Definirea și utilizarea Overtype și Insert Modes în Word

Microsoft Word are două moduri de introducere a textului: Insert și Overtype. Aceste moduri descriu fiecare modul în care se comportă textul pe măsură ce este adăugat unui document cu text preexistent. Iată cum funcționează aceste două moduri și cum să le utilizați.

Instrucțiunile din acest articol se aplică Word pentru Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 și Word 2010.


Inserați definiția modului

În modul Insert, noul text care este adăugat unui document mută textul curent înainte, în dreapta cursorului, pentru a găzdui noul text pe măsură ce este tastat sau lipit în document. Este modul implicit pentru introducerea textului în Microsoft Word.

Definiție mod supratip

În modul Overtype, când textul este adăugat la un document în care există text existent, textul existent este înlocuit cu textul nou adăugat pe măsură ce este introdus, caracter cu caracter. 


Cum se schimbă modurile de tip

Dacă doriți să dezactivați modul de inserare implicit în Microsoft Word, astfel încât să puteți introduce textul curent, există două modalități de a face acest lucru. Cel mai simplu mod este să apăsați pe Insera , care activează și dezactivează modul. O altă modalitate este să setați tasta Insert pentru a activa sau dezactiva modul Overtype.

Pentru a modifica setările pentru modul Overtype:

  1. Mergi la pagina Fișier > Opţiuni.

  2. În Opțiunile pentru Word caseta de dialog, alegeți Avansat.

  3. În Opțiuni de editare , alegeți una dintre următoarele:

    • Pentru a utiliza tasta Insert pentru a controla modul Overtype, selectați Utilizați tasta Insert pentru a controla tipul excesiv Caseta de bifat.
    • Pentru a activa permanent modul Overtype, selectați Utilizați modul de depășire a tipului Caseta de bifat.

  4. Selectați OK.