Fișier PSB (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier PSB (Photoshop Big) este un fișier Adobe Photoshop Large Document. Formatul este aproape identic cu formatul PSD mai comun al Photoshop, cu excepția faptului că PSB acceptă fișiere semnificativ mai mari, atât în ​​dimensiunea imaginii, cât și în dimensiunea generală.

Mai precis, fișierele PSB pot fi de până la 4 EB (peste 4.2 miliarde GB) cu imagini care au o înălțime și o lățime de până la 300,000 pixeli. PSD-urile, pe de altă parte, sunt limitate la 2 GB și dimensiunile imaginii de 30,000 pixeli.

Fișiere PSB.

Fișierele PowerDivX Subtitles folosesc și extensia de fișier .PSB. Sunt fișiere text utilizate de playerul multimedia PowerDivX ca format pentru salvarea subtitrărilor.

PSB este, de asemenea, o abreviere pentru lucruri care nu au legătură cu un format de fișier, cum ar fi PlayStation Blog, cutie de semnal electric, difuzare de servicii publice, bloc de specificații ale programului și baterie de polisulfură bromură.


Cum se deschide un fișier PSB

Fișierele PSB pot fi deschise cu Adobe Photoshop.

Orice editor de text poate deschide fișiere de subtitrare PSB, deoarece acestea sunt doar fișiere text simple, dar un program ca VLC este ceea ce aveți nevoie pentru a rula subtitrările împreună cu un videoclip. VLC acceptă nu doar subtitrări PSB, ci și SRT, CDG, MPL2, SUB, UTF, VTT și TXT. Folosește Subtitlu > Adăugați fișier de subtitrare meniu pentru a deschide unul.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul PSB, dar este o aplicație greșită sau preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere PSB, consultați ghidul nostru Cum se schimbă programul implicit pentru o extensie de fișier specifică pentru a face acest lucru schimbare în Windows.


Cum se convertește un fișier PSB

Photoshop este cel mai bun mod de a converti un fișier PSB în alt format. Suportă salvarea PSB în PSD, JPG, PNG, EPS, GIF și în alte câteva formate.

De asemenea, puteți converti un fișier PSB fără a utiliza Photoshop cu un convertor gratuit de fișiere precum Go2Convert. Acest site web poate converti fișiere PSB într-o mulțime de formate, inclusiv nu numai cele din paragraful anterior, ci și PDF, TGA, TIFF și formate de fișiere similare. De asemenea, ar trebui să poată redimensiona fișierul PSB înainte de al converti.

Singurul dezavantaj al utilizării unui convertor PSB online, cum ar fi Go2Convert, este că dimensiunea fișierului de încărcare este în mod normal limitată. De asemenea, trebuie să încărcați fișierul PSB pe site-ul web pentru al converti și apoi să îl descărcați din nou pe computer când este terminat, ambele putând dura ceva timp până la finalizare.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. nu se va deschide cu Photoshop sau un editor de text, este probabil un fișier complet diferit. Acest lucru se poate întâmpla dacă ați citit greșit extensia de fișier, ceea ce este ușor de realizat și va avea ca rezultat un format de fișier fără legătură care încearcă să se deschidă în Photoshop.

PBS este un exemplu. Această extensie de fișier este utilizată de fișierele PaintShop Pro Brush Strokes, dar aveți nevoie de Corel PaintShop Pro pe computer pentru ao utiliza. Nu puteți deschide una cu Photoshop, chiar dacă extensia de fișier este similară cu PSB.

SPB este un alt care ar putea fi un fișier Flight Simulator Mission sau un fișier Samsung Kies Phonebook, dar nici unul nu are legătură cu un format Adobe Photoshop.