Fișier JOBOPTIONS (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier JOBOPTIONS este un fișier Adobe PDF Preset.

Produsele Adobe utilizează un fișier JOBOPTIONS pentru a defini proprietățile unui fișier PDF care urmează să fie generat. Unele dintre setările controlate într-un fișier JOBOPTIONS includ fonturile PDF, rezoluțiile de imagine, schemele de culori și setările de securitate.

Versiunile mai vechi ale produselor Adobe salvează presetările PDF ca fișiere cu extensia de fișier .PDFS în loc de .JOBOPTIONS.


Cum se deschide un fișier JOBOPTIONS

Acrobat Distiller este responsabil pentru crearea fișierelor PDF, astfel încât, desigur, poate deschide și utiliza corect fișierele JOBOPTIONS.

De asemenea, deoarece suportul PDF este integrat în programele Adobe Creative Suite, oricare dintre aceste programe, precum InDesign, Illustrator, Acrobat sau Photoshop, deschide și fișiere JOBOPTIONS.

În Photoshop, de exemplu, deschideți un JOBOPTIONS prin Editați | × > Presetări Adobe PDF > A incarca opțiune. Pași similari funcționează cu alte instrumente Adobe. Încercați meniul Fișier dacă nu îl găsiți în meniul Editare.

Fișierele JOBOPTIONS sunt fișiere numai text, ceea ce înseamnă că le puteți deschide și cu un editor de text simplu. Utilizarea unui editor precum Windows Notepad sau Notepad ++ vă permite să vizualizați instrucțiunile pe care le conține fișierul JOBOPTIONS - de fapt nu veți putea folosi fișierul pentru a defini crearea PDF-ului.

Unele fișiere JOBOPTIONS sunt furnizate într-un fișier ZIP, ceea ce înseamnă că trebuie să extrageți fișierul din arhivă înainte de al putea utiliza cu un produs Adobe. Dacă este într-un alt format de fișier de arhivă și întâmpinați probleme la deschiderea acestuia, încercați să utilizați un decompresor de arhivă precum 7-Zip.

Dacă descoperiți că un program de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul JOBOPTIONS, dar este o aplicație greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișierele JOBOPTIONS, poate fi necesar să modificați programul implicit sau extensia de fișier.


Cum se convertește un fișier JOBOPTIONS

Versiunile mai vechi ale Adobe InDesign utilizează extensia de fișier .PDFS pentru a stoca presetările PDF. Acest format mai vechi poate fi convertit în .JOBOPTIONS dacă importați PDF-urile în InDesign CS2 sau mai nou și apoi îl exportați sau salvați.

Având în vedere rolul de nișă al JOBOPTIONS, nu există niciun avantaj în încercarea de conversie în orice alt format.

Mai multe informații despre fișierele JOBOPTIONS

Noile fișiere JOBOPTIONS pe care le importați într-un produs Adobe sunt stocate în folderul C: ProgramData Adobe Adobe PDF , cel puțin în versiunile mai noi de Windows.

În Windows XP, această locație este C: Documents and Settings All Users Application Data Adobe Adobe PDF .

În macOS sistemul stochează fișiere .JOBOPTIONS în / Library / Application Support / Adobe / Adobe PDF /.


Încă nu vă puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. nu se deschide cu sugestiile de mai sus, atunci este posibil să citiți greșit extensia de fișier și să nu aveți de fapt un fișier JOBOPTIONS.

Una dintre cele mai apropiate extensii de fișiere de aceasta este .JOB, care poate fi utilizată atât pentru fișierele MetaCAM Nest Job, cât și pentru fișierele Job Windows Task Scheduler, niciuna dintre acestea nu este legată de fișierele PDF sau nu este utilizată cu un program Adobe.

Dacă fișierul dvs. are sufixul .JOB în loc de .JOBOPTIONS, ar putea funcționa cu un program Metamation sau cu programul Task Scheduler încorporat în Windows.

Fișierele JOB legate de Programatorul de activități sunt stocate în Windows la C: Windows Tasks, dar unele programe ar putea utiliza extensia de fișier .JOB în scopuri proprii, cum ar fi rularea scanărilor programate de viruși sau actualizarea automată a programului lor și păstrarea fișierului în altă parte.