Mi-am uitat parola Windows 8! Care sunt opțiunile mele?

Primele lucruri mai întâi: să nu vă fie jenat că ați uitat parola Windows 8. Ni se spune din nou și din nou să facem parole mai lungi și mai complicate pentru a ne menține datele în siguranță, ceea ce le face din ce în ce mai greu să ne amintim. Pe cine încercăm să păstrăm aici? Majoritatea acestor sfaturi funcționează exact la fel pentru Windows 10, unele funcționează pe toate versiunile de Windows, iar altele se vor aplica oricărei parole uitate.

Chiar dacă parola Windows 8 nu a fost atât de dificil de reținut - ești om. Toată lumea uită lucrurile din când în când, chiar și despre lucrurile importante!


Mi-am uitat parola Windows 8! Care sunt opțiunile mele?

Lifewire / Nusha Ashjaee

Din fericire, există o serie de modalități de a vă întoarce dacă ați uitat parola Windows 8, pe care le detaliem mai jos.

Unele dintre aceste idei se aplică numai dacă vă conectați la Windows 8 utilizând un cont local (vă conectați cu un nume de utilizator tradițional). Unele funcționează numai dacă utilizați un cont Microsoft (vă conectați cu o adresă de e-mail), iar altele funcționează pentru ambele. Vă vom anunța de fiecare dată. Cu toate acestea, toate aceste idei se aplică în mod egal oricărei ediții de Windows 8 sau Windows 8.1 pe care le utilizați.


Faceți presupuneri educate la parola dvs. Windows 8

Înainte să-ți dai ochii peste cap, dă-i o lovitură. Încercați cu seriozitate, chiar dacă doar pentru a ne face umor. Ghicirea este probabil primul lucru pe care l-ai făcut odată ce ți-ai dat seama că ți-ai uitat parola Windows 8, dar au fost presupuneri educate sau doar câteva încercări frustrate?

Da, există mai multe moduri ciudate de a te pirati din nou în Windows 8, dar înainte de a petrece tot timpul și energia cu aceștia, oferă ghicitorilor educați o ultimă lovitură foarte bună.

Având în vedere că atât parolele simple, cât și cele complexe, bine elaborate, sunt de obicei inspirate de lucrurile cele mai familiare pentru noi în viața noastră, gândiți-vă dacă parola Windows 8 ar putea avea ceva de-a face cu:

  • Ziua de naștere a soțului, partenerului, prietenului sau copilului
  • Un aspect al numelui, prenumelui sau prenumelui dvs.
  • Un set preferat de numere
  • O amintire plăcută din copilărie
  • O mâncare sau activitate preferată
  • Numărul de telefon pe care ți-l amintești când erai copil
  • Unde lucrezi sau trăiești
  • Animalele tale de companie
  • ... Sau poate este o combinație a celor de mai sus

Acestea sunt doar câteva idei despre cum să ghiciți cu succes propria parolă.


Resetați parola contului dvs. Microsoft online

O opțiune care vi s-a oferit atunci când ați cumpărat computerul pentru prima dată sau ați instalat Windows 8 a fost să vă înscrieți pentru un cont Microsoft sau să vă conectați cu contul dvs. Microsoft existent. Un avantaj imens de a face acest lucru este că vă oferă un plan de evadare dacă uitați vreodată parola Windows 8: puteți reseta parola contului Microsoft.

Accesați account.live.com/password/reset și urmați instrucțiunile de pe ecran.

Puteți reseta o parolă Windows 8 uitată online astfel, numai dacă utilizați un cont Microsoft. Dacă utilizați un cont local, parola dvs. nu este stocată cu Microsoft online și, prin urmare, nu poate fi resetată de către aceștia.


Folosiți acel disc de resetare a parolei Windows 8 pe care l-ați făcut

Un disc de resetare a parolei Windows 8 este exact cum sună - este o dischetă sau o unitate flash, care poate fi utilizată pentru a reseta parola Windows 8 dacă o uitați. Dacă aveți unul, acesta este momentul să-l găsiți și să-l folosiți!

Din păcate, dacă ai un bit, probabil că te va trece la următoarea idee. Un disc de resetare a parolei este legat de contul dvs. specific Windows 8, ceea ce înseamnă că trebuie creat unul din Windows, atunci când știați parola. Cu alte cuvinte, dacă nu aveți deja un disc de resetare a parolei Windows 8, șansa de a crea una s-a încheiat.

Odată ce ați revenit la Windows 8 folosind una dintre celelalte idei de mai jos, vă rugăm să creați un disc de resetare a parolei Windows 8, astfel încât să puteți evita toate aceste probleme data viitoare când vă uitați parola.

Crearea și, prin urmare, utilizarea unui disc de resetare a parolei este doar o opțiune dacă vă conectați la Windows 8 utilizând un cont local.


Solicitați altui utilizator parola Windows 8

Dacă mai mult de o persoană folosește computerul dvs. și cel puțin una dintre acele alte persoane este configurată ca administrator, persoana respectivă se poate conecta cu parola sa și poate modifica parola pentru dvs. din applet-ul Conturi utilizator din Panoul de control.

Puteți avea un administrator pe computerul dvs. să vă schimbe parola Windows 8 uitată numai dacă contul dvs. este un cont local. Celălalt utilizator administrator poate avea un cont Microsoft sau un cont local, dar contul dvs. trebuie să fie un cont local pentru ca parola să fie schimbată în acest fel.

Utilizați acest hack pentru a vă reseta parola Windows 8

Cuvântul „hack” ar putea să-l împingă puțin, dar există o procedură gratuită și relativ simplă pe care o puteți urma, care vă permite să vă resetați parola Windows 8 dacă ați uitat-o. Cu acest hack, veți putea să vă resetați parola Windows 8 chiar de pe ecranul de conectare Windows, fără un disc de resetare a parolei sau o unitate flash și fără a fi nevoie de software terță parte.

Va trebui să utilizați Promptul de comandă și să faceți unele lucruri pe care este posibil să nu le fi făcut până acum, dar urmați cu atenție instrucțiunile noastre și veți trece bine.

Acest hack va funcționa numai dacă vă conectați la Windows 8 cu un cont local. Mai multe alte site-uri recomandă acest proces pentru Windows 8 în toate cazurile, dar nu va reseta parola Windows 8 cu succes dacă utilizați un cont Microsoft pentru a vă conecta.

Resetați sau recuperați parola Windows cu unul dintre aceste instrumente

Dacă, din orice motiv, ideile de lucru aproape întotdeauna de mai sus nu au avut succes pentru dvs., este timpul să treceți la unele mijloace mai „tradiționale” de piratare a computerului.

O serie de instrumente de hacking bazate pe software, numite programe de recuperare a parolei Windows, sunt disponibile de la diverse companii și dezvoltatori de software. În funcție de programul pe care alegeți să îl utilizați, acesta poate să vă găsească și să vă afișeze parola Windows uitată sau pur și simplu să o resetați, permițându-vă să vă conectați deloc fără o parolă.

Vorbim despre o serie de instrumente de recuperare și resetare a parolei în acea listă de programe conectate mai sus. În cea mai mare parte, programele de recuperare a parolelor funcționează atât pentru parolele conturilor locale, cât și pentru cele Microsoft. Instrumentele de resetare a parolei vor reseta parola Windows 8 uitată numai dacă vă conectați cu un cont local.

Resetați computerul

Procesul Resetare computer în Windows 8 este foarte diferit de simpla resetare a parolei. Acest proces elimină toate programele, aplicațiile instalate, și chiar toate datele salvate.

Cu alte cuvinte, trebuie să vă conectați din nou la Windows, deoarece computerul dvs. este readus la configurația sa inițială, la fel cum a fost când l-ați cumpărat sau ați instalat Windows pentru prima dată.

Pentru a finaliza procesul Resetare computer, accesați Opțiuni avansate de pornire și apoi alegeți DepanareaResetați computerul.

Opțiunea Reîmprospătare computer nu vă va ajuta cu problemele legate de parolă.

Consultați articolul nostru despre cum să vă resetați computerul în Windows 8 pentru o prezentare completă a acestui proces.

Acesta nu este evident un mod excelent de a trece de o parolă uitată de Windows 8, dar dacă toate celelalte nu reușesc, acest lucru va funcționa aproape sigur. Veți avea opțiunea de a crea un nou cont local sau un cont Microsoft. Dacă se întâmplă să aveți un al doilea cont Microsoft la care știți parola, veți avea opțiunea de a vă conecta cu acesta.

În cazuri foarte rare, când v-ați uitat parola Windows 8 și Resetarea computerului nu funcționează din anumite motive, puteți alege să instalați Windows 8 curat, atâta timp cât aveți un disc de configurare Windows 8 sau o unitate flash disponibilă . Efectuarea unei instalări curate a Windows 8 realizează același lucru ca și resetarea computerului.