Cum se remediază: mi-am uitat parola iPad sau parola

IPad-ul are mai multe parole asociate. Parola deblochează un iPad când îl trezești din repaus. O parolă opțională blochează și restricționează conținutul de la alte persoane care partajează o tabletă. Cu toate acestea, cel mai important este parola Apple ID care deblochează App Store și alte servicii Apple.

Dacă vă pierdeți parola sau codul de acces Apple ID, iată câteva metode pe care le puteți utiliza pentru a le recupera.

Pașii din acest articol funcționează cu toate modelele iPad.

Alex Dos Diaz / Lifewire

Dacă uitați codul de acces iPad, nu puteți utiliza dispozitivul. De fiecare dată când îl introduceți greșit, hardware-ul rămâne blocat pentru o perioadă mai lungă de timp (această caracteristică de securitate împiedică oamenii să introducă coduri până când le ghicesc) sau devine dezactivată. Dacă uitați parola Apple ID, vă puteți folosi iPad-ul, dar este posibil ca unele funcții, cum ar fi descărcarea aplicațiilor sau salvarea fișierelor pe iCloud, să nu fie disponibile.


Cum se recuperează un ID Apple uitat

Dacă nu ați descărcat o aplicație de ceva vreme și ați activat Touch ID pentru achizițiile din App Store, poate fi ușor să vă uitați parola Apple ID. Apple are un site web unde vă puteți gestiona contul Apple ID și vă ajută cu parolele uitate. Iată cum să îl utilizați.

  1. Accesați appleid.apple.com.

  2. Clic Am uitat ID-ul Apple sau parola.

  3. Introduceţi adresa de email asociat cu ID-ul dvs. Apple, apoi faceți clic pe A continua.

  4. Confirmați numărul de telefon, apoi faceți clic pe A continua.

  5. Apple va trimite o notificare către fiecare dispozitiv conectat cu ID-ul dvs. Apple. Atingeți Permite sau faceți clic pe Spectacol, în funcție de dispozitivul pe care îl utilizați, apoi urmați instrucțiunile pentru a vă reseta parola.

  6. Dacă nu puteți utiliza un alt telefon, iPad sau Mac, faceți clic pe Nu aveți acces la dispozitivele dvs.? în partea de jos a paginii de pe site-ul Apple ID.

  7. Pagina următoare oferă opțiuni suplimentare pentru a vă reseta parola ID-ului Apple:

    • Resetați-vă parola în timp ce vă conectați pe un dispozitiv nou, cum ar fi un iPhone nou, iPad, iPod touch sau Mac.
    • Folosiți dispozitivul iOS al altcuiva.
    • Site-ul web oferă o a treia opțiune pe care o puteți selecta: Nu puteți ajunge la un alt dispozitiv iOS? care vă conduce prin pași suplimentari pe site.

  8. Una dintre aceste opțiuni ar trebui să vă facă să configurați o nouă parolă Apple ID.


Cum se recuperează un cod de parolă iPad uitat

Nu există niciun truc pe termen lung pentru a trece de parola de care aveți nevoie pentru a debloca iPad-ul. Puteți utiliza Touch ID sau Face ID pentru a-l ocoli o vreme, dar după repornirea iPad-ului, va trebui să introduceți parola.

Singura modalitate de a rezolva problema unei parole uitate este de a reseta iPad-ul la setările implicite din fabrică. Aceasta înseamnă că ștergeți totul de pe iPad. Cu toate acestea, în timpul procesului de configurare, vă puteți restabili iPad-ul dintr-o copie de rezervă.

1: 47

Cel mai simplu mod de a face față unei parole uitate este să folosiți iCloud pentru a vă reseta iPad-ul. Utilizați funcția Găsește iPad-ul meu pentru a reseta iPad-ul de la distanță.

  1. Deschideți un browser web și accesați www.icloud.com.

  2. Înregistrează-te la icloud când vi se solicită.

    Dacă aveți configurată autentificarea cu doi factori în contul dvs., un cod este trimis pe toate dispozitivele dvs. Apple. Veți avea nevoie de acest cod pentru a vă conecta în continuare la iCloud.

  3. Selectați Găsiți iPhone.

  4. Când apare harta, faceți clic pe Toate dispozitivele și alegeți iPad-ul din listă.

    IPad-ul dvs. va fi denumit oricum l-ați numit. Nu pur și simplu iPad.

  5. Când faceți clic pe numele iPad-ului dvs., apare o fereastră în colțul hărții. Această fereastră are trei butoane: Redați sunetul, Mod pierdut (care blochează iPad-ul) și Ștergeți iPad.

    Verificați dacă Nume dispozitiv deasupra acestor butoane se află iPad-ul dvs. În acest fel, iPhone-ul dvs. nu va fi șters din greșeală.

  6. Robinet Ștergeți iPad și urmați instrucțiunile. Vă va cere să vă verificați alegerea. După ce ați terminat, iPad-ul dvs. se va reseta.

  7. IPad-ul dvs. va trebui să fie încărcat și conectat la internet pentru ca acest lucru să funcționeze, deci este o idee bună să îl conectați în timp ce se resetează.


Cum să gestionați o parolă pierdută folosind iTunes

Dacă v-ați sincronizat iPad-ul cu iTunes de pe computer, indiferent dacă transferați muzică și filme pe acesta sau creați o copie de siguranță a dispozitivului pe computer, îl puteți restabili utilizând computerul. Cu toate acestea, trebuie să fi avut încredere în acel computer în trecut, deci dacă nu v-ați conectat niciodată iPad-ul la computer, această opțiune nu va funcționa.

  1. Conectați iPad-ul la computerul pe care îl utilizați pentru a sincroniza și a porni iTunes.

  2. iTunes se sincronizează cu iPad. Așteptați până la finalizarea acestui proces, apoi faceți clic pe Dispozitiv pictogramă din partea de sus a ecranului.

  3. Clic Restaurați iPad.

  4. Computerul șterge iPad-ul. Configurați o nouă parolă la repornirea iPad-ului.


Accesați iPad-ul utilizând modul de recuperare

Chiar dacă nu ați activat Find My iPad și nu v-ați conectat niciodată iPad-ul la computer, puteți reseta iPad-ul intrând în modul de recuperare. Cu toate acestea, va trebui să îl conectați la un computer cu iTunes ulterior. Dacă nu aveți iTunes, descărcați-l de la Apple. Dacă nu aveți un computer, utilizați computerul unui prieten.

  1. Conectați iPad-ul la computer utilizând cablul livrat împreună cu iPad-ul. Apoi deschide iTunes.

  2. Țineți apăsate butoanele Sleep / Wake și butonul Home de pe iPad și țineți apăsat când apare logo-ul Apple. Când vedeți imaginea iPad-ului conectat la iTunes, eliberați butoanele.

  3. Selectați Restabili și urmați instrucțiunile.

  4. Este nevoie de câteva minute pentru a restabili un iPad, care se oprește și se aprinde în timpul procesului. După repornire, vi se solicită să configurați iPad-ul așa cum ați făcut atunci când l-ați achiziționat. Îl puteți restaura dintr-o copie de rezervă în timpul acestui proces.