Mod iPhone DFU: Ce este și cum să-l utilizați

Puteți rezolva multe probleme cu iPhone cu ceva relativ simplu, cum ar fi o repornire. Problemele mai provocatoare pot necesita o abordare mai cuprinzătoare, denumită modul DFU.

Instrucțiunile din acest articol se aplică oricărui dispozitiv iOS, care include iPhone, iPod touch și iPad.

Emilija Manevska / Moment / Getty Images


Ce este modul DFU?

Modul iPhone Device Firmware Update (DFU) face modificări la nivel scăzut la software-ul care rulează dispozitivul. Deși este legat de modul de recuperare, este mai cuprinzător și îl puteți folosi pentru a rezolva probleme mai dificile.

Când un dispozitiv iOS este în modul DFU, dispozitivul este pornit, dar nu a pornit sistemul de operare. Ca urmare, puteți face modificări la sistemul de operare, deoarece acesta nu rulează încă.

Când utilizați modul DFU pe iPhone

Pentru majoritatea utilizărilor obișnuite ale iPhone, iPod touch sau iPad, nu veți avea nevoie de modul DFU. Modul de recuperare este de obicei singurul lucru de care aveți nevoie. Dacă dispozitivul este blocat într-o buclă după actualizarea sistemului de operare sau are date atât de corupte încât nu vor rula corect, Modul de recuperare este primul dvs. pas. În majoritatea circumstanțelor, utilizați modul iPhone DFU pentru:

  • Descărcați versiunea iOS care rulează pe dispozitiv. Faceți acest lucru dacă, dintr-un anumit motiv, o actualizare la o versiune mai nouă a deteriorat dispozitivul sau a făcut ca aplicațiile să nu funcționeze corect. Evitați acest lucru, dacă este posibil, dar poate fi necesar în unele cazuri rare.
  • Jailbreak dispozitivul sau un-jailbreak-l.
  • Eliminați o versiune beta expirată a iOS.
  • Remediați un iPhone care nu va porni după logo-ul Apple.

Punerea dispozitivului în modul DFU poate fi necesară pentru a remedia anumite situații, dar este important să ne amintim că este potențial periculos. Utilizarea modului DFU pentru a downgrade sistemul de operare sau jailbreak dispozitivul îl poate deteriora și încalca garanția.

Dacă intenționați să utilizați modul DFU, faceți-o pe propriul risc - vă asumați responsabilitatea pentru orice rezultat advers.


Cum să intrați în modul DFU pe iPhone

Punerea unui dispozitiv în modul DFU este similară cu modul de recuperare. Iată ce trebuie să faceți:

  1. Conectați iPhone-ul sau alt dispozitiv iOS la un computer, apoi deschideți iTunes.

  2. Tine Somn / Putere (situat în partea de sus a dispozitivului) pentru a afișa un glisor, apoi trageți glisorul spre dreapta pentru a opri dispozitivul.

    Dacă dispozitivul nu se oprește, continuați să țineți apăsat butonul Putere buton și Acasă după ce apare glisorul. În cele din urmă, dispozitivul se va opri. Eliberați butoanele când dispozitivul se oprește.

  3. Cu dispozitivul oprit, țineți apăsat butonul Somn / Putere buton și Acasă butonul în același timp.

    Dacă aveți un iPhone 7 sau mai nou, țineți apăsat butonul Somn / Putere butonul și Volum scăzut butonul Acasă.

  4. Țineți apăsat aceste butoane timp de 10 secunde.

    Dacă țineți prea mult timp, dispozitivul intră în modul de recuperare în loc de modul DFU. Sigla Apple apare atunci când dispozitivul intră în modul de recuperare.

  5. Eliberați Somn / Putere , dar continuați să țineți apăsat butonul Acasă Buton (sau Volum scăzut butonul de pe un iPhone 7 sau mai nou) timp de 5 secunde.

    Dacă apar sigla și mesajul iTunes, ați ținut butonul prea mult timp și trebuie să porniți din nou.

  6. Dacă ecranul dispozitivului este negru, este în modul DFU. Dacă iTunes recunoaște că iPhone-ul este conectat, sunteți gata să continuați.

  7. Dacă vedeți pictograme sau text pe ecranul dispozitivului, acesta nu se află în modul DFU și va trebui să porniți din nou.


Cum să ieșiți din modul DFU pe iPhone

Pentru a ieși din modul iPhone DFU, opriți dispozitivul. Tine Somn / Putere până când apare glisorul, apoi deplasați glisorul. Sau, dacă dețineți Somn / Putere Acasă (Sau Volum scăzut) butoanele mai lungi, dispozitivul se oprește și ecranul se întunecă.