Cum se remediază când discordia nu se va deschide

Când Discordul nu se va deschide, pierdeți toate funcționalitățile oferite de aplicațiile desktop și mobile, cum ar fi apăsarea la nivel de sistem pentru a vorbi, așa că este important să îl reporniți cât mai repede posibil.


Ce face ca discordia să nu se deschidă?

Cea mai frecventă problemă care împiedică lansarea Discord este că nu se oprește niciodată până la capăt. Când închideți Discord, uneori rămâne un proces rămase care rulează în fundal. Asta împiedică deschiderea din nou a aplicației până când ucideți procesul.

Alte probleme pot, de asemenea, împiedica deschiderea Discord, cum ar fi problemele de conectivitate la internet, o rețea privată virtuală (VPN) și incompatibilitatea proxy, setări incorecte de sistem și chiar date corupte din fișierele dvs. temporare sau din aplicația Discord.


Cum se remediază când discordia nu se va deschide

Dacă întâmpinați probleme la deschiderea Discord, urmați acești pași pentru a-l face să funcționeze din nou.

  1. Forțați să părăsiți sarcina Discord. Când închideți o aplicație precum Discord, este posibil ca anumite părți ale aplicației să continue să ruleze în fundal. Nu veți vedea Discord pe bara de activități sau în bara de sistem, dar este posibil ca o parte din aceasta să ruleze. Când se întâmplă acest lucru, este imposibil să deschideți o copie nouă a Discordului fără a scăpa mai întâi de rămășiță.

    Din managerul de activități Windows, căutați orice instanțe de Discordie, selectați-le, apoi faceți clic pe Terminați sarcina.

    Dacă utilizați Discord pe macOS, puteți utiliza Forțarea ieșirii pentru a scăpa de o instanță defectuoasă a Discord. De asemenea, puteți ucide aplicația Android dacă aveți probleme cu Discord pe Android. Pentru probleme de discordie pe Android și iOS, repornirea dispozitivului poate ajuta, de asemenea.

  2. Ștergeți fișierele temporare. Fișierele temporare corupte pot împiedica deschiderea și funcționarea normală a aplicației Discord. Pentru a remedia această problemă, va trebui să ștergeți toate fișierele din folderele AppData și LocalAppData.

  3. Încercați versiunea web a Discord. Navigheaza catre discord.gg și conectați-vă. Dacă clientul web funcționează bine, probabil că nu există o problemă cu conexiunea la internet. În acest caz, este mai probabil să existe o problemă cu aplicația Discord de pe computer. Cu toate acestea, dacă clientul web nu funcționează, probabil că aveți o problemă de internet.

  4. Dezactivați VPN-ul sau proxy-ul. Dacă utilizați un VPN sau vă conectați la internet printr-un proxy, acest lucru poate împiedica funcționarea Discord. Pentru a exclude acest lucru, deconectați-vă de la VPN sau dezactivați proxy-ul, restabiliți conexiunea normală la internet și apoi verificați dacă discordul funcționează. Dacă da, încercați să comutați serverul VPN la care vă conectați sau încercați diferite proxy.

    Pentru a dezactiva sau deconecta de la un VPN, utilizați aplicația VPN.

    Pentru a dezactiva proxy-urile pe un computer Windows, accesați Panou de control > Rețea și Internet > optiuni de internet. Selectează Conexiuni și faceți clic pe Setări LAN. Dacă caseta de lângă Utilizați un server proxy pentru rețeaua LAN este selectat, deselectați-l. Clic OK și apoi Aplică.

  5. Spălați DNS-ul. Dacă vă recuperați de la o problemă de conectivitate la internet sau pur și simplu ați închis VPN-ul sau v-ați deconectat de la un proxy, este posibil să fie necesar să vă spălați DNS-ul pentru a vedea rezultatele.

  6. Remediați setările pentru dată și oră. Dacă ați setat manual data și ora computerului, iar setările nu sunt corecte, acest lucru poate împiedica funcționarea corectă a formularului Discord. În loc să setați manual lucrurile, setați data și ora la automat. După ce ați făcut acest lucru, reporniți computerul înainte de a încerca să deschideți Discord.

  7. Scanați computerul pentru a detecta malware. Programele malware pot fi concepute pentru a împiedica lansarea anumitor aplicații și utilități și, de asemenea, pot împiedica rularea aplicațiilor ca produs secundar neintenționat sau folosind prea multe resurse de sistem. Folosind o aplicație antivirus sau anti-malware de înaltă calitate, scanați computerul pentru infecții și remediați orice găsiți.

  8. Căutați actualizări Windows. În unele cazuri, rularea unei versiuni învechite de Windows poate provoca un comportament neașteptat al aplicației. Dacă aceasta este sursa problemei dvs., atunci descărcarea și instalarea actualizărilor de sistem disponibile vor rezolva problema.

    Dacă aveți probleme la deschiderea Discord pe un Mac, asigurați-vă că verificați dacă există actualizări disponibile pentru MacOS.

  9. Căutați actualizări Discord. Navigați la discord.com/download și descărcați cea mai recentă versiune a software-ului pentru sistemul dvs. de operare. Programul de instalare ar trebui să vă actualizeze aplicația dacă este depășită.

  10. Dezinstalați Discord și efectuați o nouă instalare. Dacă nimic altceva nu funcționează, va trebui să dezinstalați aplicația, să descărcați cel mai recent program de instalare Discord și să o reinstalați. Dacă problema dvs. a fost cauzată de date corupte în aplicația Discord, acest lucru va face ca lucrurile să funcționeze din nou.


Ce se întâmplă dacă discordia încă nu se va deschide?

Întrucât aplicația Discord este în esență doar o soluție pentru clientul web, orice întrerupere a serviciului web poate împiedica deschiderea aplicației. Asta înseamnă că ar putea exista o problemă la sfârșitul lui Discord că va trebui să așteptați ca acestea să se rezolve sau să aveți o problemă de conectivitate la internet. În acest caz, ar trebui să verificați dacă Discord este defect pentru toată lumea sau dacă sunteți doar voi.