Cum se instalează Viber pentru Android

Există mai multe aplicații VoIP pentru Android care fac apeluri gratuite printr-o conexiune la internet, fie utilizând Wi-Fi, fie un plan de date. O aplicație VoIP populară este Viber. Viber nu necesită un nume de utilizator și o parolă. Acesta folosește numărul dvs. de telefon mobil și îl integrează în lista dvs. de contacte. Viber a existat suficient de mult timp pentru a-și perfecționa abordarea și a-și construi următorii; are o bază mare de utilizatori. Cu Viber, este simplu să vă configurați și să efectuați apeluri.

Instrucțiunile din acest articol se aplică telefoanelor Android cu Android 4.1 sau o versiune ulterioară.


De ce aveți nevoie pentru a instala Viber

Viber necesită un smartphone compatibil și acceptat. Majoritatea dispozitivelor Android sunt compatibile, iar dispozitivele Android sunt cele mai numeroase din lista modelelor acceptate. Acest lucru se datorează faptului că Android este un sistem de operare deschis în ceea ce privește integrarea hardware și dezvoltarea de software.

Instrucțiunile pentru instalarea și configurarea Viber pe iPhone și iPad sunt similare procesului de instalare pe dispozitivele Android. Cu toate acestea, iPad-ul este acceptat doar parțial.

Viber necesită, de asemenea, o conexiune la internet utilizând fie Wi-Fi, fie celular. Viber efectuează apeluri prin hotspoturi Wi-Fi, inclusiv acasă și la birou și printr-un plan de date pentru apeluri în timp ce vă deplasați. Dacă nu aveți un plan de date nelimitat, veți plăti pentru fiecare MB de date pe care îl utilizați pentru apeluri și mesaje. Asistența Viber spune că aplicația folosește 240 KB de date pe minut de utilizare, în sus și în jos. Asta face 14 MB pe oră de comunicare.

Înainte de a putea efectua apeluri, veți avea nevoie de o listă de prieteni. Nu puteți efectua apeluri Viber sau trimite mesaje Viber persoanelor care nu folosesc Viber.


Descărcați și instalați

Pentru a instala Viber pe un telefon Android:

  1. Pe dispozitivul Android, deschideți Google Play, apoi căutați Viber pentru a accesa pagina aplicației Viber.

  2. Robinet Instala pentru a descărca și instala automat aplicația.

  3. Robinet Deschis.

  4. În ecranul de întâmpinare care listează caracteristicile aplicației, atingeți A continua, apoi introduceți numărul de telefon mobil.

  5. Viber vă detectează automat locația și codul de zonă. Dacă locația nu este corectă, alegeți locația corectă.

  6. Când vi se solicită permisiunea de a permite Viber să vă acceseze lista de contacte, fie acceptați, fie refuzați permisiunea.

  7. Viber vă va trimite un cod de activare într-un mesaj text pentru a verifica dacă sunteți proprietarul numărului de telefon. Introduceți codul format din patru cifre și începeți să efectuați apeluri către prietenii dvs.


Profitați la maximum de Viber

Veți economisi bani cu Viber dacă aveți un număr de contacte pe care le apelați frecvent (cum ar fi familia, prietenii și colegii) și care utilizează smartphone-uri. Solicitați-le să instaleze Viber, iar apelurile cu acestea vor fi gratuite, mai ales dacă efectuați apeluri folosind hotspoturi Wi-Fi. De asemenea, puteți organiza mesaje de grup în Viber și puteți transforma aplicația într-un instrument de colaborare.