Cum se remediază atunci când iPhone-ul dvs. nu se conectează la Wi-Fi

Este foarte frustrant când iPhone-ul tău nu se conectează la Wi-Fi (mai ales dacă ai o limită lunară de date celulare în loc de un plan de date nelimitat). Nu vă puteți conecta la Wi-Fi vă împiedică să faceți lucruri precum actualizarea iOS, descărcarea fișierelor mari și transmiterea de muzică și videoclipuri.

Derek Abella / Lifewire

Este posibil să nu vă puteți conecta la Wi-Fi dacă sunteți în afara razei de acțiune sau dacă există interferențe cu semnalul Wi-Fi. Asigurați-vă că sunteți aproape de routerul wireless atunci când încercați să rezolvați această problemă.

Acest articol a fost scris folosind iOS 12 și iOS 13, dar conceptele se aplică multor versiuni anterioare. În versiunile anterioare, pașii exacți descriși mai jos pot fi ușor diferiți.


Cum să remediați problemele Wi-Fi iPhone

În majoritatea cazurilor, puteți repara un iPhone care nu se va conecta la o rețea Wi-Fi după câțiva pași simpli de depanare. În alte cazuri, sunt necesare tehnici mai avansate. Consultați numeroasele moduri în care puteți remedia un iPhone care nu se poate conecta la Wi-Fi și reveniți la accesul la internet de mare viteză.

  1. Asigurați-vă că Wi-Fi este activat.

    Prima regulă a asistenței tehnice este să confirmați că activarea este activată. În acest caz, poate fi necesar să activați Wi-Fi pe iPhone. Folosirea Control Center pentru a activa Wi-Fi este cel mai ușor.

    O problemă rară care apare este atunci când opțiunea Wi-Fi a iPhone-ului este gri. Din fericire, există mai multe soluții pe care le puteți încerca să remediați griul Wi-Fi.

  2. Verificați dacă modul avion este activat.

    Dacă iPhone-ul dvs. este în modul Avion (poate l-ați lăsat accidental după o călătorie recentă), Wi-Fi este dezactivat.

  3. Verificați dacă rețeaua Wi-Fi este protejată prin parolă.

    Puteți afla ce rețele sunt protejate prin parolă, deoarece au pictograme de blocare lângă ele pe ecranul de setări Wi-Fi (accesați setările > Wi-Fi). Dacă da, puteți solicita o parolă de la proprietarul rețelei (ușor dacă sunteți la o cafenea, de exemplu) sau puteți căuta o rețea deblocată.

    De asemenea, puteți încerca să vă deconectați și să vă reconectați de la rețea. Derulați în jos până la secțiunea numită Cum să faci iPhone să uite rețelele Wi-Fi în acest articol despre Wi-Fi pe iPhone.

  4. Căutați actualizări iOS.

    Dacă există o actualizare, instalați-o. Acest lucru vă poate rezolva problema.

  5. Reporniți iPhone-ul.

    Repornirea iPhone-ului rezolvă adesea problemele sale. Dacă acest lucru nu funcționează, puteți forța să reporniți iPhone-ul în ultimă instanță.

  6. Resetați setările de rețea iPhone.

    Dacă una dintre setările Wi-Fi este deteriorată, aceasta vă poate împiedica să vă conectați la Wi-Fi. Deși acest lucru șterge unele preferințe, uneori este singura dvs. opțiune.

  7. Dezactivați serviciile de localizare.

    IPhone-ul dvs. face multe lucruri utile în culise. Una dintre acestea implică utilizarea rețelelor Wi-Fi din apropiere pentru a îmbunătăți acuratețea serviciilor de cartografiere și localizare. Acesta este un bonus frumos, dar poate fi cauza faptului că iPhone-ul dvs. nu se poate conecta la Wi-Fi.

  8. Restabiliți iPhone-ul la setările din fabrică.

    Dacă încă nu vă puteți conecta la Wi-Fi, poate fi necesar să luați o măsură drastică: restabilirea iPhone-ului la setările sale din fabrică. Acest lucru șterge totul de pe iPhone și îl readuce la starea sa originală, livrată imediat.

    Înainte de a face acest lucru, asigurați-vă că faceți o copie de rezervă a tuturor datelor de pe telefon.

    Când resetarea este completă, veți avea un iPhone nou. Puteți apoi să îl configurați ca un iPhone nou sau să îl restaurați din copie de rezervă. Restaurarea din copie de rezervă este mai rapidă, dar ar putea readuce eroarea care v-a împiedicat să accesați Wi-Fi în primul rând.  

  9. Contactați Apple pentru asistență tehnică.

    Dacă niciuna dintre soluțiile de mai sus nu funcționează, este posibil să aveți o problemă hardware, care este diagnosticată și reparată cel mai bine de Apple sau de un furnizor de servicii autorizat Apple. Căutați pe site-ul de asistență online al Apple dacă doriți totuși să încercați să remediați singur. În caz contrar, duceți-vă iPhone-ul la un Apple Store local; vă recomandăm să faceți o întâlnire la barul Apple Genius.