Multe utilizări ale butonului de pornire iPhone

Toți cei care au folosit iPhone-ul chiar și doar câteva minute știu că butonul Acasă, singurul buton de pe partea din față a iPhone-ului, este crucial. Dar relativ puțini oameni știu câte lucruri poate face butonul Acasă - și cum să facă acele lucruri pe modelele iPhone care nu au buton Acasă. Citiți mai departe pentru a afla totul despre numeroasele utilizări ale butonului iPhone Home.


Pentru ce este utilizat butonul de pornire iPhone

Maddy Price / Lifewire

Butonul Acasă este utilizat pentru tot felul de aplicații și acțiuni, inclusiv:

  • Accesați Siri: Ținând apăsat butonul Acasă va lansa Siri.
  • multitasking: Dacă faceți dublu clic pe butonul Acasă, se afișează toate aplicațiile care rulează în managerul multitasking.
  • Comenzi pentru aplicații muzicale: Când telefonul este blocat și aplicația Muzică se redă, făcând clic pe butonul de pornire o dată, vor apărea comenzile aplicației Muzică pentru a regla volumul, a schimba melodiile și pentru a reda sau a întrerupe melodia.
  • Aparat foto: Din ecranul de blocare, o singură apăsare a butonului Acasă și o glisare de la dreapta la stânga lansează aplicația Cameră.
  • Centru de notificari: Din ecranul de blocare, apăsați butonul Acasă și glisați de la stânga la dreapta pentru a accesa widgeturile Centrului de notificări.
  • Controale de accesibilitate: În mod implicit, butonul Acasă răspunde doar la clicuri simple sau duble. Dar un triplu clic poate declanșa și anumite acțiuni. Pentru a configura ceea ce face un triplu clic, accesați aplicația Setări, apoi atingeți general > Accesibilitate > Accesibilitate rapidă. În acea secțiune, puteți declanșa următoarele acțiuni cu un triplu clic:
    • AssistiveTouch
    • Culori inversate clasice
    • Filtre de culoare
    • Reduceți punctul alb
    • VoiceOver
    • Culori inteligente de inversare
    • Schimba controlul
    • VoiceOver
    • Zoom.
  • Renunțați la centrul de control: Dacă Centrul de control este deschis, îl puteți renunța cu un singur clic pe butonul Acasă.
  • ID-ul atingerii: Pe iPhone 5S, seria 6, seria 6S, seria 7 și seria 8, butonul Acasă adaugă o altă dimensiune: este un scaner de amprentă. Numit Touch ID, acest scaner de amprente face aceste modele mai sigure și este utilizat pentru a introduce coduri de acces și parole pentru achiziții de pe iTunes și App Stores, precum și cu Apple Pay.
  • Accesibilitate: Seria iPhone 6 și versiunile mai noi au o funcție de buton de acasă pe care niciun alt iPhone nu o are, numită Accesibilitate. Deoarece aceste telefoane au ecrane mari, poate fi greu de accesat dintr-o parte în alta atunci când utilizați telefonul cu o singură mână. Accesibilitatea rezolvă această problemă trăgând partea de sus a ecranului în jos, spre centru, pentru a facilita accesul. Utilizatorii pot accesa Accesibilitatea atingând de două ori (fără a face clic; doar o atingere ușoară, cum ar fi atingerea unei pictograme), butonul Acasă. 

iPhone X și versiuni ulterioare: sfârșitul butonului Acasă

Chesnot / Getty Images

În timp ce seria iPhone 7 a adus câteva modificări majore butonului Acasă, iPhone X elimină complet butonul Acasă. Cu iPhone XS, XS Max și XR, de asemenea, lipsesc butoanele Home, este sigur să spunem că butonul Home este pe drum. Iată cum să efectuați sarcini care obișnuiau să necesite butonul Acasă de pe iPhone X:

  • Deblocați telefonul: Deblocați iPhone X utilizând fie sistemul de recunoaștere facială Face ID, fie introducând o parolă de pe ecran după ce ați trezit telefonul ridicându-l, atingând ecranul sau făcând clic pe butonul Side (aka sleep / wake).
  • Reveniți la ecranul de pornire: Pentru a părăsi o aplicație și a reveni la ecranul de pornire, glisați în sus din partea de jos a ecranului (Centrul de control este acum accesat glisând în jos din colțul din dreapta sus al ecranului).
  • multitasking: Pentru a accesa vizualizarea multitasking a tuturor aplicațiilor deschise, glisați în sus de jos ca și cum ați reveni la ecranul de pornire, dar întrerupeți-vă parțial prin glisare. 
  • Siri: În loc să țineți apăsat butonul Acasă pentru a lansa Siri, țineți apăsat butonul lateral.
  • Realizarea de capturi de ecran: Butonul Acasă nu mai este implicat în realizarea capturilor de ecran. În schimb, strângeți butonul lateral și butonul de creștere a volumului în același timp pentru a captura o captură de ecran.
  • Repornire forțată: Repornirea forțată a iPhone X necesită acum mai mulți pași. Faceți clic pe butonul de creștere a volumului, apoi pe butonul de reducere a volumului, apoi apăsați și mențineți apăsat butonul lateral până când iPhone-ul repornește. 

De asemenea, puteți crea comenzi rapide care să ia locul butonului Acasă. Aceste comenzi rapide vă permit să accesați funcțiile pe care le utilizați cel mai frecvent. Aflați cum în articolul nostru Cum se creează și se utilizează comenzile rapide pentru iPhone X


Butonul Acasă de pe iPhone 7 și 8 Series

 Chesno / Getty Images

Telefoanele din seria iPhone 7 au schimbat dramatic butonul Acasă. La modelele anterioare, butonul era cu adevărat un buton: ceva care se mișca atunci când dați clic pe el. Pe iPhone 7 și apoi pe seria 8, butonul Acasă este de fapt un panou solid, 3D Touch-enabled. Când o apăsați, nimic nu se mișcă. În schimb, la fel ca ecranul tactil 3D, acesta detectează forța presei și răspunde în consecință. Datorită acestei modificări, iPhone 7 și 8 serie are următoarele opțiuni pentru butonul principal:

  1. Restul degetului de deschis: Versiunile anterioare ale butonului Acasă compatibil cu Touch ID vă permit să stați cu degetul pe buton pentru a debloca telefonul. Acest lucru s-a schimbat odată cu seria 7, dar puteți restabili acea opțiune accesând setările > general > Accesibilitate > Acasă Button > și mutarea Așezați degetul spre Deschidere glisor la pornit / verde.

  2. Faceți clic pe Viteză: Schimbați viteza necesară pentru a face dublu sau triplu clic pe butonul din Setări> generalAccesibilitate > Acasă Button.

  3. Faceți clic pe Setări: Deoarece butonul este acum activat 3D Touch, puteți alege tipul de feedback la clic pe care îl preferați accesând setările > general > Acasă Button.


Utilizări ale butonului Acasă în versiunile anterioare ale iOS

Versiunile anterioare ale iOS foloseau butonul Acasă pentru diferite lucruri - și permiteau utilizatorilor să configureze butonul Acasă cu mai multe opțiuni. Aceste opțiuni nu sunt disponibile în versiunile ulterioare ale iOS.

  • iOS 8: Dacă atingeți de două ori butonul Acasă, nu se afișează doar managerul de multitasking, ci și câteva noi opțiuni de contact. În partea de sus a ecranului, pictogramele arată persoanele pe care le-ați apelat sau le-ați trimis mesaje text, precum și persoanele listate în meniul de preferințe al aplicației dvs. Telefon, pentru a contacta rapid. Acest lucru a fost eliminat în iOS 9.
  • iOS 4: Această versiune a iOS a introdus dublu clic pe buton pentru a afișa opțiunile de multitasking. De asemenea, a lansat instrumentul de căutare Spotlight al telefonului cu un singur clic din ecranul de pornire.
  • iOS 3: Atingerea dublă a butonului Acasă în această versiune a iOS a fost o comandă rapidă către lista de favorite din aplicația Telefon. Alternativ, puteți schimba o setare pentru a lansa în schimb aplicația Muzică (numită atunci iPod).