Cum se utilizează comanda rapidă Windows Alt + Subliniat

Iată o comandă rapidă de la tastatură Windows care vă poate crește productivitatea. Prin menținerea Alt de pe tastatură, puteți deschide meniuri și selecta elemente fără a utiliza mouse-ul.

În majoritatea aplicațiilor cu meniuri, veți observa că unele litere au subliniat (de exemplu, „F” în „Fișier”). Pentru a deschide aceste meniuri fără a face clic pe ele, apăsați litera subliniată în timp ce țineți apăsat butonul Alt cheie.

Aceste instrucțiuni se aplică pentru Windows 7, 8, XP, 10 și Vista.

 Corbis prin Getty Images / Getty Images


Activarea tastelor subliniate în versiunile mai noi de Windows

Dacă utilizați o versiune mai veche de Windows, această caracteristică este automată, dar versiunile ulterioare nu au această caracteristică activată în mod implicit.

Iată cum puteți activa funcția dacă nu este deja activată.

  1. Deschideți meniul Start făcând clic pe pictograma acestuia sau apăsând pe Tasta Windows de pe tastatură.

  2. Apasă pe setările icon.

  3. Clic Ușurința accesului.

  4. Derulați în jos până la Interacțiune titlu și selectați Tastatură.

  5. Sub Modificați modul de funcționare a comenzilor rapide de la tastatură antet, faceți clic pe comutatorul de mai jos Subliniați tastele de acces atunci când sunt disponibile pentru a porni.

  6. Închideți fereastra pentru a salva modificările.

  7. Acum, tastele pe care le puteți utiliza cu tasta Alt în meniuri vor avea subliniate. Stai Alt plus scrisoarea subliniată pentru a le deschide.

  8. Continuați să țineți apăsat Alt pentru a continua să faceți selecții în cadrul meniurilor. De exemplu, țineți apăsat Alt și apăsați F pentru a deschide un meniu Fișier. Țineți apăsat Alt și apăsați W pentru a deschide o fereastră nouă.


Aplicații moderne

Programe mai recente elimină bara de meniu obișnuită pe care suntem obișnuiți să o vedem în Windows XP și versiunile anterioare de Windows. 

Chiar și unele programe din Windows 7 au acest aspect mai modern, fără meniu. Cu toate acestea, puteți utiliza în continuare Alt+scrisoare comandă rapidă în Windows 10. În multe aplicații, literele nu au subliniate, dar funcția funcționează în același mod.

Aplicațiile Windows Store nu oferă, în general, această caracteristică.