Fișier DIRECTORY (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier DIRECTORY este un fișier KDE Folder Parameters sau uneori denumit fișier KDI Folder View Properties.

Fiecare folder dintr-un sistem de operare bazat pe Linux care utilizează fișiere .DIRECTORY va avea propriul său fișier .DIRECTORY care specifică opțiuni pentru acel folder, inclusiv numele, pictograma și alte detalii.

Un folder (cum ar fi unul care conține colecția dvs. de muzică, imagini etc.) este, de asemenea, denumit „director”, dar nu este același cu formatul de fișier DIRECTORY.


Cum se deschide un fișier DIRECTORY

Sistemul de operare care folosește fișierul .DIRECTORY îl va folosi ca atare - nu este nevoie să instalați programe terțe pentru a-l deschide. În Linux, ceea ce deschide acest tip de fișier se numește KDE, care înseamnă K Desktop Environment.

 Patrick George / Getty Images

Cu toate acestea, ar trebui să puteți utiliza un editor de text gratuit, cum ar fi Notepadqq, pentru a deschide un fișier .DIRECTORY pentru a afișa (și, eventual, a edita) conținutul acestuia.

Încercați să deschideți un folder într-un terminal sau într-o linie de comandă și nu un fișier .DIRECTORY? Într-un terminal, utilizați deschide comandă așa cum se vede în acest exemplu Stackoverflow. Consultați tutorialul iSunshare dacă aveți nevoie de ajutor pentru utilizarea Începe comandă pentru a deschide un director în Command Prompt.


Cum se convertește un fișier DIRECTORY

Nu ar trebui să existe niciun motiv pentru a converti un fișier .DIRECTORY într-un alt format, deoarece ar face doar fișierul inutilizabil.

Dacă doriți să convertiți un director (folder) plin de fișiere și nu un fișier .DIRECTORY, există o varietate de convertoare de fișiere gratuite. Le puteți utiliza pentru a converti imagini, fișiere audio, videoclipuri și multe altele.

Ceva puțin diferit după care ați putea fi este conversia unei liste de directoare într-un fișier text, astfel încât să puteți avea o listă cu toate fișierele care se află în acel folder. Acest lucru se poate face în Windows cu comanda dir.

O mulțime de programe pot converti un director de fișiere în format ISO: WinCDEmu, MagicISO și IsoCreator sunt doar câteva exemple. Similare sunt utilitarele de compresie a fișierelor, cum ar fi 7-Zip și PeaZip, care pot converti directoare / foldere în ZIP, RAR, 7Z și alte formate de arhivă.


Încă nu vă puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. nu se deschide cu sugestiile de mai sus, verificați din nou extensia fișierului pentru a vă asigura că se citește de fapt ca „.DIRECTORIU” și nu ceva asemănător ca „.DIR”. Fișierele cu sufixul .DIR sunt fișiere Adobe Director Movie care se deschid cu software-ul Adobe Director întrerupt și nu sunt deloc legate de fișierele DIRECTORY.

Un alt exemplu este formatul de fișier Rich Text Format Directory care utilizează extensia de fișier RTFD. Acestea sunt fișiere text utilizate pe macOS care ar putea conține imagini, fonturi și alte fișiere, cum ar fi fișiere PDF, dar nici ele nu sunt legate de fișierele DIRECTORII și se deschid în schimb cu programul Apple TextEdit, Bean sau Bibliotecă.