Cum se pornește Windows 7 în modul sigur

Pornirea Windows 7 în modul sigur este un pas următor excelent atunci când pornirea Windows în mod normal nu este posibilă. Modul sigur pornește doar cele mai importante procese Windows 7, astfel încât, în funcție de problema pe care o aveți, este posibil să puteți depana sau chiar să remediați problema de aici.

Nu utilizați Windows 7? Vedeți Cum pornesc Windows în modul sigur? pentru instrucțiuni specifice pentru versiunea dvs. de Windows.


Cum se pornește Windows 7 în modul sigur

Miguel Co / Lifewire

Începând din ianuarie 2020, Microsoft nu mai acceptă Windows 7. Vă recomandăm să faceți upgrade la Windows 10 pentru a primi în continuare actualizări de securitate și asistență tehnică.

  1. Pentru a începe să intrați în Windows Safe Mode, porniți sau reporniți computerul.

  2. Chiar înainte de a apărea ecranul de pornire Windows 7, apăsați butonul F8 pentru a introduce Opțiuni avansate de încărcare.

  3. Ar trebui să vedeți acum ecranul Advanced Boot Options. Dacă nu, este posibil să fi pierdut fereastra scurtă a oportunității de a apăsa F8 în pasul anterior și Windows 7 probabil continuă acum să pornească normal, presupunând că este capabil. Dacă acesta este cazul, reporniți computerul și încercați să apăsați F8 din nou.

  4. Odată ce vă aflați în Advanced Boot Options, vi se prezintă trei variante ale modului sigur Windows 7 pe care le puteți introduce. Folosind tastele săgeată de pe tastatură, evidențiați fie Modul sigur, Modul sigur in navigare pe internet, Sau Modul sigur cu ajutorul comenzii de comandă și apăsați Introduce.

    • Modul sigur: Aceasta este opțiunea implicită și este de obicei cea mai bună alegere. Acest mod va încărca doar procesele minime absolute necesare pentru a porni Windows 7.
    • Modul sigur in navigare pe internet: Această opțiune încarcă aceleași procese ca și modul Safe Mode, dar include și cele care permit funcțiilor de rețea în Windows 7 să funcționeze. Ar trebui să alegeți această opțiune dacă credeți că ar putea fi necesar să accesați internetul sau rețeaua locală în timp ce depanați în modul sigur.
    • Modul sigur cu ajutorul comenzii de comandă: Această versiune a modului sigur încarcă, de asemenea, un set minim de procese, dar pornește linia de comandă în loc de Windows Explorer, interfața obișnuită a utilizatorului. Aceasta este o opțiune valoroasă dacă opțiunea Mod sigur nu a funcționat.

     screenshot

  5. Așteptați încărcarea fișierelor Windows 7. Fișierele minime de sistem necesare pentru a rula Windows 7 se vor încărca acum. Fiecare fișier încărcat va fi afișat pe ecran.

    Dacă Modul sigur se blochează aici, documentați ultimul fișier Windows 7 încărcat, apoi căutați pe internet sfaturi de depanare.

    Nu trebuie să faceți nimic aici, dar acest ecran ar putea oferi un loc bun pentru a începe depanarea dacă computerul dvs. se confruntă cu probleme foarte grave și modul sigur nu se va încărca complet.

  6. Pentru a porni Windows 7 în modul sigur, trebuie să vă conectați cu un cont care are permisiuni de administrator. Dacă nu sunteți sigur dacă oricare dintre conturile dvs. personale au privilegii de administrator, conectați-vă folosind propriul cont și vedeți dacă funcționează.

    Dacă nu sunteți sigur care este parola unui cont cu acces de administrator, consultați Cum să găsiți parola de administrator în Windows pentru mai multe informații.

  7. Intrarea în Windows Safe Mode ar trebui să fie acum completă. Efectuați modificările pe care trebuie să le faceți și apoi reporniți computerul. Presupunând că nu mai există probleme care să o împiedice, computerul ar trebui să pornească în mod normal pe Windows 7 după o repornire.

    După cum puteți vedea în captura de ecran de mai sus, este foarte ușor să identificați dacă un computer Windows 7 se află în modul sigur. Textul „Mod sigur” va apărea întotdeauna în fiecare colț al ecranului atunci când se află în acest mod special de diagnosticare din Windows 7.