Cum se salvează fișiere PSD pentru versiuni mai vechi de Photoshop

Având în vedere numeroasele modificări structurale ale modului în care Adobe a creat Photoshop de-a lungul anilor, problema compatibilității înapoi între fișierele PSD este mai complicată decât cu majoritatea celorlalte aplicații.

Procedurile descrise mai jos funcționează pentru toate versiunile acceptate în prezent de Adobe Photoshop pentru Creative Cloud pentru Windows și macOS.


Cum se salvează un fișier Photoshop pentru o versiune mai veche

Setați opțiunea implicită din preferințele Photoshop numite Maximizați compatibilitatea fișierelor PSD și PSB (sub meniu Editați | × > Preferințe > Manevrarea fișierelor). Această setare este persistentă, deci va trebui să o setați o singură dată.

Asigurați-vă că această zonă din partea de jos a zonei de compatibilitate fișiere este setată la Mereu or cere. Dacă activați această opțiune, rezultă totuși dimensiuni mai mari de fișiere. Dacă aveți nevoie doar de această caracteristică ocazional, setați-o la cere. În acest fel, Photoshop vă va întreba dacă doriți să maximizați compatibilitatea de fiecare dată când salvați un fișier. Când este invocată această opțiune de compatibilitate, straturile sunt salvate împreună cu un compozit aplatizat al imaginii.

Cel mai simplu mod de a salva un fișier pentru o versiune mai veche este să-l aplatizând salvându-l fie ca imagine jpg, gif sau png. Efectele adăugate cu versiunea mai nouă sunt incluse în fișierul rezultat.


Deschideți fișiere PSD mai noi cu software mai vechi

Când deschideți un fișier PSD Photoshop mai nou într-o versiune mai veche Photoshop, noile caracteristici ale Photoshop nu sunt reportate atunci când fișierul este deschis într-o versiune care nu conține aceste caracteristici. Dacă fișierul este editat și salvat în versiunea mai veche, caracteristicile neacceptate sunt eliminate.

De exemplu, unele moduri noi de amestecare au fost adăugate la Creative Cloud de când a apărut Photoshop 6. Dacă utilizați oricare dintre acestea în fișierul dvs. și apoi îl editați în versiunea mai veche, imaginea poate arăta diferit. Alte caracteristici noi, cum ar fi obiectele inteligente, anumite straturi de efecte, seturi sau grupuri de straturi și compunerile de straturi nu sunt reportate. Faceți un duplicat al fișierului și simplificați-l cât mai mult posibil înainte de a-l deschide într-o versiune mai veche.

Același lucru se aplică atunci când deschideți fișiere Photoshop în alte programe non-Adobe care citesc fișiere PSD.

Unele programe oferă un Salvați ca PSD opțiune. Fiecare program salvează o versiune specifică a unui fișier PSD. Dacă nu știți în mod specific pentru ce versiune de Photoshop a fost optimizată opțiunea de salvare PSD ca, este posibil să întâmpinați probleme de compatibilitate la deschiderea acelor documente în versiunile vechi de Photoshop.