Excel Format Painter: Copiați formatarea între celule

Funcția Format Painter din Microsoft Excel și Foi de calcul Google vă permite să copiați rapid și ușor formatarea dintr-o celulă sau un grup de celule într-o altă zonă a unei foi de lucru.

Instrucțiunile din acest articol se aplică Excel pentru Microsoft 365, Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010, Excel Online, Excel pentru Mac și Foi de calcul Google.

nigelcarse / Getty Images 


Microsoft Excel și Google Sheets Format Painter

În Excel și Foi de calcul, fișierul Copiere formatare caracteristica este utilă mai ales atunci când doriți să aplicați formatarea într-o foaie de lucru zonelor care conțin date noi. Când folosești Copiere formatare în loc să recreați formatarea, formatarea dvs. va fi uniformă pe toate foile de lucru.

În Excel, opțiunile de copiere a formatului permit copierea formatării sursei de una sau mai multe ori într-una sau mai multe locații. Aceste locații pot fi pe aceeași foaie de lucru, pe o altă foaie de lucru din același registru de lucru sau într-un registru de lucru diferit.


Copiere multiplă cu Format Painter

Deschideți un registru de lucru gol în Excel, introduceți datele afișate în imaginea de mai sus și urmați acești pași pentru a aplica formatarea datelor din coloana B la datele din coloanele C și D: 

  1. Aplicați opțiunile de formatare pe care doriți să le utilizați la celulele sursă.

  2. Evidențiați celulele B4 la B8.

  3. Mergi la pagina Acasă.

  4. Selectați Copiere formatare.

  5. Plasați cursorul mouse-ului deasupra unei celule pentru a afișa o pensulă cu un indicator. Acest lucru indică faptul că Format Painter este activat.

  6. Evidențiați celulele C4 la D8.

  7. Opțiunile de formatare sunt copiate în noua locație și Copiere formatare este oprit.


Double-Click Format Painter pentru copiere multiplă

O opțiune suplimentară (disponibilă numai în Excel) este să faceți dublu clic pe Format Painter. Acest lucru menține Format Painter activat după selectarea uneia sau mai multor celule de destinație. Această opțiune simplifică copierea formatării pe mai multe celule neadiacente situate fie pe aceeași foaie de lucru, fie pe foi de lucru sau registre de lucru diferite.

Pentru a copia formatarea în grupuri de celule neadiacente din Foi de calcul Google, repetați pașii de mai sus pentru copierea formatării într-o a doua zonă a foii de lucru. 


Dezactivați Format Painter în Excel

Există două metode pentru a dezactiva Format Painter atunci când este în modul de copiere multiplă în Excel:

  • Anunturi ESC.
  • Selectați Copiere formatare.

Comandă rapidă de la tastatură pentru Format Painter Excel

O scurtătură simplă, cu două taste, nu există pentru Format Painter din Excel. Cu toate acestea, următoarele combinații de taste pot fi utilizate pentru a imita Format Painter. Aceste taste utilizează opțiunile de lipire găsite în caseta de dialog Lipire specială.

  1. Anunturi Ctrl+C pentru a copia conținutul celulelor sursă, inclusiv datele și formatarea aplicată. Celulele sursă sunt înconjurate de o linie punctată.

  2. Evidențiați celula de destinație sau celulele adiacente.

  3. Anunturi ctr+Alt+V pentru a deschide Lipiți special opțiuni.

  4. Anunturi T+Introduce (sau selectați Formate în Pastă) pentru a lipi formatarea aplicată în celulele de destinație.

Atâta timp cât linia punctată apare în jurul celulelor sursă, formatarea celulei poate fi lipită de mai multe ori. Pentru a lipi formatarea de mai multe ori, repetați pașii de la 2 la 4 de mai sus.


Creați o macro

Dacă utilizați frecvent Format Painter, un mod ușor de a-l aplica folosind tastatura este să creați o macro. Deschideți înregistratorul de macrocomenzi, utilizați comenzile rapide de la tastatură și atribuiți o combinație de taste rapide care activează macrocomanda.

Google Sheets Paint Format

Foi de calcul Google Format vopsea opțiunea copiază formatarea sursă la o singură destinație la un moment dat. În Foi de calcul Google, formatarea sursă poate fi copiată în zone ale aceleiași foi de lucru sau în foi de lucru diferite din același fișier. Nu poate copia formatarea între fișiere.

Deschideți un registru de lucru Foaie gol, copiați datele din foaia de calcul originală de mai sus și urmați acești pași pentru a copia formatarea din celulele B4: B8 în celulele C4: D8:

  1. Aplicați opțiunile de formatare la celulele sursă.

  2. Evidențiați celulele B4 la B8.

  3. Selectați Format vopsea (arată ca o rolă de vopsea).

  4. Evidențiați celulele de destinație C4 la D8.

  5. Formatarea utilizată pe celulele din coloana B este copiată în celulele din coloanele C și D. Apoi, Format vopsea este oprit.

Copiere multiplă cu format Paint

Paint Format în Foi de calcul Google se limitează la copierea formatării la o singură destinație la un moment dat

Pentru a copia formatarea în grupuri de celule neadiacente din Foi de calcul Google, repetați pașii de mai sus pentru copierea formatării într-o a doua zonă a foii de lucru.