Fișier JSX (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier JSX este un fișier ExtendScript. Aceste fișiere au fost scrise în limbajul de script ExtendScript, care este similar cu JavaScript și ActionScript, dar acceptă unele funcții suplimentare.

Fișierele JSX sunt utilizate pentru scrierea de pluginuri pentru software-ul Adobe Creative Suite precum Photoshop, InDesign și After Effects.

Extensia de fișier .JSXBIN este utilizată atunci când un fișier JSX este salvat în binar.


Cum se deschide un fișier JSX

Fișierele JSX sunt fișiere executabile, ceea ce înseamnă că ar putea avea un impact negativ asupra funcționării normale a computerului dvs. dacă este proiectat cu intenție rău intenționată. Ar trebui să aveți mare grijă atunci când deschideți astfel de formate de fișiere executabile pe care le-ați primit prin e-mail sau ați descărcat de pe site-uri web cu care nu sunteți familiarizați.

Deoarece fișierele JSX sunt utilizate în programele Adobe, le puteți deschide cu Photoshop, InDesign și After Effects din Fișier > Script-uri > Naviga articol din meniu. Tot aici, aceste programe importă fișiere JS și JSXBIN.

La fel ca majoritatea codului sursă, fișierele JSX sunt într-adevăr doar fișiere text, astfel încât orice editor de text le poate deschide pentru editare. Aplicația gratuită Notepad inclusă în Windows este o modalitate de a face acest lucru, dar vă recomandăm una din lista noastră cu cei mai buni editori de text gratuit.

Cu toate acestea, ExtendScript Toolkit gratuit Adobe este probabil cel mai bun mod de a edita fișiere JSX, deoarece are un verificator de sintaxă, un depanator și alte caracteristici utile de dezvoltare.


Cum se convertește un fișier JSX

Programul ExtendScript Toolkit vă poate converti fișierul JSX într-un fișier JavaScript binar în format JSXBIN.

Deoarece fișierele JSX sunt doar documente text, puteți utiliza și un editor de text pentru a salva fișierul .JSX în .TXT, .HTML sau în orice alt format pe bază de text doriți. Rețineți, totuși, că programele Adobe vor putea executa codul din aceste fișiere numai dacă utilizează extensia JSX.

Încă nu puteți deschide fișierul?

Este posibil ca unele fișiere JSX să nu fie în formatul ExtendScript Script și, prin urmare, nu se vor deschide cu programul ExtendScript Toolkit. Dacă credeți că fișierul JSX pe care îl aveți este într-un alt format, încercați să îl deschideți cu un editor de text. Chiar dacă formatul nu este doar text, antetul fișierului vă poate oferi o direcție cu privire la ce fel de fișier este.

Dacă aveți în continuare probleme, aruncați o privire atentă asupra extensiei. Majoritatea având doar trei litere, uneori este ușor să confundați extensii cu nume similare. Verificați dacă fișierul dvs. JSX nu este într-adevăr un fișier diferit cu o extensie de fișier similară, ca una dintre acestea:

  • Fișierele JXR sunt imagini JPEG XR
  • Fișierele JSP sunt pagini Java Server
  • Fișierele SXO sunt fișiere SX Paint Saved Graphical Working Environment
  • Fișierele CSX sunt scripturi Visual C #