Cum se remediază Mozilla Thunderbird care nu pornește

Mozilla Thunderbird este un client de e-mail cu funcții complete, sigur și sigur. Cu toate acestea, utilizatorii au observat o problemă în care Thunderbird pare să înghețe, nu pornind chiar dacă pare să ruleze. Thunderbird returnează de obicei mesajul de eroare „Thunderbird rulează deja, dar nu răspunde. Pentru a deschide o fereastră nouă, trebuie să închideți procesul Thunderbird existent sau să reporniți sistemul.” De multe ori, închiderea Thunderbird returnează această eroare suplimentară: "Profilul dvs. Thunderbird nu poate fi încărcat. Este posibil să lipsească sau să fie inaccesibil."

Dacă aveți aceste probleme, iată ce s-ar putea întâmpla și ce puteți face pentru a remedia problema și pentru a pune din nou în funcțiune Thunderbird.

Acești pași de depanare se aplică Thunderbird versiunea 68.8.0 și anterioare.


Cauzele Thunderbird care nu pornesc

Dacă Thunderbird refuză să pornească și returnează o eroare legată de un proces Thunderbird existent, este pentru că Thunderbird crede că profilul dvs. este în uz. Cauza ar putea fi o blocare a profilului învechit care a fost lăsată după prăbușirea Thunderbird. Aceasta înseamnă că Thunderbird nu s-a închis corect sau nu a curățat corect fișierele temporare. Procese suplimentare rulează în fundal, iar Thunderbird este confuz, înghețat și nu poate deschide.

O altă cauză ar putea fi faptul că Thunderbird rulează pe un alt computer. Thunderbird nu poate rula pe mai multe computere în același timp cu același profil.

Există câteva acțiuni simple de depanare pe care le puteți întreprinde pentru a remedia această problemă.

CC BY 2.0 / Flickr


Cum să faci Thunderbird să înceapă din nou

Dacă Thunderbird rulează, dar nu răspunde sau spune că profilul dvs. este în uz, iată pașii pe care ar trebui să îi încercați.

  1. Închideți și redeschideți Thunderbird. Întotdeauna merită să încercați să închideți aplicația și apoi să o redeschideți. Selectați Thunderbird> Închideți Thunderbird din meniu, apoi redeschideți aplicația pentru a vedea dacă acest lucru rezolvă problema.

  2. Închideți Thunderbird pe alt computer. Dacă Thunderbird rulează cu profilul dvs. pe alt computer, închideți Thunderbird pe acel aparat selectând Thunderbird> Închideți Thunderbird din meniu. Apoi conectați-vă din nou la computerul pe care îl utilizați.

  3. Omoară procesele de fundal ale Thunderbirdului. Chiar dacă ați închis Thunderbird, aplicația ar putea rula în fundal. Încheierea proceselor Thunderbird care rulează în fundal ar putea rezolva problema. Pe un sistem Windows, faceți acest lucru din Managerul de activități.

    Cu macOS, forțați să părăsiți toate procesele Thunderbird din Activity Monitor. Pe un sistem Unix, utilizați killall -9 thunderbird comandă într-un terminal.

  4. Reporniți computerul. Repornirea este o soluție ușoară care rezolvă adesea multe probleme tehnice.

  5. Porniți Thunderbird în modul sigur. Aceasta pornește aplicația fără anumite extensii sau programe de completare care au cauzat mesajul de eroare. Deschideți în modul sigur și vedeți dacă acest lucru rezolvă problema.

  6. Ștergeți fișierul de blocare a părinților. Fișierul parentlock este creat de fiecare dată când Thunderbird pornește și ar trebui să fie șters automat după închiderea Thunderbird. Dacă Thunderbird nu reușește să finalizeze corect procesul de închidere, acest fișier nu este șters. Ștergeți manual fișierul pentru a vedea dacă acest lucru rezolvă problema.

    Pe un Mac, deschideți o fereastră de terminal și tastați cd și un spațiu. Din folderul Thunderbird din Finder, trageți pictograma către fereastra terminalului, astfel încât calea către folder să urmeze imediat comanda cd. presa Introduce pentru a rula comanda și apoi a intra rm -f .parentlock.

    Pe Unix, ștergeți blocare parentală   bloca din folderul Thunderbird.

  7. Utilizați instrumentul de deblocare a fișierelor LockHunter. Utilizați LockHunter pentru a vedea ce restricționează deschiderea Thunderbird, apoi opriți orice rețineri ale programului, astfel încât să îl puteți utiliza în mod normal.

  8. Reparați folderele Thunderbird. Un folder poate fi corupt. Reparați folderele Thunderbird pentru a vedea dacă acest lucru rezolvă problema.

  9. Creați un nou profil Thunderbird. S-ar putea să fie ceva în neregulă cu profilul dvs. Thunderbird. Profilurile din Thunderbird și Firefox stochează informații despre setările, e-mailurile, conturile și orice extensii pe care le-ați instalat. Dacă ceva nu merge bine, creați o copie de siguranță a profilului dvs. și apoi creați unul nou.

  10. Reinstalați Thunderbird. Dacă niciunul dintre acești pași de soluționare a problemelor nu rezolvă problema, mutați folderul de profil într-o altă locație pentru a-l face backup. Apoi, reinstalați Thunderbird fără un profil prezent. Totul ar trebui să înceapă proaspăt.