Fișier ECM (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier ECM este un fișier ECM Disc Image sau uneori denumit fișier Error Code Modeler. Sunt fișiere de imagini pe disc care stochează conținut fără coduri de corectare a erorilor (ECC) sau coduri de detectare a erorilor (EDC).

Rasul ECC și EDC economisește timpul de descărcare și lățimea de bandă, deoarece fișierul rezultat este mai mic. Ideea este de a comprima apoi fișierul cu un compresor general, cum ar fi RAR sau un alt algoritm de compresie, pentru a reduce dimensiunea fișierului și mai mult (ar putea fi numiți ceva de genul file.ecm.rar).

La fel ca fișierele ISO, ECM păstrează alte informații într-un format de arhivă, de obicei pentru a stoca fișiere de imagine precum BIN, CDI, NRG etc. Acestea sunt adesea utilizate pentru a stoca versiuni comprimate de imagini de discuri de jocuri video.

Puteți citi informații suplimentare despre modul în care funcționează formatul de fișier ECM Disc Image pe site-ul Neill Corlett.

Formatul de fișier Exemple Cmpro ar putea utiliza și extensia de fișier ECM, dar nu există prea multe informații despre aceasta.


Cum se deschide un fișier ECM

Fișierele ECM pot fi deschise cu ECM, un program de linie de comandă de către Neill Corlett, dezvoltatorul formatului. Consultați secțiunea Cum se folosește programul ECM de mai jos pentru mai multe informații.

Fișierele ECM funcționează și cu Gemc, ECM GUI și Rbcafe ECM.

Deoarece un fișier ECM poate fi comprimat într-o arhivă, cum ar fi un fișier RAR, pentru a economisi spațiu pe hard disk, este posibil să fie mai întâi decomprimat cu un fișier zip / dezarhivare - preferatul nostru este 7-Zip.

Dacă datele din fișierul ECM sunt în format ISO, consultați Cum să înregistrați un fișier de imagine ISO pe un CD, DVD sau BD dacă aveți nevoie de ajutor pentru a-l obține pe un disc. Consultați Arderea unui ISO pe USB pentru ajutor pentru instalarea corectă pe o unitate flash.

Fișierele ECM care nu sunt fișiere de imagine pe disc s-ar putea deschide cu un editor de text simplu, cum ar fi Notepad în Windows, sau ceva mai avansat din lista noastră cu cei mai buni editori de text gratuit. Dacă întregul fișier nu este doar text și doar unele dacă este vizibil, este posibil să găsiți în continuare ceva util în text despre tipul de software care poate deschide fișierul.


Cum se folosește programul ECM

Codificarea (crearea) și decodarea (deschiderea) unui fișier ECM pot fi realizate cu programul ECM al lui Neill Corlett menționat mai sus. Este un utilitar de linie de comandă, deci totul rulează într-o linie de comandă.

Pentru a deschide porțiunea ECM a instrumentului, extrageți conținutul din fișierul ZIP cmdpack (versiune) descărcat prin site-ul său web. Programul pe care îl urmăriți se numește unecm.exe, dar trebuie să îl accesați printr-o linie de comandă.

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să trageți fișierul ECM direct pe programul unecm.exe pentru a extrage fișierul imagine din acesta. Pentru a crea propriul fișier ECM, trebuie doar să trageți fișierul pe care doriți să îl codificați în fișierul ecm.exe.

Pentru a face acest lucru manual în loc de glisare și fixare, deschideți Promptul de comandă (poate fi necesar să deschideți unul ridicat) și apoi navigați la folderul care conține programul ECM. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să redenumiți mai întâi folderul pe care l-ați extras mai sus, în ceva mai simplu precum cmdpack, și apoi să introduceți această comandă:

cd cmdpack

Această comandă este de a schimba funcționarea direct în folderul în care este stocat programul ECM. Al tău va arăta diferit în funcție de locul în care se află folderul cmdpack pe computer.

Acestea sunt comenzile pe care vi se permite să le utilizați:

Pentru a codifica:

ecm cdimagefile
ecm cdimagefile ecmfile
ecm e cdimagefile ecmfile

Pentru a crea un fișier ECM cu acest instrument de linie de comandă, introduceți ceva de genul:

ecm "C: Others Games MyGame.bin"

În acest exemplu, fișierul ECM va fi creat în același folder cu fișierul BIN.

Pentru a decoda:

unecm ecmfile
unecm ecmfile cdimagefile
ecm d ecmfile cdimagefile

Aceleași reguli se aplică pentru deschiderea / decodarea fișierului ECM:

unecm "C: Others Games MyGame.bin.ecm"


Cum se convertește un fișier ECM

Tutorialul de la StramaXon oferă o modalitate ușoară de a converti ECM în BIN. Descărcarea menționată pe acel site este în format RAR, deci veți avea nevoie de un program precum PeaZip sau 7-Zip pentru al deschide.

După ce aveți fișierul ECM în format BIN, puteți converti BIN în ISO cu un program precum MagicISO, WinISO, PowerISO sau AnyToISO. Unele dintre aceste aplicații, cum ar fi WinISO, pot converti ISO în CUE dacă doriți ca fișierul dvs. ECM să fie în cele din urmă în format CUE.


Fișierul dvs. încă nu se deschide?

Unele formate de fișiere partajează unele sau toate aceleași litere de extensie de fișier, dar nu înseamnă că sunt în același format. Acest lucru poate fi confuz atunci când încercați să deschideți un fișier ECM, deoarece s-ar putea să nu fie de fapt un fișier ECM ... verificați dublu extensia fișierului pentru a fi sigur.

De exemplu, dacă fișierul dvs. nu pare a fi un fișier de imagine de disc, s-ar putea să-l confundați cu un fișier EMC, care este un fișier Striata Reader Encrypted Document. Puteți deschide un fișier EMC cu Striata Reader.