Joacă un joc pe computer în modul Windowed

Majoritatea jocurilor pe computer preiau întregul ecran atunci când jucați. Dar, în funcție de dacă dezvoltatorul o permite sau nu, este posibil să puteți juca într-o fereastră. 

Procesul de deschidere a unui joc durează doar câteva secunde, cu toate acestea, unele jocuri nu acceptă în mod nativ modul cu ferestre. Deci, este posibil să trebuiască să luați mai mulți pași implicați pentru a împiedica acele jocuri să ocupe întregul ecran.

Acest ghid se aplică pentru Windows 10 și versiuni ulterioare.


Căutați butonul Easy

Unele jocuri permit în mod explicit aplicației să ruleze într-un mod cu ferestre. Accesați meniul Setări și veți vedea opțiunile listate folosind o limbă diferită. Dacă nu vedeți opțiunile de mai jos acolo, s-ar putea să le accesați din lansatorul jocului.

  • Modul Windowed: Rulează jocul într-o fereastră redimensionabilă la fel ca orice altă aplicație.
  • Mod fereastră fără margini: Rulează jocul ca o fereastră, care poate fi sau nu pe ecran complet, dar fără cromul obișnuit (borduri, bare de instrumente etc.) se bucură aplicațiile normale.
  • Mod ecran complet (Windowed): Rulează jocul pe ecran complet, dar vizualizarea pe ecran complet este doar o fereastră maximizată, astfel încât să puteți rula alte aplicații deasupra jocului.


Faceți Windows să funcționeze pentru dvs.

Sistemul de operare Windows acceptă comutatoare de linie de comandă pentru a regla anumiți parametri de pornire a programelor. O modalitate de a „forța” o aplicație precum jocul dvs. preferat să ruleze într-un mod cu ferestre este să creați o comandă rapidă specială pentru executabilul principal al programului, apoi să configurați comanda rapidă respectivă cu comutatorul de linie de comandă aplicabil.

  1. Faceți clic dreapta sau țineți apăsat pe comanda rapidă pentru jocul pe computer pe care doriți să îl jucați în modul cu ferestre.

    Dacă nu vedeți comanda rapidă pe desktop, puteți crea una singură. Pentru a face o nouă comandă rapidă către un joc sau program în Windows, fie trageți-l pe desktop din meniul Start, fie faceți clic dreapta (sau țineți apăsat dacă sunteți pe un ecran tactil) pe fișierul executabil și alegeți Trimiteți la> Desktop

  2. Selectați Proprietăţi.

  3. În fila Comandă rapidă, în câmpul Țintă: adăugați -fereastră or -w la sfârșitul căii fișierului. Dacă unul nu funcționează, încercați celălalt.

  4. Selectați OK.

Dacă primiți un mesaj „Acces refuzat”, poate fi necesar să confirmați că sunteți administrator pe acel computer.

Dacă jocul nu acceptă modul Windowed Mode, adăugarea unui comutator de linie de comandă nu va funcționa. Dar, merită încercat. Multe jocuri, oficial sau neoficial, permit sistemului de operare Windows să controleze modul de redare.


Modalități alternative de a deschide un joc

Iată câteva metode suplimentare pentru a încerca dacă doriți să jucați jocuri în modul fereastră:

Comenzi rapide de la tastatură

Unele jocuri pot fi recompuse într-o fereastră apăsând tasta Alt + Introducere tastele împreună în timpul jocului sau apăsând Ctrl + F.

Modificați fișierul .INI

Unele jocuri stochează setările modului ecran complet într-un fișier .INI. S-ar putea să folosească linia „dWindowedMode” pentru a defini dacă rulează jocul în modul cu ferestre sau nu. Dacă există un număr după acea linie, asigurați-vă că este 1. Unii pot folosi True / False pentru a defini acea setare.

Utilizați DxWnd

Dacă jocul se bazează pe grafica DirectX, programe precum DxWnd servesc drept „împachetări” oferind configurații personalizate pentru a forța jocurile DirectX pe ecran complet să ruleze într-o fereastră. DxWnd se află între joc și sistemul de operare Windows; interceptează apelurile de sistem între joc și sistem de operare și le transformă într-o ieșire care se potrivește într-o fereastră redimensionabilă. Dar, din nou, jocul trebuie să se bazeze pe grafica DirectX pentru ca această metodă să funcționeze.

Dacă jocul tău este cu adevărat vechi ...

Unele jocuri foarte vechi din era MS-DOS rulează în emulatoare DOS precum DOSBox. DOSBox și programe similare utilizează fișiere de configurare care specifică comportamentul pe ecran complet prin comutări personalizabile.

virtualizare

O altă opțiune este de a rula jocul prin intermediul software-ului de virtualizare, cum ar fi VirtualBox sau VMware, sau o mașină virtuală Hyper-V. Tehnologia de virtualizare permite ca un sistem de operare complet diferit să ruleze ca sistem de operare invitat în sesiunea sistemului dvs. de operare existent. Aceste mașini virtuale rulează întotdeauna într-o fereastră, deși puteți maximiza fereastra pentru a obține un efect de ecran complet.

Rulați un joc într-o mașină virtuală dacă nu poate fi rulat într-un mod cu ferestre. În ceea ce privește jocul, funcționează normal. Software-ul de virtualizare guvernează aspectul său ca o fereastră în sistemul său de operare gazdă, nu jocul în sine.


Câteva considerații

Există câteva lucruri de reținut atunci când încercați să vă modificați jocurile:

  • Unele jocuri nu pot fi rulate într-un mod cu ferestre, indiferent de ce încercați.
  • Inversați oricare dintre modificările menționate mai sus dacă decideți că doriți să jucați jocul în modul ecran complet sau din nou.