Cum se șterg profilurile pe Xbox 360 și Xbox One

Există o mulțime de motive pentru a șterge un profil de pe Xbox 360 sau Xbox One. Este o idee bună să vă eliminați profilul înainte de a vinde consola sau de a-l oferi, astfel încât nimeni altcineva să nu aibă acces la contul dvs. În unele cazuri, ștergerea și recuperarea unui profil pot rezolva și problemele care apar din cauza datelor corupte.

Deși puteți șterge profiluri atât de pe Xbox 360, cât și de pe Xbox One, procesul nu este același pentru fiecare consolă.


Cum să ștergeți un profil Xbox 360

Consolele Xbox 360 gestionează profilurile gamertag într-un mod oarecum unic. Profilul este legat de dispozitivul pe care este stocat, dar profilurile nu trebuie să fie stocate pe hard disk-uri interne. Acest lucru se datorează faptului că Xbox 360 a fost disponibil inițial atât cu cât și fără un hard disk, astfel încât consolele fără hard disk au nevoie pentru a avea capacitatea de a stoca profiluri pe suporturi amovibile.

Ceea ce înseamnă asta este când porniți Xbox 360, profilurile pe care le vedeți pot fi stocate pe hard diskul intern, pe una dintre cardurile de memorie sau chiar pe o unitate flash USB. Pentru a șterge un profil, trebuie să vă dați seama exact unde este stocat.

Primul pas este să accesați setările de sistem de pe Xbox. Puteți realiza acest lucru apăsând mai întâi pe Buton Ghid în centrul controlerului pentru a deschide Ghidul Xbox. Apoi navigați la setările > Setarile sistemului și apăsați tasta Un buton.

Cu ecranul System Settings deschis, navigați la Depozitare și apăsați tasta Un buton.

Pe Xbox 360, profilurile pot fi stocate pe hard disk sau în memoria detașabilă. Evidențiați unitate hard disk, unitate de memorie, Sau Dispozitiv de stocare USB care conține profilul pe care doriți să îl eliminați și apăsați tasta Un buton.

Cu deschiderea unității de disc, a unității de memorie sau a dispozitivului de stocare USB, selectați Profiluri și apăsați tasta Un buton. Aceasta va afișa un ecran în care veți putea vedea toate profilurile stocate pe acel dispozitiv.

Cu ecranul profilurilor deschis, evidențiați profil doriți să eliminați și să apăsați tasta Un buton. Dacă vedeți doar un profil și este cel pe care doriți să îl eliminați, acesta va fi evidențiat automat. În acest caz, trebuie doar să apăsați tasta Un buton.

Dacă nu vedeți profilul pe care doriți să îl ștergeți, reveniți la ecranul Dispozitive de stocare și selectați un alt dispozitiv de stocare. Profilurile pot fi stocate pe hard disk, carduri de memorie amovibile și unități USB.

Cu ecranul de gestionare a profilului deschis, evidențiați Șterge și apăsați tasta Un buton.

Ștergerea profilurilor este permanentă, deci aceasta este ultima dvs. șansă de a vă răzgândi. Cu toate acestea, aveți două opțiuni diferite și este important să o alegeți pe cea potrivită:

  • Selectați Ștergeți profilul și elementele și apăsați tasta Un buton dacă doriți să eliminați definitiv toate jocurile salvate și alte elemente asociate profilului.
  • Selectați Ștergeți numai profilul și apăsați tasta Un buton dacă credeți că ați putea dori să recuperați profilul mai târziu.

Puteți recupera un profil șters dacă aveți acces la internet și vă amintiți parola pentru profil, dar jocurile salvate nu pot fi recuperate dacă le ștergeți.

După ce alegeți cu ce tip de ștergere urmați, va trebui să așteptați până când Xbox vă șterge profilul. Când se termină, veți vedea un ecran care afișează profilurile rămase pe dispozitiv.

Dacă ați șters singurul profil, veți vedea un ecran care arată că nu există profiluri rămase.


Cum să ștergeți un profil pe Xbox One, inclusiv Xbox One S și Xbox One X

Xbox One, Xbox One S și Xbox One X au toate o procedură identică pentru ștergerea profilurilor, care sunt denumite conturi. Spre deosebire de Xbox 360, nu puteți stoca un profil Xbox One pe suporturi de stocare detașabile, deci nu trebuie să vă dați seama unde este stocat pe consola dvs. pentru al șterge.

Dacă scăpați de consolă și doriți să eliminați totul dintr-o dată, vă recomandăm să vă resetați Xbox One în loc să ștergeți doar un profil.

Primul pas este să accesați meniul de setări de sistem de pe Xbox One. Acest lucru poate fi realizat prin apăsarea butonului Ghid de pe controler, navigând la Sistem > setările, și apăsând pe Un buton.

Cu meniul de setări deschis, va trebui să navigați la Cont > Eliminați conturile.

Dacă aveți mai multe profiluri asociate cu Xbox One, va trebui să selectați pe care să îl eliminați în acest moment. Evidențiați profil pe care doriți să îl eliminați și apăsați tasta Un buton.

Dacă aveți un singur profil asociat cu Xbox One, acesta va fi evidențiat automat. În acest caz, trebuie doar să apăsați tasta Un buton a continua.

Ultimul pas este de a evidenția Elimină și apăsați tasta Un buton. Aceasta va finaliza eliminarea profilului de pe Xbox One.

Datele de conectare Kinect și orice progres al jocului salvat local se pierd definitiv atunci când ștergeți un profil de pe Xbox One. Cu toate acestea, veți putea accesa orice progres al jocului salvat în cloud dacă vă recuperați profilul ulterior. Pentru a vă recupera profilul, trebuie să aveți acces la internet și parola pentru profil.