Cum se pornește pe desktop în Windows 8.1

Când a fost lansat pentru prima dată Windows 8, singura modalitate de a porni direct pe desktop a fost folosirea unui hack de registry sau instalarea unui program care face același lucru.

Auzind feedback că ecranul Start din Windows 8 ar putea să nu fie cel mai bun punct de plecare pentru toată lumea, în special pentru utilizatorii de desktop, Microsoft a introdus posibilitatea de a porni pe desktop cu actualizarea Windows 8.1.

Deci, dacă sunteți unul dintre acei oameni care face clic sau atinge aplicația Desktop de fiecare dată când porniți computerul, veți fi fericiți să știți că configurarea Windows 8 pentru a sări complet ecranul Start este o schimbare foarte ușoară de făcut.

Puteți face ca Windows 8 să pornească direct pe desktop numai dacă ați actualizat la Windows 8.1 sau o versiune ulterioară. Acesta este cel mai frecvent motiv pentru care nu veți vedea această opțiune.


Cum se pornește pe desktop în Windows 8.1

  1. Deschideți Panoul de control Windows 8. A face acest lucru de pe ecranul de aplicații este probabil cea mai rapidă cale prin atingere, dar este accesibilă și prin meniul Power User (WIN + X) dacă sunteți obișnuiți să folosiți asta.

    Dacă utilizați o tastatură sau un mouse și sunteți deja pe desktop, ceea ce pare probabil având în vedere modificarea pe care doriți să o faceți aici, faceți clic dreapta pe bara de activități și alegeți Proprietăţi, apoi treceți la pasul 4.

  2. Cu Panoul de control deschis acum, selectați Aspect și personalizare.

    Nu veți vedea appletul Aspect și personalizare dacă vizualizarea Panoului de control este setată la pictograme mari sau pictograme mici. Dacă utilizați una dintre aceste vizualizări, alegeți Bara de activități și navigația și apoi treceți la pasul 4.

  3. Alege Bara de activități și navigația.

  4. selectaţi Navigare fila din partea de sus a ferestrei de bara de activități și de navigare care este acum deschisă.

  5. Bifați caseta de lângă Când mă conectez sau închid toate aplicațiile pe un ecran, accesați desktopul în loc de Start. Această opțiune se află în zona ecranului Start din fila Navigare.

    De asemenea, aici este o opțiune care spune Afișați automat vizualizarea Aplicații când accesez Start, care este altceva de luat în considerare dacă nu sunteți un fan al ecranului Start.

  6. Selectați OK pentru a confirma schimbarea.

De acum înainte, după conectarea la Windows 8 sau închiderea aplicațiilor deschise, desktopul se va deschide în locul ecranului Start. Acest lucru nu înseamnă că ecranele Start sau Aplicații au fost dezactivate sau sunt dezactivate sau inaccesibile în vreun fel. Puteți trage în continuare desktopul în jos sau puteți selecta butonul Start pentru a afișa ecranul Start.

Căutați o altă modalitate de a vă accelera rutina de dimineață? Dacă sunteți singurul utilizator de pe un computer securizat fizic (de exemplu, îl păstrați acasă tot timpul), luați în considerare configurarea Windows 8 pentru a vă conecta automat la pornire. Consultați Cum să vă conectați automat la Windows pentru un tutorial.