Fișier CFM (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier CFM este un fișier Cold Fusion Markup. Uneori sunt denumite fișiere Cold Fusion Markup Language, care ar putea fi văzute abreviat ca CFML.

Fișierele Cold Fusion Markup sunt pagini web formate dintr-un cod specific care permite scripturilor și aplicațiilor să ruleze pe un server web ColdFusion.

CFM este, de asemenea, scurt pentru termenii tehnologici care nu au nimic de-a face cu fișierele CFM, cum ar fi gestionarea fișierelor de configurare, managerul fluxului de conținut, Managerul fragmentelor de cod și modelul Cyber ​​Fed.


Cum se deschide un fișier CFM

Fișierele CFM sunt bazate pe text, ceea ce înseamnă că pot fi deschise ca fișier text cu orice editor de text, cum ar fi Notepad în Windows sau Brackets. Programe ca acestea vor afișa corect conținutul fișierului.

Alte programe pot deschide și fișiere CFM, precum software-ul Adobe ColdFusion și Dreamweaver, precum și BlueDragon din New Atlanta.

Totuși, există șanse ca, cu excepția cazului în care sunteți dezvoltator web, un fișier CFM pe care îl întâlniți nu ar fi trebuit să vi se prezinte în acest fel. Cu alte cuvinte, un server undeva v-a furnizat incorect un fișier CFM în locul fișierului utilizabil pe care îl așteptați.

De exemplu, dacă ați descărcat un fișier CFM de undeva pe care vă așteptați să îl aveți într-un format precum PDF sau DOCX, un cititor PDF nu va deschide CFM și va afișa extrasul dvs. bancar și nici Microsoft Word nu vă va arăta că șablon de felicitare gratuit când se termină în CFM.

În aceste cazuri, încercați să redenumiți fișierul, înlocuind porțiunea .cfm cu .xyz, unde „xyz” este formatul pe care îl așteptați - cum ar fi .pdf sau .docx. Apoi încercați să deschideți fișierul în mod normal, așa cum ați planificat inițial.


Cum se convertește un fișier CFM

Având în vedere natura textului unui fișier CFM, există puține motive pentru a utiliza un program de conversie a fișierelor. Cu toate acestea, un fișier CFM poate fi salvat sau convertit în HTM / HTML pentru a putea fi vizualizat într-un browser, dar orice funcționalitate furnizată de serverul ColdFusion s-ar pierde, desigur.

Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. nu se va deschide în acest moment, șansele sunt că aveți de-a face cu un fișier complet diferit. Acest lucru se poate întâmpla dacă ați citit greșit extensia de fișier. Unele fișiere partajează litere și numere comune de extensii de fișiere, dar asta nu înseamnă neapărat că formatele lor sunt corelate și că fișierele pot fi deschise în același software.

De exemplu, CFF ar putea semăna mult cu CFM, dar fișierele care folosesc acea extensie sunt utilizate de software-ul Modelmaker. CMF este similar, dar ar putea aparține formatului Connected Backup utilizat de programul Connected Backup. Un altul este fișierele FCM, sau fCraft World, care sunt utilizate de fCraft.

Dacă fișierul dvs. nu se termină cu niciuna dintre aceste extensii de fișiere, căutați extensia de la sfârșitul numelui de fișier pentru a afla în ce format este și ce program trebuie să aveți pe computer pentru a-l deschide.