistemului Windows. Când ceasul este incorect, Windows folosește ora greșită pentru a compara cu data de expirare a certificatului, provocând eroarea.

  6. Asigurați-vă că serverele DNS direcționează conexiunea către site-ul potrivit. Când un site web schimbă ceva important, cum ar fi locația în care este găzduit, serverele DNS respective trebuie să se actualizeze. Nu toate serverele DNS se actualizează în același ritm sau au aceleași informații. Schimbați serverele DNS pentru a vedea dacă ajungeți în locul corect.

  7. Verificați setările antivirus și firewall. Asigurați-vă că un program antivirus sau un firewall nu blochează site-ul. Există momente în care un program antivirus este prea strict și blochează părțile cheie ale site-ului pe care încercați să îl accesați. Fără informațiile de care are nevoie, computerul nu poate face altceva decât să ridice o eroare. Slăbiți restricțiile din antivirus sau firewall pentru a vedea dacă acest lucru rezolvă problema.

    O opțiune alternativă, dar riscantă, este dezactivarea temporară a McAfee, Norton sau paravanul de protecție Windows. Cu toate acestea, dacă utilizați această opțiune, rețineți că vă puneți computerul în pericol pentru intruziuni. Reactivați antivirusul sau paravanul de protecție când ați terminat.

  8. Eliminați raportul administratorului. Unele aplicații antivirus și de securitate includ Trusteer Rapport, un software de la IBM care adaugă un nivel suplimentar de protecție atunci când trimiteți informații online. Trusteer Rapport poate provoca erori și erori, inclusiv aceasta. Puteți elimina Trusteer Rapport păstrând în același timp antivirusul pe deplin funcțional.

  9. Schimbați opțiunile de securitate pe internet. Reduceți nivelul de securitate din Windows pentru a vedea dacă acest lucru rezolvă problema.

  10. Dezactivați modul protejat în Internet Explorer. Dacă problema apare numai în Internet Explorer, dezactivați modul protejat pentru a vedea dacă mecanismul de siguranță este de vină.

    Modul protejat există pentru un motiv și ar trebui să îl dezactivați numai dacă știți că eroarea apare incorect și nu există un motiv legitim pentru a bloca site-ul.

  11. Adăugați site-uri de încredere la Internet Explorer. Dacă sunteți sigur că eroarea este nejustificată, adăugați definitiv acel site specific ca site de încredere pentru IE și Microsoft Edge. presa Cheia Windows + R, apoi introduceți inetcpl.cpl și selectați OK.

  12. Dezactivați avertismentele privind nepotrivirea certificatelor. Acest lucru împiedică apariția erorii. Aceasta este o soluție temporară și nu rezolvă problema de bază.

    1. Deschideți Proprietăți Internet fereastră.
    2. selectaţi Avansat tab.
    3. Căutați prin masă Avertizează despre nepotrivirea adresei certificatuluiși scoateți cecul pentru a-l dezactiva.
    4. Anunturi Ok pentru a aplica modificarea.
    5. Reporniți browserul și accesați din nou site-ul.