Cum se remediază erorile Hal.dll în Windows 7, 8, 10 și Vista

Erorile Hal.dll din Windows 7, Windows 8, Windows 10 și Windows Vista pot apărea într-unul din mai multe moduri diferite:

  • Windows nu a putut porni deoarece următorul fișier lipsește sau este corupt: C: Windows system32 hal.dll. Vă rugăm să reinstalați o copie a fișierului de mai sus.
  • Nu se poate găsi Windows System32 hal.dll
  • C: Windows System32 Hal.dll lipsește sau este corupt: Vă rugăm să reinstalați o copie a fișierului de mai sus.

Erorile Hal.dll se afișează întotdeauna la scurt timp după pornirea computerului, dar înainte de pornirea completă a Windows.

Erorile Hal.dll din Windows XP sunt de obicei cauzate de probleme diferite față de versiunile ulterioare ale Windows. Vă rugăm să consultați Cum să remediați erorile Hal.dll în Windows XP.

Începând din ianuarie 2020, Microsoft nu mai acceptă Windows 7. Vă recomandăm să faceți upgrade la Windows 10 pentru a primi în continuare actualizări de securitate și asistență tehnică.


Cauza erorilor Hal.dll

Un ecran albastru al morții (BSOD) în Windows 8.

Evident, o problemă cu fișierul DLL hal.dll ar putea fi cauza principală a erorii hal.dll, de exemplu, dacă fișierul a fost corupt sau șters.

O altă cauză posibilă este un hard disk deteriorat, dar în majoritatea cazurilor pe care le-am văzut în Windows 10, Windows 8, Windows 7 și Windows Vista lipsesc erorile hal.dll se datorează unor probleme cu codul de boot principal.


Cum se remediază erorile Hal.dll în Windows 7, 8, 10 și Vista

Această problemă se aplică tuturor edițiilor Windows 10, Windows 8, Windows 7 și Windows Vista, inclusiv versiunile pe 32 de biți și pe 64 de biți ale acestor sisteme de operare.

  1. Reporniți computerul. Deși nu este foarte probabil, eroarea hal.dll ar putea fi cauzată de o problemă temporară de care ar putea avea grijă o repornire. Merită încercat.

    Deoarece erorile hal.dll apar înainte ca Windows să pornească complet, probabil că nu veți putea reporni corect computerul. Din păcate, va trebui să forțați repornirea. Vedeți Cum să reporniți orice pentru ajutor în acest sens.

  2. Verificați secvența de pornire în BIOS. Dacă BIOS-ul este configurat, astfel încât ordinea de pornire listează mai întâi un alt hard disk decât cel cu copia Windows utilizată de obicei instalată pe acesta, aceasta ar putea fi problema.

    Dacă ați instalat recent un hard disk intern, ați conectat un hard disk extern, ați făcut modificări în BIOS sau ați blocat BIOS-ul, asigurați-vă că acordați o greutate adecvată acestei posibilități!

  3. Efectuați o reparație la pornire. Procesul de reparație de pornire în Windows 7 și Vista este un instrument automat de reparare a pornirii Windows și va rezolva deseori problemele hal.dll cauzate de corupția fișierului hal.dll în sine.

  4. Actualizați codul de încărcare a volumului pentru a utiliza BOOTMGR. Dacă codul de încărcare a volumului s-a corupt sau este configurat pentru un alt manager de boot decât BOOTMGR, este posibil să vedeți că o eroare hal.dll lipsește.

    O problemă cu codul de încărcare a volumului este cea mai frecventă cauză a erorilor hal.dll în Windows 7, 8, 10 sau Vista. Motivul pentru care îl enumerăm ca al patrulea pas de depanare este că primele trei sunt atât de simple de încercat. Cu toate acestea, dacă vă simțiți confortabil să lucrați cu instrumente avansate pe Windows, nu ezitați să îi oferiți mai întâi acestuia.

  5. Testați-vă hard diskul. În acest moment, este posibil ca problema să fie legată de hardware.

    Înlocuiți hard diskul dacă testul pe care îl executați pe hard disk eșuează și apoi instalați din nou Windows 10, 8, 7 sau Vista pe noua unitate.

  6. Finalizați o instalare curată a Windows. Acest tip de metodă de instalare Windows șterge complet totul de pe hard disk și instalează o nouă copie a Windows.

    O instalare curată va remedia orice cauză bazată pe software (corupție etc.) a oricărei erori hal.dll pe care o vedeți, dar este ceva ce ar trebui să faceți numai dacă sunteți sigur că hard diskul dvs. funcționează corect fizic și am încercat toate celelalte soluții de depanare software.

  7. Nimic nu funcționează? Vedeți Cum îmi repar computerul? pentru o listă completă a opțiunilor dvs. de asistență, plus ajutor pentru toate lucrurile pe parcurs, cum ar fi stabilirea costurilor de reparație, eliminarea fișierelor, alegerea unui serviciu de reparații și multe altele.