Fișier X_T (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier X_T este un fișier Parasolid Model Part. Sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de fișiere Modeller Transmit.

Diferite programe CAD pot exporta și importa din formatul X_T. Fișierele sunt bazate pe text și sunt compuse în principal din numere, pe care unele programe CAD le pot citi pentru a identifica geometria, culoarea și alte detalii ale modelului 3D.

Fișierele Parasolid Model Part care sunt stocate în binar sunt salvate cu extensia de fișier .X_B. Versiunile mai vechi ale formatului X_T erau XMT_TXT și XMP_TXT.


Cum se deschide un fișier X_T

Fișierele X_T pot fi deschise cu software-ul Siemens PLM numit Parasolid. Funcționează pe computerele Windows, Linux și Mac.

Unele alte programe CAD care pot utiliza acest fișier includ Autodesk Fusion 360, VectorWorks, Parasolid Viewer SolidView, KeyCreator Kubotek, Actify și 3D-Tool.

Puteți deschide unul cu Notepad în Windows sau cu orice alt editor de text gratuit, dar aceste programe sunt utile numai dacă trebuie să vedeți datele antetului fișierului X_T. Aceste informații includ data la care a fost creat fișierul, sistemul de operare utilizat și câteva informații despre model.

Deoarece extensia de fișier X_T este puțin diferită de majoritatea extensiilor (din cauza sublinierii), ar putea fi folosită și în alte programe, care nu au nicio legătură cu formele 3D. Dacă fișierul dvs. nu se deschide cu niciunul dintre programele CAD menționate mai sus, încercați să îl utilizați cu un editor de text pentru a vedea dacă există informații descriptive în fișierul în sine, care vă pot indica în direcția unui vizualizator compatibil.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul, dar este o aplicație greșită sau preferați să îl deschideți un alt program instalat, puteți schimba programul implicit pe care Windows îl folosește pentru a deschide fișierul.


Cum se convertește un fișier X_T

Orice fișier X_T ar trebui să poată fi convertit într-un alt format similar folosind unul dintre vizualizatoarele enumerate mai sus. În majoritatea programelor, acest lucru se face prin intermediul unui Fișier > Salvează ca opțiune sau uneori un buton etichetat Export.

O altă opțiune este utilizarea versiunii de încercare a CAD Exchanger. Poate converti X_T în STEP / STP, IGES / IGS, STL, SAT, BREP, XML, JT, OBJ, X_B, XMT_TXT, XMT_BIN, WRL sau X3D.

Autodesk Inventor ar trebui să poată converti unul în DWG prin Mediu inconjurator > AEC Exchange > Salvați ca solide DWG meniul. Apoi puteți deschide fișierul X_T convertit într-un program care acceptă formatul DWG, cum ar fi programele Autodesk AutoCAD, Design Review sau DWG TrueView.


Încă nu îl puteți deschide?

Programele menționate mai sus sunt tot ce trebuie să alegeți pentru a deschide un fișier X_T. Dacă nu se va deschide chiar și după ce le-ați încercat, este posibil să nu aveți un fișier X_T. Acesta ar putea fi cazul dacă ați citit greșit extensia de fișier.

De exemplu, chiar dacă extensiile lor de fișiere arată similar, fișierele X_T nu au nicio legătură cu fișierele componente Mozilla Firefox care utilizează extensia .XPT. S-ar putea da și alte exemple, cum ar fi fișierele de text comprimat care utilizează sufixul TX_.

Citiți din nou extensia de fișier la sfârșitul fișierului și apoi căutați ce vedeți pentru a găsi un deschizător de fișiere sau un convertor compatibil.