Fișier MNY (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier MNY este un fișier Microsoft Money utilizat cu software-ul de finanțare Microsoft Money care nu mai este disponibil.

Microsoft Money poate stoca conturi financiare pentru verificare, economii și conturi de investiții, astfel încât pot exista mai multe date de cont într-un singur fișier MNY.

Microsoft Money folosește, de asemenea, extensia de fișier .MBF (My Money Backup), dar este utilizată pentru a indica un fișier MNY care a fost copiat în scopuri de arhivă.


Cum se deschide un fișier MNY

Microsoft Money a fost întrerupt în 2009, dar puteți deschide fișierele MNY cu Money Plus Sunset, înlocuitorul Microsoft pentru software-ul Microsoft Money care poate deschide nu numai fișiere MNY, ci și alte tipuri de fișiere Microsoft Money, precum MNE, BAK, M1 , Fișiere MN, MBF și CEK.

Money Plus Sunset se limitează la deschiderea fișierelor Microsoft Money care provin din versiunile SUA ale software-ului.

Unele alte programe financiare, cum ar fi Quicken, vor deschide fișiere MNY, dar numai pentru conversia în formatul nativ al programului respectiv. Pașii pentru a face acest lucru sunt destul de simpli și explicați mai jos.

Fișierele MNY pot fi protejate în spatele unei parole. Dacă nu vă puteți deschide fișierul MNY deoarece ați uitat parola, vă recomandăm să încercați instrumentul de recuperare a parolei Money Money. Nu este gratuit, dar există o demonstrație care se poate dovedi utilă. Nu am încercat-o eu.

Dacă descoperiți că un program pe care l-ați instalat încearcă deja să deschidă fișierul MNY, dar este programul greșit sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișierele MNY, trebuie să schimbați programul implicit pentru o anumită extensie de fișier pentru a face acest lucru Schimbare.


Cum se convertește un fișier MNY

Majoritatea tipurilor de fișiere pot fi convertite folosind un convertor de fișiere gratuit, dar formatul MNY nu este unul dintre ele. Cel mai bun mod de a converti un fișier MNY este cu o aplicație financiară / bancară care recunoaște formatul.

Dacă utilizați în prezent Money Plus Sunset, dar sunteți în proces de transfer al datelor dvs. către Quicken, puteți utiliza Money Plus Sunset Fișier > Export meniul pentru a vă salva informațiile financiare într-un fișier Quicken Interchange Format (.QIF), care poate fi apoi importat în software-ul Quicken.

Dacă nu doriți ca fișierul dvs. MNY să rămână în formatul QIF, puteți utiliza fișierul QIF cu QIF2CSV pentru a converti datele în format CSV, pe care îl puteți utiliza apoi în Microsoft Excel sau în alt program de calcul tabelar. Acest instrument poate salva, de asemenea, fișierul QIF în formatele PDF și Excel XLSX și XLS.

Quicken poate converti un fișier MNY într-un fișier care funcționează cu software-ul său prin Quicken's Fișier > Import fișier > Fișier Microsoft Money opțiunea de meniu. Acest lucru va crea un nou fișier Quicken cu informațiile din fișierul MNY.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă Microsoft Money sau Money Plus Sunset nu vă deschid fișierul MNY, asigurați-vă că nu citiți greșit extensia de fișier. Unele fișiere au o extensie de fișier foarte similară, dar nu au nimic de-a face una cu cealaltă.

MNB este un exemplu în care extensia de fișier ar putea fi ușor citită greșit ca MNY, chiar dacă este cu adevărat asociată cu MuPAD, care nu are legătură cu Microsoft Money.