Cum se utilizează Preferințele de confidențialitate și securitate Firefox

Mozilla Firefox vă oferă opțiunea de a personaliza setările de securitate și permisiuni pentru toate site-urile web, precum și pentru site-urile individuale pe care le vizitați. De exemplu, puteți bloca anumite conținuturi, șterge cookie-uri și limita informațiile colectate de Firefox. Aflați cum să gestionați permisiunile în Firefox și cum să acordați unui site permisiuni speciale.

Informațiile din acest articol se aplică versiunii desktop a Firefox pentru toate sistemele de operare.


Cum se accesează setările de confidențialitate și securitate Firefox

Înainte de a începe, asigurați-vă că actualizați Firefox la cea mai recentă versiune, astfel încât să aveți acces la cele mai recente funcții. Pentru a găsi setările de confidențialitate și securitate, introduceți despre: preferințele # confidențialitate în bara de adrese Firefox. Veți ajunge la Confidențialitate și securitate ecran, care este împărțit în patru secțiuni majore.

Despre comenzile din Firefox oferă comenzi rapide la diferite preferințe ale browserului și meniuri de setări.


Confidențialitatea browserului Firefox

În această secțiune, puteți alege nivelul de protecție pe care îl doriți împotriva conținutului potențial periculos. Alege Standard, Strict, Sau Obicei, care vă permite să alegeți ce să blocați și în ce măsură. De asemenea, puteți alege modul în care Firefox vă salvează istoricul de navigare, cookie-urile, parolele și informațiile de completare automată.

Pentru a personaliza în continuare setările de blocare a conținutului, selectați excepţii de în temeiul Conectări și parole secțiune pentru a crea o listă de site-uri web care nu au voie să vă salveze numele de utilizator și parola.


Permisiuni Firefox

În Permisiuni, puteți dezactiva urmărirea locației, puteți bloca accesul la microfon și puteți controla modul în care primiți notificările. Fiecare element din această secțiune poate fi modificat pentru a modifica setările și pentru a adăuga excepții. De exemplu, selectați setările chiar lângă Camera pentru a spune Firefox ce trebuie să facă dacă un site web solicită să vă acceseze camera.

De asemenea, veți vedea opțiuni pentru a bloca anumite conținuturi, cum ar fi ferestrele pop-up și site-urile web care încearcă să redea automat sunet sau să instaleze programe de completare. Selectați excepţii de lângă fiecare opțiune pentru a acorda permisiuni speciale anumitor site-uri.


Colectarea și utilizarea datelor de la Firefox

Această secțiune spune Firefox cum să gestioneze informațiile sensibile și private. Consultați notificarea de confidențialitate Mozilla pentru a decide dacă doriți să trimiteți informații tehnice și rapoarte de blocare către Mozilla și permiteți Firefox să recomande extensii pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.

Securitate Firefox

În secțiunea finală, puteți configura modul în care Firefox gestionează conținutul potențial periculos sau înșelător pe site-urile pe care le vizitați. Firefox protejează împotriva phishingului și a altor tipuri de atacuri cu ajutorul funcției sale de phishing și protecție împotriva malware-ului, care verifică paginile pe care le vizitați cu o listă de site-uri cunoscute ca fiind dăunătoare.

De asemenea, puteți alege modul în care Firefox gestionează certificatele web. Un certificat de server web este o garanție că proprietarul site-ului este legitim. Dacă un site vă solicită certificatul personal, site-ul ar putea dori să colecteze informații personale de la dvs. sau să stabilească o conexiune sigură cu browserul dvs. (puteți afla dacă adresa URL începe cu https).

Există mulți alți pași pe care îi puteți face pentru a securiza Firefox, cum ar fi instalarea programului de completare HTTPS Everywhere.


Centrul de control Firefox

Pentru a utiliza diferite setări pe un anumit site web, accesați Centrul de control Firefox. Pentru a găsi Centrul de control, accesați orice site web și selectați scut la adresa URL din stânga din bara de adrese pentru a deschide un meniu cu controale specifice pentru pagina respectivă.

Dacă ați configurat blocarea conținutului în setările de confidențialitate și securitate, veți vedea dacă site-ul are capacitatea de a vă urmări sau dacă conține conținut pe care Firefox l-a blocat. Pentru a modifica aceste setări, selectați Setări de protecție.

Securitate și permisiuni pentru conexiunea la site-uri web

Când un site este securizat, apare o pictogramă lacăt în bara de adrese. Dacă un site nu este sigur (de exemplu, certificatul proprietarului site-ului a expirat), veți vedea un i pictogramă în loc de lacăt.

Pentru a găsi mai multe informații despre securitatea unui site, selectați lacăt lângă adresa URL din bara de adrese, apoi selectați dreapta săgeată chiar lângă Conexiune securizată. O nouă fereastră va afișa proprietarul site-ului web, precum și autoritatea de certificare care a emis și verificat certificatul site-ului. Dacă doriți să setați permisiuni speciale pentru site-ul pe care vă aflați, selectați Permisiuni.