Fișiere CBR și CBZ (Ce sunt și cum să deschideți unul)

Ce să știți

  • Fișierele CBR și CBZ sunt fișiere de benzi desenate arhivate pe CDisplay.
  • Deschideți unul cu CBR Reader, CDisplay Ex, Caliber sau Manga Reader.
  • Convertiți în formate de cărți electronice precum PDF, EPUB sau MOBI cu CloudConvert sau B1 Online Archiver.

Acest articol descrie ce sunt fișierele de benzi desenate arhivate (CBR, CBZ, CB7 etc.), cum să le deschideți și cum să le convertiți într-un format de carte electronică mai recunoscut, cum ar fi EPUB sau MOBI.


Ce sunt fișierele CBR și CBZ?

Fișierele de benzi desenate arhivate CDisplay conțin pagini de benzi desenate în formate de imagine precum PNG, JPEG, BMP și GIF. Imaginile sunt stocate într-un format de arhivă comprimat, astfel încât toate să poată fi vizualizate, secvențial, dintr-un program sau o aplicație pentru citirea benzilor desenate.

Fișierele de benzi desenate pot exista într-un fișier comprimat RAR, ZIP, TAR, 7Z sau ACE. Fiecare format, așadar, poartă un nume diferit, cum ar fi CDisplay RAR Archived Comic Book (CBR) dacă imaginile sunt stocate în format RAR sau CDisplay ZIP Archived Comic Book (CBZ) dacă fișierul utilizează formatul ZIP.

Lifewire / Lara Antal 

Aceeași schemă de denumire se aplică fișierelor CBT (comprimat TAR), CB7 (comprimat 7Z) și CBA (comprimat ACE). După cum puteți vedea, extensia de fișier sau, mai precis, ultima literă a extensiei de fișier, vă spune cu ce format a fost comprimat fișierul CDisplay.

Aceste litere de extensie de fișier sunt, de asemenea, abrevieri pentru termeni tehnologici independenți. Consultați ultima secțiune din partea de jos a acestei pagini pentru detalii.


Cum se deschide un fișier de benzi desenate arhivat

Fișierele care utilizează formatul CDisplay Archived Comic Book - fie că este vorba de CBR, CBZ, CBT, CB7 sau CBA - pot fi deschise folosind CBR Reader, un program gratuit de citire a formatului de benzi desenate.

Un alt program de cititor de benzi desenate gratuit, open-source, CDisplay Ex (care a fost creat de David Ayton, care a popularizat schema de denumire a cărților de benzi desenate), acceptă toate formatele deja menționate, cu excepția CBA. GonVisor este un alt cititor gratuit care poate deschide aproape toate aceste tipuri de fișiere.

Unele alte deschizatoare CBR și CBZ gratuite pentru Windows și / sau Mac includ Calibru, Sumatra PDF, Manga Reader, ComicRack și Comic simplu. Utilizatorilor de Linux le place MComix.

Unii dintre acești cititori CBx, precum GonVisor, pot crea, de asemenea, un fișier CBR sau CBZ dintr-o colecție de imagini, ceea ce este foarte la îndemână dacă doriți să creați propria dvs. carte de benzi desenate folosind unul dintre aceste formate populare.

Un cititor de cărți electronice dedicat este cu siguranță cel mai bun mod de a deschide și citi un fișier CBR, CBZ, CBT, CB7 sau CBA, dar dacă sunteți interesat, imaginile și alte date care alcătuiesc cartea pot fi extrase manual și vizualizate individual . Acest lucru funcționează deoarece, așa cum ați aflat mai sus, aceste fișiere de benzi desenate sunt de fapt doar redenumite fișiere de arhivă.

Cu toate acestea, vă rugăm să știți că, din cauza modului în care imaginile sunt denumite în mod normal, deschiderea unui fișier de benzi desenate în acest fel nu garantează că fișierele de imagine vor fi în ordinea corectă de vizualizare. Acesta este doar un lucru util de făcut, atunci, dacă doriți să scoateți o imagine sau două, nu consumați banda desenată așa cum este intenționat în mod normal.

Pentru a deschide un fișier CBZ, CBR, CBT, CB7 sau CBA în acest fel, instalați un extractor de fișiere gratuit, cum ar fi 7-Zip sau PeaZip. Apoi, faceți clic dreapta pe orice fișier CDisplay Archived Comic Book pe care îl aveți și alegeți să îl deschideți în extractorul de fișiere. Acest lucru se face prin 7-Zip > Deschide arhiva opțiune dacă utilizați 7-Zip, dar este foarte asemănător în alte programe.

Cititoare de benzi desenate arhivate pe mobil

Dacă vă place să vă citiți benzile desenate din mers, CDisplayEx, Astonishing Comic Reader și ComicRack sunt cititoare gratuite CBR / CBZ pentru dispozitive Android.

iComix și Manga Storm CBR sunt câteva gratuit pentru iPhone, iar Chunky Comic Reader și ComicFlow funcționează pe iPad pentru a deschide fișiere CBZ și CBR.


Cum se convertește un fișier de benzi desenate arhivat

Dacă aveți deja un program pe computer care poate deschide unul dintre aceste fișiere de benzi desenate, atunci conversia acestuia într-un alt format este foarte simplă.

Sumatra PDF, de exemplu, poate salva fișiere CBR în PDF. Calibru convertește CBR-urile în EPUB, DOCX, PDB și multe alte formate. Verificați opțiunile Salvați ca sau Exportați în oricare dintre aceste instrumente pentru formatul de destinație pe care îl urmăriți.

Dacă nu aveți un cititor CBR sau CBZ sau dacă fișierul dvs. de benzi desenate este suficient de mic pentru a fi încărcat rapid, vă recomandăm cu tărie Zamzar sau CloudConvert. Acestea sunt două exemple de convertoare de fișiere gratuite care acceptă conversia online a fișierelor CBR și CBZ în formate precum PDF, PRC, MOBI, LIT, AZW3 și altele.

B1 Archive este un site web similar celor două menționate recent, care poate converti fișierele CB7, CBR, CBT și CBZ în alte formate.

Dacă trebuie absolut să aveți fișierul de benzi desenate non-CBR / CBZ salvat într-unul dintre cele mai populare formate CBR sau CBZ, dar niciunul dintre acești convertoare nu funcționează corect, amintiți-vă că aveți opțiunea de a extrage imaginile cu un fișier extractor, așa cum am discutat mai sus, și apoi construirea propriului dvs. folosind un program precum GonVisor.


Mai multe informații despre aceste abrevieri

Având în vedere că există mai multe extensii de fișiere menționate pe această pagină, este important să rețineți că unele dintre ele aparțin, de asemenea, unor termeni tehnologici independenți care îi folosesc ca acronime.

De exemplu, unele fișiere CBT ar putea fi în schimb fișiere de formare bazată pe computer, nu fișiere de benzi desenate comprimate TAR. Aceste tipuri de fișiere CBT nu conțin imagini de benzi desenate, desigur, ci sunt în schimb un fel de document sau date media și vor funcționa doar cu orice instrument creat.

CBT este, de asemenea, un acronim pentru arborele binar complet, instruire bazată pe bază, instrument de depanare Cisco în bandă largă și test pe computer.

CBR înseamnă, de asemenea, rata de biți constantă, raționamentul bazat pe nucleu, rutare bazată pe conținut și poate fi atins.

CBA ar putea însemna, de asemenea, adresa magistralei de control, tampoanele actuale active, asamblarea rafală compozită sau analiza comportamentului apelului.

CBZ este, de asemenea, argou pentru Cyber ​​Boxing Zone.