Fișier C (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier .C este un fișier cu text simplu C / C ++ Cod sursă. Poate deține atât codul sursă al unui program întreg în limbajul de programare C sau C ++, cât și poate fi menționat de alte fișiere dintr-un proiect C.

Rețineți că unele programe utilizează o extensie de fișier c minusculă pentru a indica un fișier de cod sursă C și un C majuscul pentru C ++, dar nu este necesar. CPP este utilizat și pentru fișierele de cod sursă C ++.

Dacă fișierul C nu se află în limbajul de programare C sau C ++, ar putea fi un fișier Lite-C Script scris în lite-C, un limbaj de programare similar cu C / C ++.

Ambele tipuri de fișiere sunt legate de aplicații care sunt utilizate pentru a construi programe software și jocuri video.

CFile se referă, de asemenea, la clasele de fișiere Microsoft Foundation Class, dar nu are nimic de-a face cu formatele de fișiere ale codului sursă explicate aici.


Cum se deschide un fișier C.

Orice editor de text, cum ar fi Notepad ++, Emacs, programul Windows Notepad, EditPlus, TextMate și altele, poate deschide și vizualiza un fișier C dacă este un fișier Cod sursă C / C ++.

Aceste programe sunt utile, deoarece sunt în general ușoare în comparație cu dezvoltatorii de aplicații complete, precum cei enumerați mai jos. În plus, cele mai multe dintre ele acceptă evidențierea sintaxei, care este de obicei preferată, deoarece facilitează editarea și cernerea codului sursă.

Cu toate acestea, fișierele C sunt de obicei deschise în contextul unui program de dezvoltare software precum Visual Studio, Eclipse, C ++ Builder, Dev-C ++ sau Code :: Blocks.

Programul lite-C de la Conitec Datasystems este programul principal utilizat pentru a lucra cu fișiere Lite-C Script, dar aceste fișiere C se pot deschide și cu editori de text.


Cum se convertesc fișiere C.

Există o serie de conversii pe care le puteți face legate de C și C ++, dar acestea nu intră în sfera acestui articol. De exemplu, puteți utiliza limbajul de programare pentru a converti la sau de la matrice de caractere, număr întreg, șir etc., dar acestea nu se aplică fișierelor C în sine, ci mai degrabă funcțiilor pe care le oferă fișierele.

Dacă asta căutați, vă recomandăm să vizitați alte resurse precum Stack Overflow.

Cu toate acestea, dacă sunteți cu adevărat după un convertor de fișiere C, puteți utiliza orice editor de text sau deschizătoarele de fișiere C de mai sus, pentru a converti sau salva fișierul într-un alt format bazat pe text, cum ar fi TXT sau HTML. Cel mai probabil nu vor mai putea fi folosite ca fișiere de cod sursă cu Eclipse, Dev-C ++ etc., cu condiția să existe într-un alt format de fișier.

Există, de asemenea, o serie de convertoare de cod sursă disponibile de la Tangible Software Solutions, care pot converti C ++ în C #, Java sau VB. Rețineți, însă, că edițiile gratuite sunt limitate atunci când vine vorba de numărul de linii care pot fi convertite simultan.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Având în vedere că extensia de fișier C este doar o literă, este ușor să confundați alte formate de fișiere cu un fișier C. Acesta este primul lucru pe care ar trebui să-l căutați dacă nu puteți să vă deschideți fișierul, deoarece este probabil că nu aveți de fapt la dispoziție un fișier C.

De exemplu, dacă încercați să vizualizați fișierul cu un editor de text, deoarece presupuneți că este un fișier de cod sursă, dar nu puteți citi nimic, probabil că aveți ceva complet diferit, cum ar fi un fișier CAB sau CSH.

CS este o extensie de fișier foarte similară, dar este utilizată pentru fișierele cu cod sursă Visual C # și fișierele ColorSchemer Studio Color Scheme. Dacă aveți un fișier CS, s-ar putea deschide foarte bine cu programele care acceptă fișiere C, deoarece este un format similar cu conținut scris în limbajul C Sharp. Cu toate acestea, ultimul format de fișier este utilizat în mod special cu ColorSchemer Studio și nu va funcționa în același mod ca fișierele C Sharp sau C.

După cum puteți vedea, acele formate de fișiere, și multe altele, au litera „C” în ele, dar asta nu înseamnă că sunt legate deloc de formatul de fișier C explicat pe această pagină.

Pentru a face acest lucru și mai confuz decât ar putea fi deja, extensia de fișier CSH este utilizată nu numai ca fișier non-text cu Adobe Photoshop (este un fișier Custom Shapes), ci și ca fișier C Shell Script cu text simplu, ceea ce înseamnă că, în funcție de ceea ce aveți, s-ar putea deschide foarte bine într-un editor de text (cum ar fi cu fișierele CS), dar asta nu înseamnă încă că este un fișier cu cod sursă C / C ++ sau chiar că poate fi deschis în fiecare aplicație enumerată mai sus.