Fișier SFZ (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier SFZ este un fișier SoundFont Compressed.

Când este utilizat într-un player compatibil, un fișier SFZ exprimă anumiți parametri pe care ar trebui să îi urmeze eșantionul de fișiere audio, cum ar fi viteza, reverb, buclă, egalizator, stereo, sensibilitate și alte setări.

Fișierele SFZ sunt doar fișiere text care se găsesc în mod normal în același folder cu fișierele audio la care se referă, cum ar fi fișierele WAV sau FLAC. Iată un exemplu de fișier SFZ de bază care arată codul pe care un player SFZ l-ar folosi pentru a structura anumite fișiere audio.

Fișiere SFZ.


Cum se deschide un fișier SFZ

Orice editor de text poate fi folosit pentru a vizualiza codul unui fișier SFZ. Notepad este inclus în Windows sau puteți descărca un alt editor de text, cum ar fi Notepad ++, care poate fi mai ușor de utilizat.

Din nou, deoarece fișierele SFZ sunt doar fișiere text simple, de fapt nu fac nimic în sine. Deși puteți deschide cu siguranță fișierul într-un editor de text pentru a citi ce va face într-un program compatibil, nimic nu va avea loc de fapt decât dacă utilizați un player SFZ.

Deci, pentru a utiliza de fapt un fișier SFZ în loc să îl editați, cel mai bun pariu este să folosiți un program gratuit precum Polyphone, care credem că este unul dintre cei mai buni jucători și editori SFZ. Când editați un fișier SFZ în acest program, îl puteți salva înapoi în formatul de fișier SF2, SF3 sau SFZ. De asemenea, puteți utiliza acest program pentru a exporta un fișier eșantion deschis în format WAV.

Programul gratuit sforzando al lui Plogue poate deschide și un SFZ. Funcționează în Windows și macOS, făcând să trageți fișierul SFZ în program. Atâta timp cât sintaxa este corectă în fișierul SFZ, atât instrucțiunile, cât și fișierele audio însoțitoare vor fi recunoscute de program. Vă recomandăm să citiți paginile de ajutor sforzando dacă intenționați să utilizați acest program.

Unele alte instrumente similare celor două de mai sus care pot deschide și utiliza fișiere SFZ (și poate și fișiere SF2) includ Rgc: audio sfz, Garritan's ARIA Player, Native Instruments 'Kontakt și rgc: audio's SFZ + Professional.

Dacă utilizați Kontakt pentru a deschide fișierul SFZ, asigurați-vă că afișează formate străine opțiunea este activată. Găsiți asta în Fişiere meniul din Vizualizare meniul derulant.


Cum se convertește un fișier SFZ

Deoarece un fișier SFZ este doar un fișier text, nu puteți converti fișierul .SFZ în sine într-un format audio precum WAV, MP3 sau orice alt fișier audio. Cu toate acestea, puteți converti fișierele audio către care indică fișierul SFZ utilizând un convertor audio / muzical gratuit. Amintiți-vă, fișierul audio pe care doriți să îl convertiți este probabil în același dosar ca și fișierul SFZ.

Instrumentul gratuit Polyphone menționat mai sus poate fi utilizat pentru a converti fișierul SFZ real într-un fișier Soundfont cu extensia de fișier .SF2 sau .SF3, prin Fișier > Exportați fontul sonor.

Nu ar trebui să convertiți SFZ în NKI (un fișier Kontakt Instrument) pentru a fi utilizat în Kontakt, deoarece acel program poate deschide nativ fișiere SFZ.

Desigur, dacă aveți nevoie ca fișierul dvs. SFZ să fie în alt format bazat pe text, cum ar fi TXT sau HTML, este la fel de ușor ca deschiderea textului în editorul de text și apoi salvarea acestuia într-un fișier nou.


Încă nu îl puteți deschide?

Cel mai probabil motiv pentru care fișierul dvs. SFZ nu se deschide cu programele legate mai sus este că nu aveți de fapt un fișier SFZ. Verificați de două ori dacă sufixul citește „.SFZ” și nu doar ceva similar.

Motivul pentru care trebuie să verificați extensia de fișier este că o mulțime de fișiere partajează unele dintre aceleași litere de extensie de fișier, chiar dacă nu se deschid cu aceleași programe sau sunt utilizate în aceleași scopuri. Deschiderea unui fișier fără legătură în programele de mai sus ar putea fi motivul pentru care nu puteți obține deschiderea fișierului.

De exemplu, s-ar putea să aveți într-adevăr un fișier Windows Auto-Extracting Archive care se termină în .SFX care arată doar ca un fișier SFZ. Cel mai probabil veți primi o eroare dacă încercați să deschideți un fișier SFX într-un deschizător SFZ sau un editor.

Același lucru este valabil și pentru altele, cum ar fi fișierele SFV, SFC, SFPACK, SFK, FZZ, SSF sau SFF.

Ideea de aici este să verificați extensia de fișier și apoi să o căutați pe cea cu care aveți de-a face pentru a afla cum să deschideți fișierul sau să-l convertiți într-un nou format de fișier.