Fișier XSD (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier XSD este cel mai probabil un fișier XML Schema; un format de fișier bazat pe text care definește regulile de validare pentru un fișier XML și explică forma XML.

Deoarece sunt fișiere schemă, ele oferă un model pentru altceva, fișiere XML în acest caz. De exemplu, un fișier XSD poate necesita ca fișierul XML să aibă anumite limite, relații, ordine, atribute, caracteristici imbricate și alte elemente, precum și să seteze orice restricții.

Fișierele XML pot face referință la un fișier XSD cu atributul schemaLocation.

Programul de cusături încrucișate Pattern Maker de la HobbyWare folosește, de asemenea, această extensie de fișier pentru formatul său.

Fișiere XSD. Lifewire / Tiim Fisher


Cum se deschide un fișier XSD

Deoarece fișierele XSD sunt fișiere text care au un format similar fișierelor XML, acestea respectă același tip de reguli de deschidere / editare. Cu toate acestea, majoritatea întrebărilor referitoare la acest fișier se învârt în jurul modului de creare a unuia; iată o postare excelentă pe blog despre realizarea unuia.

SchemaViewer este un program gratuit care va afișa fișiere XSD în formatul corespunzător de copac, ceea ce le face mai ușor de citit decât cu un editor de text simplu, precum Notepad.

Fișierul se poate deschide și cu Microsoft Visual Studio, Notepad XML, EditiX XML Editor, Progress Stylus Studio și XMLSpy. Editorul de oxigen XML este unul dintre puținele deschizătoare XSD care funcționează pe Linux, Mac și Windows.

Fișier XSD în Visual Studio Code.

Puteți utiliza și un editor de text, având în vedere că este doar un fișier text. Vedeți câteva dintre preferatele noastre în această listă cu cei mai buni editori de text gratuit.

Iată un exemplu de cum arată un fișier XSD atunci când este deschis într-un editor de text:

Dacă aveți de-a face cu unul utilizat cu Pattern Maker, îl puteți deschide, desigur, cu acel software. Cu toate acestea, pentru o modalitate gratuită de a deschide și imprima fișierul de tipare, HobbyWare oferă programul Pattern Maker Viewer. Pur și simplu trageți fișierul în program sau utilizați fișierul Fișier > Deschis meniul. Acest vizualizator acceptă, de asemenea, formatul PAT similar.

Aplicația Crossty pentru Android poate deschide și fișiere XSD cu puncte încrucișate, dar nu este gratuită.


Cum se convertește un fișier XSD

Cel mai simplu mod de a converti un fișier XSD într-un alt format este să folosiți unul dintre editori de sus.

De exemplu, Visual Studio poate salva un fișier XSD deschis în XML, XSLT, XSL, DTD, TXT și alte formate similare.

Editorul de scheme JSON ar trebui să poată converti unul în JSON. Consultați acest fir Stack Overflow pentru mai multe informații despre limitările acestei conversii.

O altă conversie pe care ați putea-o doriți este XSD în PDF, astfel încât să puteți deschide fișierul într-un vizualizator PDF. Probabil că nu există prea multe motive pentru a face acest lucru, cu excepția faptului că vă asigurați că codul este vizibil pe orice computer care îl deschide. Puteți efectua această conversie de pe XmlGrid.net sau cu o imprimantă PDF.

Dacă ceea ce căutați este un convertor XML în JSON, există acest convertor online XML în JSON pe care îl puteți utiliza pentru a face acest lucru.

Instrumentul de definire a schemei XML poate converti fișierele XDR, XML și XSD într-o clasă sau set de date serializabile, cum ar fi clasa C #.

Puteți utiliza Microsoft Excel dacă trebuie să importați date din fișier și să le introduceți într-o foaie de calcul. În această întrebare „Cum se convertește fișierul XSD în XLS” din Stack Overflow, puteți vedea cum să creați o sursă XML din fișier și apoi trageți și fixați datele direct pe foaia de calcul.

Este probabil ca programul Pattern Maker menționat mai sus (nu vizualizatorul gratuit) să poată fi folosit pentru a converti un fișier de puncte încrucișate într-un format nou.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. nu se deschide cu programele și instrumentele de mai sus, există șanse mari să nu aveți deloc de-a face cu un fișier XSD, ci, în schimb, un fișier care să partajeze o extensie de fișier similară.

De exemplu, sufixul XDS arată foarte mult ca XSD, dar este folosit în schimb pentru fișierele DS Game Maker Project și fișierele LcdStudio Design. Niciunul dintre aceste formate de fișiere nu are legătură cu fișierele sau modelele XML.

Același concept se aplică în alte părți, ca și în cazul fișierelor XACT Sound Bank care utilizează extensia de fișier .XSB. Acestea sunt fișiere de sunet care nu se vor deschide cu niciun program compatibil XSD. XFDL și XFDF sunt, de asemenea, foarte similare.

Dacă fișierul dvs. se termină cu o extensie de fișier diferită, căutați literele / numerele pe care le vedeți pentru a găsi ce programe sunt capabile să deschidă sau să convertească acel tip de fișier specific.