Cum se instalează Kodi pentru Mac

În timp ce Plex este în prezent regele serverului media rulat, Kodi este un concurent puternic care face apel la o piață mare care caută personalizare și acces open-source. Kodi nu poate funcționa ca un server media central, dar biblioteca sa diversă de pluginuri permite transmiterea directă dintr-o varietate de surse. Cu toate acestea, deoarece Kodi este open-source și frecvent în flux, fiți pregătit pentru o plimbare accidentată atunci când instalați și utilizați aplicația.

Deoarece Kodi este un centru media popular în cadrul comunității de piraterie, legalitatea lui Kodi a fost adesea în flux. Software-ul de bază de difuzare media Kodi este complet legal, dar unele dintre suplimentele neoficiale ale Kodi permit transmiterea de conținut piratat. Pirateria este cu siguranță ilegală.


Cum se instalează Kodi pentru Mac

Trebuie să rulați OS X Lion (10.7) sau o versiune ulterioară pentru a instala Kodi.

  1. Descărcați Kodi pentru macOS de pe site-ul web Kodi. Kodi este disponibil pentru mai multe sisteme de operare, deci asigurați-vă că descărcați fișierul corect.

    Nu descărcați Kodi din orice altă sursă necunoscută, deoarece poate veni împreună cu programe malware nedorite.

  2. Utilizatorii Chrome și Chromium vor fi rugați să confirme descărcarea instalatorului. Clic A pastra pentru a continua descărcarea programului de instalare.

  3. Deschideți DMG descărcat și trageți pictograma Kodi în link aplicatii dosar.

  4. Deschideți Kodi din aplicatii dosar.

    În funcție de setări, este posibil să primiți o notificare Gatekeeper care să spună că Kodi nu poate fi deschis, deoarece provine de la un dezvoltator necunoscut. Dacă da, faceți clic dreapta pe Kodi pictogramă, faceți clic pe Deschis din meniul contextual, apoi faceți clic pe Deschis în caseta de dialog Gatekeeper.

  5. Asta e!


Configurarea bibliotecii dvs. Kodi pe macOS

  1. Kodi se va deschide pe ecran complet și va afișa bazele de date în bara laterală. Clic Filme, apoi apasa Introduceți secțiunea fișiere pentru a începe să importați biblioteca de filme.

    Fișierele dvs. de filme și orice alt suport media trebuie să fie accesibile local dispozitivului pentru ca Kodi să le poată accesa. Acest lucru ar putea însemna pe un hard disk sau pe un server în rețea. Dacă nu găsiți fișierele în Finder, nu le veți putea adăuga la Kodi.

  2. Clic Adăugați videoclipuri în partea de jos a listei de foldere.

  3. Clic Naviga, apoi selectați directorul în care sunt păstrate filmele dvs.

  4. Clic OK când ajungeți la folderul dorit, apoi faceți clic pe OK din nou pentru a adăuga conținutul folderului la baza de date.

  5. Anunturi ESC pentru a reveni la meniul principal, apoi faceți clic pe Filme.

    Anunturi ESC pentru a reveni oricând la un ecran.

  6. În fereastra pop-up rezultată intitulată „Acest director conține”, faceți clic pe Filme pentru a seta tipul de metadate. Acest lucru îi va spune lui Kodi să vă conecteze automat filmele cu metadatele relevante din baza de date de filme. Veți vedea acțiunea în desfășurare în colțul din dreapta sus al ecranului.

  7. Puteți continua să adăugați emisiuni TV, muzică și alte tipuri de suport media alegând secțiunea corespunzătoare a bibliotecii și repetând pașii de mai sus. Asigurați-vă că alegeți tipul de suport corect, astfel încât Kodi să poată atașa metadatele corecte la suportul dvs.


Lucrul cu programe de completare și pluginuri în Kodi pentru Mac

Funcționalitatea Kodi poate fi extinsă semnificativ cu suplimente sau pluginuri. Puteți găsi plugin-uri sancționate oficial în add-on-ul și biblioteca de pluginuri Kodi; Kodi face un efort pentru a exclude programe de completare care permit pirateria. Ca rezultat, există o piață neagră de programe Kodi folosite pentru streaming de conținut piratat.

Descărcarea suplimentelor oficiale Kodi pentru Mac

Suplimentele și pluginurile oficiale Kodi sunt instalate din aplicație.

  1. Clic Firefox în stânga, apoi faceți clic pe Download în partea de jos a meniului când este disponibil. Aceasta va dezvălui o listă de categorii care conțin programe de completare Kodi oficiale.

  2. După ce ați ales un program de completare pentru instalare, faceți clic pe numele acestuia în lista de programe de completare disponibile.

  3. În fereastra următoare, faceți clic pe Instala pentru a instala programul de completare și orice dependențe necesare.

    De exemplu, programul de completare YouTube instalează cinci programe de completare necesare funcționării acestuia. Dacă ați instalat vreodată o aplicație prin intermediul unui manager de pachete, veți fi familiarizat cu procesul de găsire și instalare a dependențelor înainte de a putea utiliza o aplicație care depinde de acestea.

  4. Pentru a utiliza un supliment, apăsați ESC pentru a reveni la Add-on-ul principal , apoi localizați extensia instalată în listă. Extensia YouTube, de exemplu, va fi găsită în Suplimente video.

  5. Faceți clic pe pictograma asociată programului de completare pentru a începe procesul de configurare. Faceți clic pe pașii procesului de configurare, urmând instrucțiunile pe măsură ce apar.

  6. După finalizarea procesului de configurare, veți fi direcționat către meniul principal al aplicației.

    Veți observa că navigarea suplimentelor în Kodi se bazează în principal pe text. Fiecare folder de meniu conține o secțiune sau o acțiune a programului de completare. Nu veți vedea aici interfața grafică familiară a niciunui serviciu de streaming.

  7. Ai terminat! Suplimentul oficial poate fi acum accesat prin meniul de suplimente Kodi.

Descărcați alte pluginuri Kodi pentru Mac

Una dintre pretențiile faimii lui Kodi este capacitatea sa de a transmite conținut în flux din rețeaua BitTorrent. Streamingul este rapid, robust și surprinzător de stabil pentru un client open-source de streaming video P2P.

Dacă sunteți interesat să obțineți extensii de streaming din afara pieței oficiale Kodi, cum ar fi de la Exodus, veți dori să vizitați pagina TVAddons 'Fusion Installer și să urmați instrucțiunile de acolo.


Streaming TV live cu Kodi pe Mac

Cu puțină persistență și convingere, Kodi poate fi configurat pentru a transmite în direct TV. Acest lucru va funcționa pentru canalele de difuzare care trimit semnale digitale. Pentru a primi aceste canale, veți avea nevoie de o antenă digitală compatibilă USB conectată la computerul dvs. Mac. Alternativ, ați putea rula streaming live TV pe televizor, ceea ce este o potrivire mai naturală pentru o antenă.

Există trei componente pentru streamingul TV cu Kodi:

  • Server PVR: Interpretează datele de pe antena HD și le transformă în fișiere video care pot fi gestionate de Kodi.
  • Supliment PVR pentru Kodi: Preia fișierele video ale serverului și le alimentează în Kodi.
  • Interfață grafică de utilizator (GUI): Aveți nevoie de o interfață grafică pentru a interacționa cu toate aceste lucruri. GUI-ul dvs. este aplicația Kodi în sine, deci este îngrijită.

Nu există multe servere PVR disponibile pentru Mac. MythTV, precum și EyeTV și TVHeadEnd sunt cele trei opțiuni principale. Urmarea instrucțiunilor de instalare este cea mai bună modalitate de a continua, deoarece acestea sunt cele mai detaliate și actualizate. Asigurați-vă că apucați și front-end-urile PVR, astfel încât conținutul să aibă unde să meargă odată ce se află în interiorul computerului dvs. Mac.


Este Kodi potrivit pentru mine?

O mare parte din distracția cu Kodi este despre experimentarea cu noi programe de completare și modificarea configurării până când este perfectă. Este similar cu rularea unei distribuții obscure de Linux; unii oameni adoră munca necesară, în timp ce alții nu. Dacă vă încadrați în această din urmă categorie, Plex este o opțiune de server media mai bună. Dar, dacă doriți să vă murdăriți mâinile creând configurația media perfectă, Kodi este pregătit pentru dvs.