Cum se scanează într-un document Word

Nu este necesar să tastați din nou un document pentru a-l transforma într-un fișier Word. Aveți cel puțin două moduri de a transforma un document tipărit sau PDF în text pe care îl puteți edita în Microsoft Word.

Majoritatea versiunilor desktop instalate ale Microsoft Word pot deschide și converti fișiere PDF direct în documente Word editabile. Sau, puteți scana pagini și deschide text recunoscut în Word cu o cameră smartphone Android sau iOS sau un scaner desktop.

Capacitățile de recunoaștere a caracterelor din Microsoft Word funcționează cel mai bine cu documentele care sunt în principal text. De exemplu, Word ar putea deschide și converti în mod curat un contract format din mai multe pagini de text tipărit, în timp ce Word ar putea avea dificultăți în recunoașterea curată a textului dintr-o broșură în care textul este tipărit în interiorul sau în jurul imaginilor în orice altceva decât o singură coloană.


Scanați documente și deschideți cu Word instalat

Veți avea nevoie de un scaner funcțional conectat la un sistem Windows sau macOS, împreună cu o versiune relativ recentă de Word. 

Word 2019, Word 2016, Word 2013 și Microsoft 365 acceptă toate capacitatea de a deschide și converti fișiere PDF în documente Word. În timp ce Microsoft oferă câteva instrucțiuni pentru conversia fișierelor PDF în cuvinte pentru versiuni mai vechi, cum ar fi Office 2010 și Office 2007, procesul este mai complicat.

  1. Urmați instrucțiunile producătorului scanerului pentru a scana documentul într-un fișier PDF. Salvați acest fișier într-o locație pe care o veți aminti pe computer.

  2. Deschideți Microsoft Word.

  3. Selectați Fișier > Deschis, apoi navigați la locația fișierului PDF salvat.

  4. Selectați fișierul PDF și alegeți Deschis. Word va deschide PDF-ul și va converti textul recunoscut într-un document pe care îl puteți edita.

  5. Citiți cu atenție textul convertit, deoarece unele litere pot fi incorecte. Sistemul poate afișa elemente care nu sunt identificate în document ca imagini.


Utilizați aplicații mobile pentru Android sau iPhone

Pe un dispozitiv Android sau iOS, va trebui să instalați atât aplicația Office Lens (instalați pentru Android sau iOS), cât și Microsoft Word (instalați pentru Android sau iOS). După ce instalați fiecare aplicație, atingeți pentru a o deschide, apoi conectați-vă cu contul dvs. Microsoft. După ce ați instalat și v-ați conectat la ambele aplicații, sunteți gata să scanați pagini.

  1. Atingeți pentru a deschide Lentila de birou.

  2. În partea de jos a aplicației, comutați glisorul la Document. (Opțiunile afișate pot include tablă albă, document, carte de vizită și fotografie.)

  3. Poziționați camera pentru a captura textul pe care doriți să-l scanați în Word în vizualizare. Atingeți butonul pentru a captura imaginea.

  4. După ce o imagine de pagină este capturată, o puteți roti sau tăia marginile, dacă este necesar. 

  5. Dacă aveți pagini suplimentare de captat, atingeți pictograma camerei (în stânga jos) pentru a face o altă fotografie. Repetați acest proces până când nu mai aveți pagini de scanat.

  6. Robinet Făcut. Sistemul vă va afișa Salveaza in opțiuni.

  7. Robinet Cuvânt. (Pe Android, va trebui apoi să atingeți Economisești.)

    Așteptați ca aplicația să recunoască textul. Aplicația poate indica „Se așteaptă transferul” sau „Transferul” în timp ce funcționează. Acesta va afișa pe ecran documentul scanat cu o pictogramă Word.

  8. Atingeți documentul, care vă va deschide fișierul scanat într-un document Microsoft Word. Pentru referință, documentul Word include imaginea pe care ați captat-o ​​în document.

  9. Examinați textul recunoscut pentru a vă asigura că informațiile sunt corecte.


Convertiți un PDF într-un document Word

Dacă nu aveți acces la Microsoft Word sau versiunea dvs. de Word nu deschide fișiere PDF, este posibil să scanați fișiere într-un PDF cu un dispozitiv Android sau iOS și apoi să convertiți documentele în Microsoft Word.

  1. Urmați instrucțiunile din Scanarea documentelor pe telefon sau tabletă pentru a vă captura paginile într-un PDF.

  2. Apoi, utilizați un serviciu de site-uri web, cum ar fi CloudConvert.com sau FileZigZag.com, pentru a încărca PDF-ul dvs., pentru a-l converti într-un format Word, apoi descărcați-l și salvați-l în sistemul dvs.

  3. Odată convertit, deschideți fișierul .doc sau .docx în Microsoft Word pentru a revizui fișierul pentru acuratețe.