Modalități de a remedia o Xbox 360 care nu se va activa

Consola Xbox 360 și încărcătorul de alimentare au lumini LED încorporate care vă pot ajuta să diagnosticați posibile probleme tehnice. Utilizați acest ghid de depanare Xbox 360 pentru a remedia o consolă care nu pornește.

Informațiile din acest articol se aplică tuturor modelelor Xbox 360. Există instrucțiuni separate pentru depanarea unui Xbox One care nu se va porni.

Robert Daly / Getty Images


Cauzele unei porniri Xbox 360

Inelul roșu al morții este o problemă hardware care poate împiedica funcționarea corectă a Xbox 360. Uită-te la luminile cu LED-uri din jurul butonului de alimentare:

  • Dacă Xbox 360 are un singur inel roșu, acesta poate afișa un cod de eroare pe televizor. Site-ul web de asistență Xbox are o listă de coduri de eroare Xbox 360 și cum se pot remedia aceste erori.
  • Două LED-uri roșii înseamnă că Xbox 360 se supraîncălzește.
  • Dacă Xbox 360 afișează trei inele roșii, este posibil să existe o problemă cu sursa de alimentare.
  • Dacă Xbox 360 afișează patru inele roșii, are probleme în comunicarea cu televizorul.

În timp ce Xbox 360 S și Xbox 360 E nu au inele roșii ale morții, este posibil să vedeți butonul de alimentare al consolei clipind roșu. În plus față de lumina intermitentă, este posibil să vedeți un mesaj pe ecranul televizorului dvs. care vă spune că consola suferă de o ventilație insuficientă.

Microsoft


Cum se remediază o Xbox 360 care nu se va activa

Pașii pe care ar trebui să îi faceți vor depinde de sursa problemei.

Deconectați accesoriile, cum ar fi controlerele sau hard disk-urile externe, de la consolă înainte de depanare pentru a preveni factori suplimentari care afectează procesul.

  1. Deconectați Xbox-ul de perete și conectați-l din nou. Această soluție simplă poate rezolva problemele legate de sursa de alimentare și consolă.

  2. Verificați schimbătorul de putere Xbox 360. Pentru a verifica starea sursei de alimentare, conectați-l la perete și uitați-vă la lumina LED a unității. Urmați aceste instrucțiuni bazate pe culoarea LED-ului atunci când sursa de alimentare este conectată la priza de perete.

    • Verde solid: Dacă indicatorul luminos LED este verde, sursa de alimentare ar trebui să funcționeze. Deconectați sursa de alimentare și conectați-o din nou la perete pentru a vedea dacă vă permite să alimentați corect consola Xbox. Dacă întâlniți același rezultat, treceți la pasul următor.
    • Roșu sau portocaliu intermitent: Deconectați sursa de alimentare de la perete și conectați-o din nou pentru a vedea dacă are vreun efect. Dacă tot nu puteți porni consola, este posibil să existe o problemă cu priza de perete. Conectați adaptorul de alimentare Xbox 360 într-o altă cameră pentru a exclude posibilele probleme de priză.
    • Portocaliu solid: Există mari șanse ca sursa de alimentare să fie deteriorată. Obțineți una nouă pentru a vedea dacă permite Xbox 360 să pornească corect.
    • Fara lumina: Deconectați sursa de alimentare de la perete și conectați-o din nou pentru a vedea dacă are vreun efect. Dacă tot nu puteți porni consola, este posibil să existe o problemă cu priza de perete sau sursa de alimentare. Utilizați adaptorul în altă cameră pentru a exclude posibilele probleme de priză. Dacă unitatea încă nu pornește, ar putea fi deteriorată. Obțineți o nouă sursă de alimentare pentru a vedea dacă permite Xbox 360 să pornească corect.

    Microsoft

  3. Lăsați Xbox 360 să se răcească. Dacă Xbox 360 afișează două inele roșii (sau o lumină intermitentă roșie pe modelele S și E), deconectați consola și lăsați-o să se răcească timp de o oră înainte de ao utiliza din nou. Asigurați-vă că locul în care stocați consola Xbox are mult spațiu de respirație pentru a preveni supraîncălzirea sa în viitor.

  4. Deconectați și reconectați toate cablurile A / V de la televizor și consola Xbox 360. Patru inele roșii înseamnă că există o problemă cu conexiunea la televizor. Asigurați-vă că intrările audio și video sunt în porturile corecte și verificați dacă există deteriorări fizice ale cablurilor. Dacă problema persistă, utilizați un alt cablu A / V pentru a testa sistemul.

  5. Scoateți și reinstalați hard disk-ul Xbox 360. Dacă toate celelalte nu reușesc, reinstalați hard diskul sau înlocuiți-l. Dacă mergeți pe acest traseu, asigurați-vă că transferați datele Xbox 360 pe un hard disk nou.

    Microsoft a întrerupt asistența pentru Xbox 360, deci nu mai este posibil să vă reparați consola de către producător.