Cum se instalează Windows 7 de pe USB (unitate flash, Ext HD)

Este posibil să aveți nevoie să instalați Windows 7 de pe un dispozitiv USB dacă aveți o tabletă, un laptop mic sau un dispozitiv netbook, dintre care câteva includ unități optice ca hardware standard.

Începând din ianuarie 2020, Microsoft nu mai acceptă Windows 7. Vă recomandăm să faceți upgrade la Windows 10 pentru a primi în continuare actualizări de securitate și asistență tehnică.

Trebuie să migrați fișierele de configurare Windows 7 pe o unitate flash (sau orice stocare bazată pe USB) și apoi să porniți din acea unitate flash pentru a porni procesul de instalare Windows 7. Cu toate acestea, simpla copiere a fișierelor de pe DVD-ul Windows 7 pe o unitate flash nu va funcționa. Trebuie să pregătiți special dispozitivul USB și apoi să copiați corect fișierele de instalare Windows 7 pe acesta înainte ca acesta să funcționeze așa cum vă așteptați.

Vă aflați într-o situație similară, dar ușor mai ușor de rezolvat, dacă ați achiziționat un fișier ISO Windows 7 direct de la Microsoft și aveți nevoie de acesta pe o unitate flash.

Indiferent în ce situație vă aflați, urmați instrucțiunile de mai jos pentru a instala Windows 7 de pe un dispozitiv USB.

Următorul tutorial se aplică în mod egal oricărei ediții de Windows 7 pe care aveți un disc sau o imagine ISO de: Windows 7 Ultimate, Professional, Home Premium etc.

De ce veți avea nevoie:

  • Un ISO sau DVD Windows 7 [Consultați Unde pot descărca Windows 7? pentru informații despre obținerea unei imagini ISO sau cumpărarea unui nou DVD Windows 7]
  • Acces la un computer cu Windows 7, 8, 10, Vista sau XP instalat și care funcționează corect, precum și cu o unitate DVD dacă aveți un DVD Windows 7
  • O unitate flash de 4 GB (sau mai mare)

Cele mai bune 8 unități flash USB din 2020


Cum se instalează Windows 7 de pe USB

Pregătirea corectă a unei unități USB pentru utilizare ca sursă de instalare pentru Windows 7 va dura aproximativ 15-30 de minute, în funcție de viteza computerului și de ce ediție de Windows 7 aveți pe DVD sau în format ISO

Începeți cu Pasul 1 de mai jos dacă aveți un DVD Windows 7 sau Pasul 2 dacă aveți o imagine ISO Windows 7.

  1. Creați un fișier ISO de pe DVD-ul Windows 7. Dacă știți deja cum să creați imagini ISO, fantastic: faceți-o și reveniți aici pentru instrucțiuni suplimentare despre ce să faceți cu ea.

    Dacă nu ați creat niciodată un fișier ISO de pe un disc, consultați tutorialul legat mai sus. Vă va ajuta să instalați un software gratuit și apoi să îl utilizați pentru a crea ISO. O imagine ISO este un singur fișier care reprezintă perfect un disc - în acest caz, DVD-ul dvs. de instalare Windows 7.

    În continuare vom lucra la obținerea corectă a imaginii ISO Windows 7 pe care tocmai ați creat-o pe unitatea flash.

  2. Descărcați instrumentul de descărcare Windows 7 USB / DVD de la Microsoft. Odată descărcat, executați fișierul și urmați expertul de instalare.

    Acest program gratuit de la Microsoft, care funcționează în Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista sau Windows XP, va formata corect unitatea USB și apoi va copia conținutul fișierului ISO Windows 7 pe unitate.

    Alegeți en-US.exe descărcați pentru ediția în limba engleză a acestui instrument.

  3. Porniți programul Windows 7 USB DVD Tool Tool, care se află probabil în meniul Start sau pe ecranul Start, precum și pe desktop.

  4. La Pasul 1 din 4: Alegeți ecranul fișierului ISO, faceți clic pe Naviga.

  5. Găsiți și selectați fișierul ISO Windows 7, apoi faceți clic pe Deschis.

    Dacă ați descărcat Windows 7 direct de la Microsoft, verificați imaginea ISO oriunde aveți tendința de a stoca fișierele descărcate. Dacă ați creat manual un fișier ISO de pe DVD-ul Windows 7 la pasul 1 de mai sus, acesta va fi oriunde l-ați salvat.

  6. Clic Următor → odată ce ați revenit la ecranul Pasului 1 din 4.

  7. Clic dispozitiv USB la Pasul 2 din 4: Alegeți ecranul tipului de suport media.

  8. La Pasul 3 din 4: Introduceți ecranul dispozitivului USB, alegeți unitatea flash sau hard diskul extern pe care doriți să puneți fișierele de instalare Windows 7.

    Dacă nu ați conectat încă unitatea flash sau alt dispozitiv pe care îl utilizați, puteți face acest lucru acum. Doar faceți clic pe butonul albastru de reîmprospătare pentru a-l afișa în listă.

  9. Apasă pe Începeți să copiați butonul.

  10. Clic Ștergeți dispozitivul USB dacă vi se solicită să faceți acest lucru pe o fereastră de spațiu liber suficient. Apoi apasa Da la confirmarea din fereastra următoare.

    Dacă nu vedeți acest lucru, înseamnă că unitatea flash sau hard disk-ul extern pe care l-ați selectat este deja gol.

    Orice date pe care le aveți pe această unitate USB vor fi șterse ca parte a acestui proces.

  11. La Pasul 4 din 4: Crearea dispozitivului USB bootabil, așteptați ca instrumentul de descărcare DVD DVD Windows 7 să formateze unitatea USB și apoi copiați fișierele de instalare Windows 7 pe ea din imaginea ISO pe care ați furnizat-o.

    Veți vedea o stare de formatare timp de câteva secunde, urmată de Copierea fișierelor. Această parte poate dura până la 30 de minute, poate chiar mai mult, în funcție de ce ediție de Windows 7 provine fișierul ISO pe care îl aveți, precum și de cât de rapide sunt computerul, unitatea USB și conexiunea USB.

    Indicatorul procentului complet poate sta pe unul sau mai multe procente pentru o lungă perioadă de timp. Această pauză aparentă nu înseamnă că nimic nu este în neregulă.

  12. Următorul ecran pe care îl vedeți ar trebui să spună Dispozitiv USB bootabil creat cu succes, cu o stare de rezervă finalizată.

    Acum puteți închide programul Windows 7 USB DVD Download Tool. Unitatea USB poate fi utilizată acum pentru a instala Windows 7.

  13. Porniți de pe dispozitivul USB pentru a porni procesul de configurare Windows 7.

    Este posibil să trebuiască să faceți modificări la ordinea de încărcare în BIOS dacă procesul de configurare Windows 7 nu pornește când încercați să porniți de pe unitatea USB. Vedeți Cum să modificați ordinea de încărcare în BIOS dacă nu ați făcut niciodată acest lucru.

    Dacă totuși nu puteți porni unitatea flash pentru a porni și aveți și un computer bazat pe UEFI, consultați ultimul paragraf din partea de jos a acestei pagini.

    Dacă ați ajuns aici de la Cum să curățați instalarea Windows 7, puteți reveni acum la acel tutorial și puteți continua instalarea Windows 7. Consultați Cum să instalați Windows 7 dacă nu efectuați o instalare curată sau nu sunteți sigur ce tip de instalare a face.

  14. Acum ar fi trebuit să instalați Windows 7 prin USB.


Sfaturi și mai multe informații

Când instrumentul de descărcare DVD DVD Windows 7 formatează unitatea flash în timpul procesului de mai sus, face acest lucru folosind NTFS, un sistem de fișiere din care unele sisteme UEFI nu vor porni dacă sunt prezente pe un stick USB.

Pentru a porni unitatea USB pentru a porni pe aceste computere, ar trebui să copiați datele de pe unitatea flash pe un folder de pe computer, apoi să reformatați unitatea flash utilizând sistemul de fișiere FAT32 mai vechi, apoi să copiați aceleași date înapoi pe unitate.

Consultați Cum să înregistrați un fișier ISO pe un tutorial USB pentru o metodă alternativă pentru a obține o imagine ISO Windows 7 pe o unitate USB.