Fișier HTACCESS (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier HTACCESS este un fișier de configurare a accesului Apache care înseamnă „acces hipertext”. Acestea sunt fișiere text utilizate pentru a invoca o excepție de la setările globale care se aplică diferitelor directoare ale unui site web Apache.

Plasarea fișierului într-un singur director va înlocui setările globale care au trecut anterior în acel director și subdirectoarele sale. De exemplu, fișierele HTACCESS pot fi create pentru redirecționarea unei adrese URL, prevenirea listării directorului, interzicerea anumitor adrese IP, prevenirea legăturilor rapide și multe altele.

O altă utilizare obișnuită pentru acest fișier este pentru a indica un fișier HTPASSWD care stochează acreditările care împiedică vizitatorii să acceseze acel director special de fișiere.

Spre deosebire de alte tipuri de fișiere, acestea nu conțin un nume de fișier; arată așa, doar cu extensia de fișier: . Htaccess.


Cum se deschide un fișier HTACCESS

Deoarece aceste fișiere se aplică serverelor web care rulează software-ul Apache Web Server, acestea nu intră în vigoare decât dacă sunt utilizate în acel context.

Cu toate acestea, chiar și un simplu editor de text este capabil să deschidă sau să editeze fișierul, cum ar fi Notepad-ul Windows sau unul din lista noastră cu cei mai buni editori de text gratuit. Un alt editor HTACCESS popular, deși nu gratuit, este Adobe Dreamweaver.

Cum se convertește fișierul

Puteți converti fișierul într-un fișier server web Ngnix utilizând acest convertor online HTACCESS în nginx. Trebuie să lipiți conținutul său în caseta de text pentru a converti codul într-unul recunoscut de Ngnix.

Similar cu convertorul nginx, fișierul poate fi convertit în Web.Config folosind codebreak online .htaccess în convertor Web.Config. Acesta este util dacă doriți ca fișierul să funcționeze cu o aplicație web ASP.NET.


Fișier exemplu

Mai jos este un exemplu de fișier .HTACCESS. Acest fișier special ar putea fi util pentru un site web în prezent în curs de dezvoltare și care nu este încă pregătit pentru public.

AuthType basic
AuthName "Ooops! Temporar în construcție ..."
AuthUserFile /.htpasswd
AuthGroupFile / dev / null
Solicitați un utilizator valid # Solicitare parolă pentru toți ceilalți
Comandă refuza, permite
Negati de la toti
Permiteți de la 192.168.10.10 # Adresa IP a dezvoltatorului
Permiteți de la w3.org
Permiteți de la googlebot.com # Permite Google să vă acceseze cu crawlere paginile
Mulțumiți orice # Nu este necesară nicio parolă dacă este permisă gazda / IP

Fiecare linie a acestui fișier are un scop special. /.htpasswd intrarea, de exemplu, indică faptul că acest director este ascuns vizualizării publice, cu excepția cazului în care este utilizată o parolă. Cu toate acestea, dacă adresa IP afișată mai sus este utilizată pentru a accesa pagina, atunci parola nu este necesară.