Cum se utilizează comenzile Google Chrome

Google Chrome este extrem de personalizabil, permițându-vă să reglați fin browserul prin sute de setări care afectează totul, de la aspectul aplicației până la caracteristicile sale legate de securitate până la schimbarea destinațiilor de descărcare.

Puteți face multe dintre aceste modificări prin intermediul butoanelor și linkurilor grafice ale meniului, dar comenzile Chrome pe care le introduceți în bara de adrese a Chrome (cunoscută și sub numele de caseta polivalentă) vă permit într-adevăr să controlați complet browserul.

Mai jos sunt câteva dintre cele mai utile comenzi Chrome, împreună cu o scurtă descriere a fiecărei.

Informațiile acestui articol se aplică browserului Google Chrome pe sistemele de operare Chrome OS, Linux, macOS și Windows.

Getty Images 


chrome: // settings / searchEngines

Această comandă deschide setări legate de gestionarea motoarelor de căutare. Schimbați motorul de căutare implicit al browserului, editați șirurile de căutare individuale și eliminați motoarele instalate.


chrome: // settings / clearBrowserData

Această comandă deschide fișierul Sterge istoricul de navigare casetă de dialog, unde puteți șterge istoricul de navigare, istoricul descărcărilor, memoria cache, cookie-urile, parolele salvate, alte date de navigare și licențele pentru conținutul protejat pentru o perioadă de timp pe care o specificați.

chrome: // setări / completare automată

Această comandă deschide fișierul Completarea automată fereastră de opțiuni, din care puteți alege să vizualizați, să editați sau să eliminați datele existente de completare automată și să adăugați manual intrări noi.


chrome: // descărcări

Această comandă afișează istoricul descărcărilor Chrome, care conține pictograme, nume de fișiere și adrese URL asociate fiecărui fișier din jurnal. Alături de fiecare fișier sunt linkuri pentru a șterge intrarea din lista de descărcare și pentru a deschide folderul în care se află.

chrome: // extensions

Această comandă afișează toate extensiile de browser instalate, inclusiv nume, pictograme, dimensiuni, numere de versiune și date de permisiuni. Activați și activați extensiile și instruiți-l pe Chrome dacă permite sau nu ca fiecare să ruleze în timp ce browserul este în modul incognito.

chrome: // marcaje

Această comandă deschide managerul de marcaje, care afișează toate paginile dvs. web stocate organizate după folder și titlu. Adăugați, editați sau eliminați marcaje pe acest ecran, precum și importați-le și exportați-le în format HTML.

chrome: // history

Această comandă afișează istoricul de navigare, toate căutabile și clasificate în funcție de dată. Eliminați elementele individuale din acest jurnal și accesați fișierul Sterge istoricul de navigare interfață.

chrome: // settings / help

Această comandă vă arată ce număr de versiune Chrome executați și vă oferă acces la ajutor și la emiterea de rapoarte.

chrome: // se blochează

Aici veți găsi informații detaliate despre blocările recente ale browserului, precum și despre cum să activați raportarea accidentelor.

chrome: // gpu

Această comandă afișează o mulțime de informații despre cardurile grafice și setările sistemului dvs., inclusiv specificațiile driverului, datele de accelerare hardware și soluțiile pentru conflicte și alte probleme conexe detectate de Chrome.

chrome: // histograme

Această comandă vă oferă acces la zeci de interpretări vizuale detaliate ale statisticilor browserului acumulate de la momentul lansării Chrome până la cea mai recentă încărcare a paginii.

chrome: // sistem

Această comandă afișează date complete de diagnosticare a sistemului, inclusiv detalii despre sistemul dvs. de operare, BIOS și diverse componente hardware. Cantitatea de date disponibile depinde de sistemul dvs. de operare.

chrome: // flags

Această comandă afișează o fereastră în care puteți activa și dezactiva zeci de caracteristici experimentale, dintre care unele sunt specifice platformei. Fiecare set de caracteristici include o scurtă descriere și un link pentru activarea și dezactivarea acestuia. Doar utilizatorii avansați trebuie să modifice aceste setări.

chrome: // quota-internals

Această comandă afișează detalii despre cantitatea de spațiu pe disc alocat și utilizat în prezent de Chrome, inclusiv cât de mult ocupă fiecare site în memoria cache a browserului.

Ca întotdeauna, aveți grijă când modificați setările browserului. Dacă nu sunteți sigur cu privire la o anumită componentă sau caracteristică, lăsați-o așa sau faceți cercetări suplimentare.