Cum se remediază eroarea „Problema cu acest pachet de instalare Windows”

Obținerea unui mesaj de eroare pentru pachetul Windows Installer nu este o întâmplare neobișnuită în Microsoft Windows. Deși problema poate fi greu de identificat, această problemă a pachetului Windows Installer, denumită uneori Eroare 1722, nu este un motiv de panică și este o mică problemă, deși enervantă, a computerului.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10, Windows 8 și Windows 7.


Cum apare erorile pachetului de instalare Windows

Erorile pachetului Windows Installer apar adesea ca una dintre următoarele sau o combinație a mai multor într-un mesaj de avertizare de sistem.

  • Serviciul de instalare Windows nu a putut fi accesat.
  • EROARE 1722 Există o problemă cu acest pachet Windows Installer. Un program rulat ca parte a setării nu s-a încheiat așa cum era de așteptat.
  • Serviciul Windows Installer nu a putut fi pornit.
  • Nu s-a putut porni serviciul Windows Installer pe computerul local. Eroare 5: Accesul este refuzat.

Alengo / E + / GettyImages


Cauza erorilor pachetului Windows Installer

Când primiți un mesaj de alertă sau de avertizare care vă spune că există o problemă cu pachetul Windows Installer, înseamnă de obicei că un program nu rulează corect. Acest lucru poate fi cauzat de programe sau aplicații aflate în conflict unul cu celălalt, de o infecție cu virus sau malware, de o lipsă de memorie de sistem suficientă pentru a alimenta aplicațiile care rulează sau de o eroare a driverului grafic.

Erorile pachetului Windows Installer pot fi, de asemenea, cauzate de erori de sistem aparent aleatorii, fără nicio problemă majoră în spatele lor.


Cum se remediază o problemă cu pachetul Windows Installer

Iată câteva dintre cele mai bune lucruri de făcut atunci când un computer Windows vă spune că există o problemă cu pachetul Windows Installer.

  1. Reporniți computerul. Repornirea Windows poate rezolva o varietate de probleme, inclusiv erorile pachetului Windows Installer.

  2. Actualizați Windows. Efectuarea unei actualizări Windows scanează dispozitivul în timpul procesului de actualizare și remediază mai multe conflicte care ar putea fi prezente. Procesul de actualizare actualizează, de asemenea, sistemul de operare și driverele, ceea ce ar putea repara cauza erorii pachetului Windows Installer.

  3. Actualizați aplicațiile Windows. Dacă nu ați actualizat aplicațiile de pe computer, acum este momentul. Pe lângă adăugarea de funcții noi, actualizările aplicației pot îmbunătăți securitatea și pot elimina erorile de conflict ale sistemului.

  4. Rulați un instrument de depanare Windows. Mergi la setările > Actualizare și securitate și rulați instrumentul de depanare a compatibilității programului și instrumentul de depanare a aplicațiilor din magazinul Windows. Ambele scanează și oferă soluții pentru orice problemă a aplicației care determină apariția acestui mesaj de eroare.

  5. Reparați aplicația. În Windows 10 și Windows 8, faceți clic dreapta pe pictograma sau dala unei aplicații și selectați Mai Mult > Setările aplicației > Reparație. Aceasta scanează numai aplicația și remediază orice erori de codare.

    Pe Windows 7, selectați Panou de control > Dezinstalați un program, faceți clic dreapta pe numele unei aplicații, apoi selectați Schimba > Reparație.

    Este posibil ca opțiunea Reparare să nu apară pentru toate aplicațiile.

  6. Resetați aplicația. Resetarea unei aplicații este o modalitate de a o reîmprospăta fără a o șterge complet și a o reinstala din nou. Procesul poate rezolva orice probleme pe care le întâmpinați.

    Pentru a face acest lucru, faceți clic dreapta pe pictograma aplicației și selectați Mai Mult > Setările aplicației > restabili. Opțiunea este direct sub opțiunea Reparare.

    Resetarea unei aplicații șterge toate datele sale locale.

  7. Reinstalați aplicația. Dacă știți ce aplicație a cauzat conflictul, dezinstalați-o și reinstalați-o din nou, deoarece este posibil ca instalarea sa să se fi deteriorat sau să fi șters un fișier important.

  8. Dezactivați unele aplicații de pornire. O mulțime de aplicații Windows rulează automat la pornire. Pentru unele lucruri, acest lucru este convenabil. Pentru majoritatea, încetinește computerul. Dezactivați-le pe cele pe care nu le doriți.

  9. Rulați Curățarea discului. O curățare simplă a discului este o bună întreținere a computerului și, de asemenea, eliberează spațiu și ajută Windows să ruleze mai ușor. De asemenea, poate ajuta programele, cum ar fi programele de instalare, să ruleze mai eficient.

  10. Verificați dacă serviciul de instalare rulează. Deschideți meniul Start, selectați Alerga, introduce services.msc, și apăsați Introduce. Faceți dublu clic pe Windows Installer pictogramă și setați tipul de pornire al Windows Installer la Manual. Selecta acasă, Apoi selectați OK.

  11. Reînregistrați Windows Installer. În Windows 10 și Windows 8, deschideți meniul Start și tastați Alerga. În Windows 7, deschideți meniul Start și selectați Toate programele > Accesorii > Alerga. În Alerga casetă de dialog, introduceți msiexec / unregister și selectați OK. Apoi, faceți același lucru din nou, dar de data aceasta intrați msiexec / regserver și selectați OK.