Fișier JAVA (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier JAVA (sau mai rar sufixul .JAV) este un fișier Java Source Code scris în limbajul de programare Java. Este un format de fișier text simplu, care poate fi citit complet într-un editor de text și esențial pentru întregul proces de construire a aplicațiilor Java.

Un fișier JAVA este utilizat de un compilator Java pentru a crea fișiere de clasă Java (.CLASS), care este de obicei un fișier binar și nu poate fi citit de om. Dacă fișierul cod sursă conține mai multe clase, fiecare este compilată în propriul fișier CLASS.

Fișierul CLASS este apoi transformat într-o aplicație Java executabilă cu extensia de fișier JAR. Aceste fișiere Java Archive facilitează stocarea și distribuirea fișierelor .CLASS și a altor resurse de aplicații Java, cum ar fi imagini și sunete.


Cum se deschid fișiere JAVA

Sunt șanse mici să aveți un program pe computer care va deschide un fișier JAVA când faceți dublu clic. În caz contrar, utilizați unul dintre programele de mai jos pentru a deschide fișierul JAVA, deschizând mai întâi software-ul și apoi utilizând un Fișier or Import meniu pentru a căuta fișierul cod sursă Java.

Textul dintr-un fișier JAVA poate fi citit de orice editor de text, precum Notepad în Windows, TextEdit în macOS etc.

Cu toate acestea, fișierele JAVA sunt utile de fapt numai atunci când sunt compilate într-un fișier CLASĂ bytecode, ceea ce poate face un SDK Java. Datele din fișierul CLASS sunt utilizate de Mașina virtuală Java (JVM) a Oracle odată ce fișierul JAR a fost creat.

Utilizați următoarea comandă în linia de comandă pentru a deschide fișierul JAVA în SDK-ul Java, care va face un fișier CLASS din fișierul JAVA. Asigurați-vă că, desigur, modificați textul din ghilimele pentru a fi calea reală către fișierul dvs. JAVA.

javac "path-to-file.java"

Această comandă „javac” funcționează numai dacă aveți fișierul javac.exe pe computer, care vine cu instalarea Java SDK. Acest fișier EXE este stocat în bin dosar al fișierului C: Program Files jdk (versiune) director. Cel mai simplu mod de a utiliza comanda este de a seta calea fișierului EXE ca o variabilă de mediu PATH.

Pentru a edita fișiere JAVA, puteți utiliza un program destinat dezvoltării aplicațiilor, cum ar fi Eclipse sau JCreator LE. Editorele de text precum NetBeans și cele din linkul de mai sus pot fi utile și pentru modificarea fișierelor JAVA.


Cum se convertește un fișier JAVA

Deoarece un fișier JAVA conține codul sursă pentru o aplicație Java, este ușor de transferat către alte aplicații sau limbaje de programare care pot înțelege codul sau îl pot traduce în altceva.

De exemplu, puteți converti un fișier JAVA într-un fișier Kotlin folosind IntelliJ IDEA. Fie folosiți Cod element de meniu pentru a găsi Convertiți fișierul Java în fișierul Kotlin sau accesați opțiunea Ajutor > Găsiți acțiune meniul și începeți să tastați acțiunea pe care doriți să o finalizați, cum ar fi convertiți fișierul java. Ar trebui să salveze fișierul JAVA într-un fișier KT.

Folosește javac comanda menționată mai sus pentru a converti JAVA în CLASĂ. Dacă nu puteți invoca instrumentul javac din Prompt de comandă, un truc CMD pe care îl puteți face este să accesați locația fișierului EXE așa cum este descris mai sus și apoi trageți și fixați javac.exe fișier direct în Prompt de comandă pentru a finaliza comanda.

Odată ce fișierul este în formatul de fișier CLASS, puteți converti în esență JAVA în JAR folosind borcan , așa cum este descris în acest tutorial Java de la Oracle. Se va face un fișier JAR folosind fișierul CLASS.

JSmooth și JexePack sunt două instrumente care pot fi utilizate pentru a converti fișierul JAVA în EXE, astfel încât aplicația Java să poată rula ca un fișier executabil Windows normal.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți dacă fișierul dvs. nu se deschide sau nu se convertește cu instrumentele descrise mai sus este să verificați dublu extensia fișierului. Este posibil să nu aveți de-a face cu un fișier JAVA, ci cu un fișier care folosește o extensie de fișier scrisă în mod similar.

De exemplu, sufixul AVA arată un pic ca JAVA, dar este utilizat pentru fișierele de cărți electronice AvaaBook. Dacă aveți de-a face cu un fișier AVA, acesta nu se va deschide cu programele de mai sus, ci în schimb funcționează numai cu software-ul persan AvaaPlayer.

Fișierele JA ar putea arăta și ca fișiere legate de Java, dar sunt de fapt fișiere Jet Archive care stochează fișiere de joc comprimate. Fișierele JVS sunt similare, dar sunt fișiere JavaScript Proxy Autoconfig utilizate de browserele web pentru a configura un server proxy.