Cum se utilizează folderul Samsung Secure

Samsung Secure Folder este o opțiune de securitate de ultimă generație care păstrează informațiile sensibile în siguranță împotriva atacurilor rău intenționate. Folosește platforma de securitate Samsung My Knox pentru a cripta un folder protejat prin parolă, ideal pentru stocarea datelor importante. De asemenea, puteți adăuga o parolă sau o blocare biometrică pentru a păstra conținutul folderului în siguranță de ochii curioși. Iată cum funcționează.

Acest ghid se aplică telefoanelor Samsung cu Android 7.0 și versiuni ulterioare.


De ce să folosiți Samsung Secure Folder?

În timp ce oricine poate folosi Samsung Secure Folder, este util mai ales pentru cei care doresc ca telefonul lor privat să se dubleze ca telefon de lucru. Introduceți informațiile pe care le doriți separate de restul telefonului în folderul securizat. Odată configurat, tot ce faci este să introduci o parolă sau să folosești o opțiune biometrică pentru a-l debloca și a accesa fișierele și informațiile tale.

Dosarul securizat poate fi, de asemenea, o opțiune bună pentru părinții cu copii mici. Părinții pot oferi copiilor smartphone-urile lor pentru a juca jocuri, împiedicând în același timp accesul sau utilizarea anumitor aplicații și funcții sau ștergerea accidentală a informațiilor importante.


Cum să creați un folder securizat Samsung

Urmați instrucțiunile de mai jos pentru a crea un folder securizat pe dispozitivul dvs. Samsung:

  1. Deschideți telefonul setările app.

  2. Selectați Ecran de blocare și securitate or Biometrie și securitate > Secure Folder.

  3. Dacă nu aveți un cont Samsung, trebuie să creați unul. Dacă aveți un cont, conectați-vă. Atingeți Intra in cont or A continua.

  4. După ce vă conectați la contul dvs., alegeți ce metodă de blocare doriți să utilizați (Model, PIN, Sau Parolă), apoi atingeți Următor →.

    Pentru o securitate suplimentară, faceți modelul, codul PIN sau parola diferit de codul de acces pe care îl utilizați pentru a debloca secțiunea principală a dispozitivului dvs. Samsung.

  5. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a configura orice metodă de blocare ați ales.

    Pentru a utiliza o opțiune de trecere biometrică, inclusiv amprente digitale și scanere iris, setați un model, un cod PIN sau o parolă ca rezervă.

  6. După configurarea metodei de blocare, pe ecranul Acasă și Aplicații apare o comandă rapidă către folderul securizat.


Cum se utilizează Samsung Secure Folder

Aplicațiile Galerie, Calendar, Contacte, E-mail, Cameră foto, Internet, Samsung Notes și Fișierele mele sunt standard în Secure Folder. Aceste aplicații sunt separate de versiunile aplicației din partea principală a dispozitivului Samsung, deci acestea ar trebui să fie goale și să nu fie conectate la niciun cont. Adăugați conținut sau conectați aplicații, cum ar fi e-mailul, la conturile necesare pentru ca aplicația să funcționeze.

Orice conținut pe care îl creați în Secure Folder există doar în Secure Folder, dar există câteva modalități de a vă gestiona aplicațiile și fișierele:

  • Robinet Adăugați aplicații or Adăugați fișiere pentru a muta conținutul din partea principală a telefonului în folderul securizat.
  • Robinet Editați aplicațiile pentru a ascunde sau dezinstala aplicații din folderul securizat.
  • Robinet Blocare sau înapoi pentru a ieși din folderul securizat și a reveni la partea principală a dispozitivului Samsung.

Cum se accesează setările folderului securizat

De asemenea, ar trebui să vă familiarizați cu setările folderului securizat, la care puteți accesa atingând cu trei puncte pictogramă din colțul din dreapta sus al ecranului. De aici, puteți schimba tipul de blocare, puteți controla notificările și puteți configura conturi, printre alte funcții.

Cum se folosește Auto-Lock pentru folderul securizat

O setare utilă este Blocarea automată pentru folderul securizat, care vă permite să setați timpul necesar blocării folderului securizat. Apoi, trebuie să introduceți o parolă pentru a reveni în aplicație. Puteți seta folderul să se blocheze imediat, când ecranul se oprește, după un număr specificat de minute sau când telefonul repornește. Pentru cea mai sigură opțiune, fie setați-o să se blocheze imediat, fie când ecranul se oprește.