Modificați fontul implicit în Microsoft Office

Suita de productivitate Microsoft Office acceptă mai multe tipuri de comutare implicită a fontului, astfel încât documentele Office să prezinte aspectul preferat fără a fi nevoie să configurați manual stilurile de fiecare dată când creați un fișier nou.

Instrucțiunile din acest articol se aplică versiunilor desktop ale Microsoft 365, Office 2019 și Office 2016.


Microsoft Word

Pentru a regla stilurile implicite utilizate într-un document Word, fie creați un șablon nou, fie reglați șablonul implicit curent.

Ajustați șablonul

  1. Du-te la Acasă și faceți clic dreapta pe orice stil din Stiluri grup.

  2. În meniul pop-up, selectați Modifica.

  3. În Modificați stilul caseta de dialog, faceți orice ajustări preferați.

  4. În partea de jos a casetei de dialog, selectați Documente noi bazate pe acest șablon pentru a vă asigura că modificările stilului dvs. persistă atunci când creați documente noi.

  5. Selectați OK pentru a salva modificările.

Salvați șablonul

Pentru modificări majore ale valorilor implicite, deschideți un document gol și reglați stilurile pentru a satisface nevoile dvs. Când salvați documentul, puteți (sau nu, în funcție de modul în care este configurată copia dvs. din Word) să primiți o cerere de actualizare sau suprascriere a normal.dotx șablon. Pentru a salva modificările ca noul normal, continuați cu salvarea. În caz contrar, pentru a crea un fișier șablon separat pentru dvs.:

  1. Du-te la Fișier , apoi selectați Export.

  2. Selectați Schimbați tipul de fișier.

  3. În Schimbați tipul de fișier lista, selectați Șablon (* .dotx), Apoi selectați Salvare ca.

  4. În Salvare ca caseta de dialog, introduceți un nume de fișier, alegeți folderul în care doriți să stocați șablonul, apoi selectați Economisești.

În viitor, deschideți șablonul normal.dotx sau șablonul personalizat pe care l-ați creat pentru a vedea opțiunile de font și aspect personalizate. Când salvați documente noi realizate cu șablonul, în mod implicit, apare caseta de dialog Salvare ca. Nu veți suprascrie noul șablon decât dacă îl exportați în mod specific într-un nou fișier DOTX.

Pentru a stabili un font implicit pentru vizualizarea documentelor în vizualizările Schiță și Schiță, selectați Fișier Opţiuni > Avansat. Derulați la secțiunea etichetată Afișați conținutul documentului și selectați Utilizați fontul schiță în vizualizările Schiță și Schiță. Apoi, alegeți fontul și dimensiunea pe care o preferați.


Microsoft Excel

Du-te Fila File, Apoi selectați Opţiuni pentru a deschide caseta de dialog Opțiuni Excel. De la Filă generală, mergeți la Atunci când creați registre de lucru noi secțiunea și alegeți fontul și dimensiunea pentru noua dvs. valoare implicită.

Microsoft OneNote

Pentru a modifica fontul implicit OneNote, accesați Fișier și selectați Opţiuni. Selectează general filă și mergeți la Implicit font pentru a reseta fontul, dimensiunea și culoarea.


Microsoft Publisher

Din orice document gol al editorului, accesați Acasă , apoi selectați Stiluri. Un meniu pop-up afișează opțiuni pentru a importa sau a crea un stil nou.

  • Pentru a importa, deschideți un document care are stiluri asociate - un alt fișier Publisher sau un document Word.
  • Pentru a crea un stil nou, dați-i un nume, apoi modificați parametrii acestuia. Specificați fontul, efectele textului, spațierea caracterelor, separarea paragrafelor, formatele de marcatori și numerotare, liniile de regulă orizontale și plasarea filelor.

Stilurile suplimentare pot fi noi sau se pot baza pe unul pe care l-ați definit.


Microsoft PowerPoint

PowerPoint nu identifică fonturile implicite. În schimb, fonturile sunt asociate cu șabloanele. Bazează-ți designul pe un șablon care satisface nevoile tale de design vizual. De la Amenajări filă, selectați variante săgeată derulantă pentru a afișa opțiuni de personalizare a temei de prezentare activă.

Cum să schimbați rapid fontul implicit în Powerpoint

Microsoft Outlook

Trebuie să fiți configurat pentru a trimite e-mailuri în format HTML pentru a utiliza temele. În caz contrar, mesajul dvs. va fi scris și primit ca text simplu.

Pentru a seta valorile implicite Outlook:

  1. Du-te la Fișier , apoi selectați Opţiuni

  2. selectaţi Mail antetul secțiunii.

  3. În Compuneți mesaje selectați Papetărie și fonturi.

  4. În Semnături și papetărie caseta de dialog, fie selectați o temă definită, fie configurați manual fontul - inclusiv dimensiunea și culoarea - pentru mesaje noi, răspunsuri, redirecționări și compoziție de text simplu.

  5. Selectați OK când ai terminat.

Cum se modifică fonturile implicite în Microsoft Outlook

Interfața de utilizator Microsoft Office

În mod implicit, Windows 10 nu oferă funcționalitate pentru a schimba elementele de interfață cu utilizatorul produselor Microsoft Office. Astfel, aplicațiile Office utilizează aceleași fonturi pentru meniuri, butoane și casete de dialog, cu excepția cazului în care instalați o aplicație tematică non-nativă.