ipconfig – Utilitar linie de comandă Windows

În Windows, ipconfig este o aplicație consolă concepută pentru a rula de la promptul de comandă Windows. Acest utilitar vă permite să obțineți informațiile despre adresa IP a unui computer Windows. De asemenea, permite un anumit control asupra conexiunilor TCP / IP active. Eupconfig a înlocuit utilitarul winipcfg mai vechi.


Folosind ipconfig

Din promptul de comandă, tastați ipconfig pentru a rula utilitarul cu opțiuni implicite. Ieșirea comenzii implicite conține adresa IP, masca de rețea și gateway-ul pentru toate adaptoarele de rețea fizice și virtuale.

Platforma ipconfig comanda acceptă mai multe opțiuni de linie de comandă. Comanda

afișează setul de opțiuni disponibile.


Ipconfig / toate

Această opțiune afișează aceleași informații de adresare IP pentru fiecare adaptor ca opțiunea implicită. În plus, afișează setările DNS și WINS pentru fiecare adaptor.

Ipconfig / release

Această opțiune încheie orice conexiune TCP / IP activă pe toate adaptoarele de rețea și eliberează acele adrese IP pentru a fi utilizate de alte aplicații. Ipconfig / release poate fi utilizat cu nume specifice conexiunilor Windows. În acest caz, comanda afectează numai conexiunile specificate, nu toate conexiunile. Comanda acceptă fie nume complete de conexiuni, fie nume de metacaracter. Exemple:

ipconfig / release "Local Area Connection 1"
ipconfig / release * Local *


Ipconfig / reînnoiește

Această opțiune restabilește conexiunile TCP / IP pe toate adaptoarele de rețea. Ca și în cazul opțiunii de lansare, ipconfig / renew preia un specificator de nume de conexiune opțional.

Ambele opțiuni / reînnoire și / lansare funcționează numai pe clienții configurați pentru adresare dinamică (DHCP).