Google Sky arată harta stelelor de la NASA

Google are o istorie de parteneriat cu NASA pentru a aduce aceleași caracteristici de vizualizare geografică Google Earth / Google Maps către corpurile cerești. Google Sky este o caracteristică a Google Earth, la fel ca Google Moon și Google Mars. 

Puteți utiliza Google Sky pentru a vizualiza o hartă a stelelor pe cerul nopții. De asemenea, puteți utiliza Google Sky de pe telefonul sau tableta dvs. Android pentru a vizualiza o versiune virtuală a stelelor. Utilizările posibile de pe telefonul dvs. includ găsirea constelațiilor pentru vizionarea pe timp de noapte, vizionarea cerului în oraș sau în alte condiții care au prea multă poluare luminoasă, vizionarea unei versiuni virtuale a cerului de noapte când este înnorat sau vizionarea stelelor în timpul zilei. Google Sky are, de asemenea, NASA și alte colecții internaționale de imagini ale spațiului pe care le puteți vizualiza de pe desktop sau de pe dispozitivul mobil în același mod în care ați vizualiza imagini turistice cu locații îndepărtate pe Google Earth sau Google Maps. 


Utilizarea Google Sky pe browserul dvs. Web de pe desktop

De pe computerul dvs. desktop:

  1. Navigați la Google Sky accesând Google Sky din browserul dvs. 

  2. Folosiți cursorul pentru a ține apăsat și trageți pentru a vă deplasa într-o locație nouă. 

  3. Explorați imaginile NASA și ale telescopului cu nebuloase și alte caracteristici pitorești, selectându-le în rola de prezentare a filmului din partea de jos a ecranului.

  4. Fiecare imagine duce la o colecție de vitrine cu mai multe imagini, cum ar fi colecția de vitrine „Chandra X-Ray”. 

  5. De fiecare dată când faceți clic pe o imagine cu mai multe informații disponibile, veți vedea o infoboxă care vă oferă detalii despre imagine, inclusiv ceea ce vedeți, credit pentru imagine și un link către mai multe materiale despre subiect. De exemplu, imaginile din colecția de raze X Chandra includ legături către informații detaliate despre fiecare nebuloasă. 

(Observatorul de raze X Chandra este un telescop satelit orbitant NASA conceput pentru a detecta razele X în zone „fierbinți” ale universului, astfel încât fotografiile făcute de Chandra sunt deosebit de colorate și strălucitoare.) 


De pe desktopul dvs. (Google Earth)

Sky este, de asemenea, activat făcând clic pe butonul planetă din partea de sus a ferestrei aplicației Google Earth, dacă utilizați în continuare versiunea desktop Google Earth. 

Puteți utiliza, de asemenea, acest lucru pentru a vizualiza Google Mars și Google Moon. 

Sky folosește conținutul stratului prezentat în Google Earth și puteți căuta constelații și alte corpuri cerești tastând cuvinte cheie în caseta de căutare, la fel cum puteți căuta adrese în Google Earth.


De pe dispozitivul dvs. mobil

Nu puteți ajunge la Google Sky din aplicația Google Earth pentru Android. Probabil că există prea multe date pentru a fi gestionate de o aplicație și trebuie să fie separate în două aplicații. Sky Map este aplicația care vă permite în prezent să vizualizați datele Google Sky pe dispozitivul dvs. Android. Cu toate acestea, această aplicație nu mai este acceptată de Google. A fost deschisă, iar dezvoltarea a încetinit. 

Aplicația Sky Map a fost dezvoltată inițial în timpul „Douăzeci la sută din timp”. (Angajaților Google li se permite să petreacă douăzeci la sută din timpul lor pentru proiecte cu animale de companie cu aprobarea conducerii.) Nu a fost niciodată o prioritate ridicată pentru întreținere. Aplicația a fost inițial dezvoltată pentru a prezenta senzorii giroscopici pe primele telefoane Android.

De asemenea, puteți vizualiza Google Sky din browserul web al telefonului dvs., dar nu profită de senzorii giroscopici ai telefonului și nici nu reacționează bine la dimensiunea mai mică a ecranului.