iMessage pentru Android: Cum să îl obțineți și să îl utilizați

Una dintre diferențele cheie dintre iPhone și Android este că dispozitivele Android nu pot utiliza iMessage. Este adevărat, dar dacă aveți software-ul potrivit, tipul corect de computer și unele cunoștințe tehnice sau cel puțin un poftă de experimentare, este de fapt posibil să configurați iMessage pentru telefonul dvs. Android.

Aceste instrucțiuni funcționează numai dacă aveți acces la un dispozitiv Mac și dacă telefonul dvs. Android rulează Android 5.0 sau mai nou. Veți utiliza software care nu a trecut prin procesul tipic de aprobare Apple. Deși nu este nimic în neregulă cu asta, trebuie să aveți încredere în dezvoltatorul software-ului să nu vă abuzeze de încredere.


De ce nu puteți utiliza în mod normal iMessage pe Android

De obicei, nu puteți utiliza iMessage pe Android, deoarece Apple utilizează un sistem special de criptare end-to-end în iMessage care securizează mesajele de pe dispozitivul pe care sunt trimise, prin serverele Apple, către dispozitivul care le primește. Deoarece mesajele sunt criptate, rețeaua iMessage este utilizabilă numai de dispozitivele care știu cum să decripteze mesajele.

Apple Inc.

Apple păstrează iMessage și toate efectele și caracteristicile sale interesante, inclusiv aplicațiile iMessage, exclusiv pentru dispozitivele care rulează iOS și macOS ca o modalitate de a determina oamenii să își cumpere produsele. De aceea nu există nicio aplicație iMessage pentru Android disponibilă în magazinul Google Play.

Acestea fiind spuse, există un mod în jurul controlului Apple asupra iMessage: un program numit weMessage.


Ce trebuie să utilizați weMessage

Pentru a utiliza weMessage, aveți nevoie de următoarele:

  • Un cont iMessage: acesta este probabil ID-ul dvs. Apple existent.
  • Un Mac care rulează macOS 10.10 (Yosemite) sau o versiune ulterioară: Utilizarea weMessage necesită rularea unui program pe Mac.
  • Java 7 sau o versiune ulterioară instalată pe Mac.
  • Un telefon Android care rulează sistem de operare Android 5.0 (Lollipop) sau o versiune ulterioară.
  • Aplicația weMessage instalată pe telefonul dvs. Android.

Modul în care WeMessage vă permite să utilizați iMessage pe Android

Maddy Price / Lifewire

În timp ce iMessage nu poate funcționa pe dispozitivele Android, iMessage funcționează atât pe iOS, cât și pe macOS. Compatibilitatea cu Mac este cea mai importantă aici. weMessage este un program pentru Mac care direcționează mesajele prin rețeaua iMessage. Aceasta înseamnă că toate textele dvs. sunt trimise către weMessage, apoi transmise către iMessage pentru trimiterea către și de la dispozitive MacOS, iOS și Android, în timp ce utilizați în continuare criptarea Apple.


Cum se configurează weMessage pentru a utiliza iMessage pentru Android

weMessage este o soluție destul de inteligentă pentru a face față securității Apple pentru iMessage, dar configurarea acestuia nu este pentru începători tehnologici sau pentru cei slabi de inimă. Există o mulțime de pași aici și necesită o configurație mai complexă decât majoritatea programelor. Dar, dacă sunteți cu adevărat dedicat obținerii iMessage pe Android, este singura dvs. opțiune. Iată ce trebuie să faceți.

Configurați weMessage pe Mac

  1. Aveți nevoie de Java instalat pe Mac pentru a utiliza weMessage. Verificați dacă îl aveți navigând la aplicatii > Utilități, apoi lansarea Terminal aplicația preinstalată pe Mac. Tip Java, apoi apasa reveni.

    Dacă primiți o eroare, nu aveți Java. Dacă nu vedeți eroarea, o aveți. Asigurați-vă că aveți cea mai recentă versiune descărcând-o aici.

  2. Apoi, descărcați programul weMessage pentru Mac.

  3. În folderul weMessage, faceți dublu clic pe executa comanda fișier pentru a lansa weMessage. Dacă apare o eroare spunând că programul nu poate rula deoarece este de la un dezvoltator neidentificat, faceți clic pe Logo-ul Apple > System Preferences > Securitate și confidențialitate > general, apoi apasa Deschis Oricum.

  4. În continuare, va trebui să activați unele caracteristici de accesibilitate ale computerului dvs. Mac. În System Preferences > Securitate și confidențialitate ecran, faceți clic pe Privacy fila, apoi faceți clic pe Accesibilitate.

  5. Faceți clic pe pictograma de blocare din stânga jos pentru a debloca setările. Dacă vi se solicită, introduceți parola pe care o utilizați pentru a vă conecta la Mac.

  6. Apasă pe + pictogramă, apoi navigați pe hard disk până la aplicatii > Utilități.

  7. Clic Terminal > Deschis.

  8. Dublu-clic executa comanda din nou pentru a lansa programul. Aceasta va lansa o fereastră Terminal.

  9. Introduceți adresa de e-mail pe care o utilizați cu iMessage.

  10. Apoi, introduceți o parolă.

    Aplicația weMessage care rulează pe un Mac. Lifewire

    Parola dvs. nu trebuie să se potrivească cu parola iMessage și poate nu ar trebui, deoarece ID-ul dvs. Apple este utilizat pentru atât de multe lucruri.

Cum se configurează weMessage pe Android

  1. Pe dispozitivul dvs. Android, accesați Magazinul Google Play și instalați aplicația weMessage.

  2. Lansa weMessage pe Android.

  3. Robinet Continua.

  4. În promptul Permissions Error, atingeți BINE pentru a da aplicației permisiunea de a accesa setările dispozitivului.

  5. Când se deschide Setări, atingeți butonul de lângă Permiteți modificarea setărilor sistemului pentru a oferi acces WeMessage.

  6. Atingeți săgeata înapoi din partea de sus pentru a reveni la aplicație.

  7. Când vi se cere să alegeți o aplicație SMS implicită, atingeți weMessage și apoi Setat ca implicit. Alege BINE pe promptul „ajutor”.

  8. Introduceți adresa IP a Mac-ului în aplicație, astfel încât să știe cum să comunice cu computerul. Aflați cum să vă găsiți adresa IP dacă nu sunteți sigur cum.

  9. Introduceți adresa de e-mail iMessage și parola pe care le-ați ales în timpul configurării de mai sus.

  10. Introduceți adresa de e-mail iMessage și parola pe care le-ați ales în timpul configurării de mai sus.

Presupunând că totul este configurat corect, veți vedea un ecran pentru toate conversațiile. Testați că puteți trimite mesaje iMessage de pe Android prin mesaje text pe un iPhone; veți ști că funcționează dacă bulele de text sunt albastre.


Încă nu ai terminat!

Instrucțiunile de până acum funcționează numai atunci când telefonul dvs. Android se află pe aceeași rețea Wi-Fi ca Mac. Este util, dar doriți ca Android-ul dvs. să utilizeze iMessage indiferent unde vă aflați. Pentru a face acest lucru, trebuie să configurați Port Forwarding.

Port Forwarding vă configurează rețeaua Wi-Fi de acasă pentru a permite conexiunile din exterior. Acesta este modul în care dispozitivul dvs. Android se va conecta din nou la aplicația weMessage de pe Mac de oriunde.

Modul în care configurați Port Forwarding este diferit pentru aproape orice router sau modem. Din această cauză, nu există un singur set de instrucțiuni care să poată fi furnizat. Cel mai bun mod de a învăța să faceți acest lucru este folosind videoclipul și instrucțiunile de pe site-ul web WeMessage.

După ce ați configurat redirecționarea portului, testați configurarea dezactivând Wi-Fi pe dispozitivul dvs. Android și trimitând un text cuiva folosind iMessage.

Este posibil ca iMessage să nu fie singura funcție iPhone pe care doriți să o utilizați pe Android. Este posibil să puteți utiliza Siri pe Android sau chiar să utilizați câteva funcții iTunes.