Diferența conturilor locale și Microsoft în Windows

Când instalați Windows 10 pentru prima dată, veți alege între a utiliza un cont local sau Microsoft. Conturile Microsoft sunt o caracteristică nouă, iar Microsoft nu dorește să utilizați un cont local în Windows 10. Alegerea greșită aici vă poate obliga să pierdeți caracteristicile excelente oferite de Windows 10.


Ce este un cont local?

Drew Angerer / Getty Images

Dacă v-ați conectat vreodată la un computer de acasă care rulează Windows XP sau Windows 7, atunci ați folosit un cont local.

Numele poate elimina utilizatorii începători, dar nu este altceva decât un cont pentru a accesa computerul ca administrator implicit. Un cont local funcționează pe acel computer specific și nu pe altele.

Avantajele utilizării unui cont local includ:

  • Mai sigur - Creați o parolă complexă care funcționează pe un computer și nicăieri altundeva.
  • Privat - Setările și utilizatorii computerului nu transmit către servere la distanță. Totul este stocat local pe un singur computer.
  • Independent de internet - O autentificare Microsoft necesită o conexiune la internet pentru a recupera setările și preferințele utilizatorului.
  • Numele de autentificare personalizat - Nu vă utilizați adresa de e-mail ca nume de conectare, deci nu va fi afișată pe ecranul de conectare când ecranul dvs. se blochează.

Alegeți un cont local dacă doriți să vă păstrați experiența așa cum a fost în versiunile anterioare de Windows. Vă veți conecta, veți schimba setările, veți instala software și veți păstra zona de utilizator separată de celelalte din sistem. Cu toate acestea, veți pierde și o grămadă de funcții făcute posibile de Conturile Microsoft. 


Ce este un cont Microsoft?

Un cont Microsoft este un nume nou pentru ceea ce se numea Windows Live ID. Dacă ați folosit servicii precum Xbox Live, Hotmail, Outlook.com, OneDrive sau Windows Messenger, aveți un cont Microsoft. Microsoft a combinat aceste servicii, oferind acces la acestea cu o singură adresă de e-mail și parolă.

Deținerea unui cont Microsoft înseamnă că veți avea acces mai ușor la toate serviciile Microsoft, dar utilizarea acestuia cu Windows 10 oferă încă câteva avantaje.


Acces la Magazinul Windows

Conectarea la Windows vă oferă acces la Magazinul Windows de unde puteți descărca aplicații pe computerul Windows. Aceste aplicații sunt similare cu aplicațiile găsite în Google Play Store sau iTunes App Store. Diferența este că aplicațiile Windows Store pot fi utilizate pe un computer. În Windows 10, aplicațiile Windows Store pot fi utilizate ca aplicațiile obișnuite pentru desktop.

Veți găsi mii de aplicații gratuite în categorii, inclusiv jocuri, sport, social, divertisment, fotografie, muzică și știri. Unele sunt aplicații cu plată, dar multe altele sunt gratuite și toate sunt ușor de utilizat.


Spațiu gratuit de stocare în cloud

Configurarea unui cont Microsoft vă oferă 5 GB spațiu de stocare în cloud, gratuit. Acest serviciu, cunoscut sub numele de OneDrive, stochează fișiere online, astfel încât să le puteți accesa de pe celelalte dispozitive.

Nu numai că datele dvs. sunt mai ușor de accesat, dar sunt și mai ușor de partajat. Puteți oferi prietenilor și familiei dvs. acces la fișierele stocate în contul dvs. OneDrive. Cu permisiunea dvs., aceștia se pot conecta pentru a vizualiza aceste fișiere sau pentru a descărca o copie.

OneDrive oferă, de asemenea, instrumente pentru editarea fișierelor dvs. utilizând Office Online: o suită de programe Microsoft Office simplificate pentru editarea și crearea documentelor stocate în OneDrive.

Dacă decideți să nu vă utilizați contul Microsoft cu computerul, aveți în continuare 5 GB de stocare gratuită cu OneDrive.


Sincronizați setările contului

Poate că cea mai interesantă caracteristică a unui cont Microsoft este că acesta stochează setările contului Windows 10 în cloud. Când vă conectați la contul dvs. pe un computer Windows și îl configurați așa cum doriți, modificările sunt stocate în cloud printr-un proces care vă sincronizează desktopul cu OneDrive.

Un cont Windows 10 face sincronizarea și mai bună prin sincronizarea profilurilor de rețea, a parolelor și a setărilor aplicației Windows Store între conturi. Windows 10 vă permite, de asemenea, să partajați parolele Wi-Fi fără probleme în fundal cu prietenii și colegii.

Contra de conectare cu un cont Windows

Unele dintre dezavantajele utilizării unui cont Microsoft pentru a vă conecta la computerul dvs. Windows includ:

  • Hackabil - Întrucât contul dvs. Microsoft este stocat pe internet, dacă este piratat, hackerul câștigă acces la computerul dvs. și la fiecare serviciu Microsoft pe care îl utilizați.
  • Este nevoie de internet - Este posibil să vă conectați la computer dacă nu aveți acces la internet, dar necesită un pas suplimentar pentru a confirma că doriți să utilizați cele mai recente setări salvate.
  • Parolă partajată - Dacă partajați datele de conectare Microsoft cu oricine, astfel încât să poată accesa computerul, acestea au acces la serviciile dvs. Microsoft și la orice informații sensibile stocate acolo.
  • Mai puțină intimitate - Setările computerului dvs. sunt stocate pe serverele Microsoft, împreună cu utilizarea computerului, site-urile pe care le vizitați și aplicațiile pe care le utilizați.
  • Setări sincronizate - Dacă utilizați același cont Microsoft pe toate dispozitivele dvs., setările dvs. sunt sincronizate automat pe aceste dispozitive.

Dacă te blochezi din contul tău Microsoft înseamnă, de asemenea, că vei fi blocat de pe toate dispozitivele pe care le folosești cu acel cont. Din fericire, deblocarea parolei Microsoft este ușoară.

Ce tip de cont ar trebui să alegeți?

Un cont Microsoft oferă multe funcții pe care un cont local nu le oferă, dar asta nu înseamnă că este pentru toată lumea.

Dacă nu vă pasă de aplicațiile Windows Store, aveți un singur computer și nu aveți nevoie de acces la datele dvs. oriunde în afară de acasă, atunci un cont local va funcționa foarte bine. Te va duce în Windows și îți va oferi spațiu personal pentru a-l apela pe al tău.

Dacă sunteți interesat să accesați toate funcțiile pe care Windows 10 le poate oferi, atunci veți avea nevoie de un cont Microsoft pentru a profita din plin de acestea.