Informații despre redirecționarea portului Xbox Live (TCP și UDP)

Pentru ca Xbox sau PC-ul dvs. să ajungă la jocurile online multiplayer de pe Xbox Live, routerul dvs. trebuie să înțeleagă ce numere de port ar trebui să fie deschise pentru a transmite informațiile corespunzătoare prin rețea. 

În majoritatea cazurilor, tehnologia NAT elimină necesitatea configurării manuale a detaliilor de redirecționare a porturilor pentru ca Xbox să comunice cu internetul. Cu toate acestea, dacă NAT nu funcționează sau dacă trebuie să configurați porturile manual din alte motive, puteți face acest lucru. Este posibil ca paravanul de protecție al routerului dvs. să blocheze porturile necesare. Soluția este să „deschideți” porturile manual.


Porturi Xbox Live

Serviciul Xbox Live folosește porturi specifice pentru rețeaua sa IP:

Dacă aveți un Xbox 360, utilizați aceste porturi:

  • UDP: 53, 88, 3074
  • TCP: 53, 80, 3074

Dacă aveți un Xbox One, pe lângă porturile Xbox 360, utilizați:

  • UDP: 500, 3544, 4500

Portul UDP și TCP 1863 este utilizat pentru Xbox Kinect atunci când are probleme la accesarea internetului.

Cum se configurează routerul pentru Xbox Live

Pentru ca Xbox Live să funcționeze cu porturile corespunzătoare, trebuie să vă conectați la router ca administrator, astfel încât să puteți gestiona setările de redirecționare a porturilor.

Redirecționarea porturilor se referă la deschiderea unui port pe router. Metoda diferă în funcție de producătorul routerului. Consultați instrucțiunile pentru ruterul dvs. specific din documentația livrată împreună cu ruterul sau pe site-ul web al producătorului. Le puteți găsi, de asemenea, căutând pe modelul dvs. de router și pe termenul „redirecționare porturi”.