Fișier AVI (Ce este și cum să deschideți unul)

Reprezintă Audio Video Interleave, un fișier cu extensia de fișier AVI este un format de fișier utilizat în mod obișnuit dezvoltat de Microsoft pentru stocarea atât a datelor video, cât și audio într-un singur fișier.

Formatul AVI se bazează pe formatul de fișiere de schimb de resurse (RIFF), un format container utilizat pentru stocarea datelor multimedia.

AVI este de obicei mai puțin comprimat decât alte formate mai populare, cum ar fi MOV și MPEG, ceea ce înseamnă că un fișier AVI va fi mai mare decât același fișier într-unul dintre acele formate mai comprimate.


Cum se deschide un fișier AVI

Este posibil să aveți probleme la deschiderea fișierelor AVI, deoarece acestea pot fi codate cu o varietate de codecuri video și audio. Un fișier AVI se poate reda foarte bine, dar altul ar putea să nu fie, deoarece pot fi redate numai dacă sunt instalate codecurile potrivite.

Windows Media Player este inclus în majoritatea versiunilor de Windows și ar trebui să poată reda în mod implicit majoritatea fișierelor AVI. Dacă un fișier AVI nu va fi redat în Windows Media Player, puteți încerca să instalați pachetul gratuit K-Lite Codec.

VLC, ALLPlayer, Kodi și DivX Player sunt alți playere AVI gratuite pe care le puteți încerca dacă WMP nu funcționează pentru dvs.

Majoritatea serviciilor de stocare bazate pe web vor reda și fișiere AVI atunci când sunt stocate acolo. Google Drive este unul dintre numeroasele exemple.

Unii editori AVI simpli și gratuiți includ Avidemux, VirtualDub, Movie Maker și Wax.


Cum se convertește un fișier AVI

Uneori puteți converti un fișier doar deschizându-l într-un vizualizator (cum ar fi unul dintre programele de mai sus) și apoi salvându-l într-un alt format, dar probabil că nu este cazul majorității playerelor AVI.

În schimb, cel mai simplu și mai eficient mod de a converti un fișier AVI într-un alt format este de a utiliza un convertor de fișiere gratuit. Unul dintre preferatele noastre, Any Video Converter, convertește AVI în MP4, FLV, WMV și o serie de alte formate.

O altă opțiune, dacă fișierul AVI este destul de mic, este să utilizați un convertor AVI online, cum ar fi Zamzar, FileZigZag, OnlineVideoConverter sau Online-Convert.com. După încărcarea fișierului AVI pe unul dintre aceste site-uri web, îl puteți converti într-o varietate de formate precum 3GP, WEBM, MOV sau MKV, inclusiv formate audio (MP3, AAC, M4A, WAV etc.). Apoi, trebuie să descărcați fișierul convertit înapoi pe computer pentru al utiliza.

Dacă există un anumit tip de fișier pe care trebuie să îl convertiți în fișierul dvs. AVI, pe care nu îl vedeți mai sus în exemplele noastre, faceți clic pe site-urile de conversie AVI online pentru a găsi o listă de formate în care puteți converti fișierul AVI. De exemplu, dacă utilizați FileZigZag, puteți vizita pagina Tipuri de conversie pentru a vedea o listă completă a formatelor acceptate.

Consultați lista noastră de programe de conversie video gratuite și servicii online pentru chiar mai multe convertoare AVI gratuite, dintre care unele servesc și ca editor AVI gratuit.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. nu se deschide cu programele menționate mai sus, este posibil să fi citit greșit extensia de fișier, ceea ce înseamnă că deschideți tehnic altceva decât un fișier AVI.

De exemplu, în timp ce extensia fișierului poate arăta ca „.AVI”, ar putea fi într-un format de fișier complet diferit, cum ar fi AV, AVS (Avid Project Preferences), AVB (Avid Bin) sau AVE.