Cum se instalează Android SDK (Software Development Kit)

Android SDK (Software Development Kit) este un set de instrumente folosit de programatori pentru a dezvolta aplicații pentru dispozitive care rulează Android. Dar pentru a utiliza SDK-ul Android, va trebui mai întâi să îl instalați pe un computer care rulează macOS sau Windows.

O concepție greșită obișnuită este că acest SDK este destinat strict programatorilor interesați să creeze aplicații atunci când poate fi folosit și pentru a instala manual actualizări de software sau chiar pentru a rădăcina (cunoscut și sub denumirea de jailbreak) smartphone-ul sau tableta.


Cum se instalează Android SDK pe un Mac

Urmați instrucțiunile de mai jos pentru a instala SDK-ul Android în macOS.

  1. Deschideți un browser web și navigați la pagina de descărcare Android Studio.

  2. Clic DESCĂRCAȚI STUDIOUL ANDROID.

  3. Acordul de licență Android Studio va fi acum afișat. Clic Am citit și sunt de acord cu termenii și condițiile de mai sus.

  4. Clic DESCĂRCARE STUDIO ANDROID PENTRU MAC.

  5. Acum va fi descărcat un fișier DMG. Aveți răbdare, deoarece fișierul are peste 700 MB.

  6. Deschideți fișierul descărcat fie prin bara de activități a browserului dvs. sau faceți dublu clic pe fișierul însuși prin Finder.

  7. O imagine de disc Android Studio ar trebui să fie acum vizibilă. Faceți clic și trageți fișierul Android Studio pictogramă în folderul Aplicații.

  8. O bară de progres va apărea pe scurt pe măsură ce fișierele sunt copiate, dispărând odată ce procesul este finalizat. Faceți dublu clic pe aplicatii pictogramă găsită în fereastra de imagine a discului.

  9. Dosarul dvs. MacOS Applications ar trebui să fie acum deschis, cu cea mai recentă adăugare poziționată aproape sau în partea de sus a listei. Dublu click Android Studio.

    Acum poate apărea un mesaj de avertizare, menționând că Android Studio este o aplicație descărcată de pe internet și care vă întreabă dacă sunteți sigur că doriți să o deschideți. Clic Deschis pentru a continua.

  10. Se va afișa acum fereastra de dialog Import Android Settings Settings From. Clic Nu importați setările, dacă este necesar, faceți clic pe OK.

  11. Acum veți fi întrebat dacă doriți să permiteți Google să colecteze date de utilizare anonime în timp ce Android Studio rulează. Alegeți cu cine vă simțiți confortabil.

  12. Expertul de configurare Android Studio ar trebui să apară acum. Clic Următorul.

  13. Pe Instalați ecranul Tip, faceți clic pe Standard (dacă se dorește), apoi faceți clic pe Următor →.

  14. Alegeți fie Darcula or Lumina interfața cu utilizatorul temă, apoi faceți clic pe Următor →.

  15. Acum ar trebui să apară ecranul Verificare setări. Clic finalizarea.

  16. Componentele necesare pentru instalare vor fi acum descărcate, dezarhivate și instalate. Clic Arata detalii dacă doriți să vedeți mai multe informații despre procesele în timp real în timp ce așteptați.

    La un moment dat în timpul procesului, vi se poate cere să introduceți parola macOS pentru ca instalarea HAXM să poată face modificări. Dacă apare acest mesaj, tastați aceeași parolă pe care o utilizați pe ecranul de conectare al computerului, apoi faceți clic pe OK.

  17. După finalizarea procesului de instalare, faceți clic pe finalizarea din nou.

  18. Android Studio este acum instalat, împreună cu cea mai recentă versiune a SDK-ului Android. Clic Porniți un nou Studio Android proiect. 

  19. selectaţi Telefon și tabletă filă, dacă este necesar, apoi faceți clic pe Următor → pentru a crea o nouă activitate goală.

  20. Clic finalizarea pe ecranul Configurare proiect. 

  21. O nouă interfață de proiect va apărea acum, așa cum se arată în captura de ecran însoțitoare. Apasă pe Manager SDK pictogramă, reprezentată de un cub cu o săgeată în jos și situată în colțul din dreapta sus.

  22. Android SDK Manager va fi acum afișat. Efectuați selecțiile adecvate pentru versiunile platformei și instrumentele de care aveți nevoie pentru sarcinile dvs. specifice, apoi faceți clic pe OK. SDK-ul Android ar trebui acum să fie instalat și configurat cu setările dvs. speciale.


Cum se instalează Android SDK pe Windows

Urmați instrucțiunile de mai jos pentru a instala SDK-ul Android pe computer.

  1. Deschideți un browser web și navigați la pagina de descărcare Android Studio.

  2. Selectați DESCĂRCAȚI STUDIOUL ANDROID.

  3. Acordul utilizatorului Android Studio ar trebui să fie afișat acum. Selectați Am citit și sunt de acord cu termenii și condițiile de mai sus.

  4. Selectați DESCĂRCAȚI STUDIOUL ANDROID PENTRU WINDOWS.

  5. Acum va fi descărcat un fișier EXE.

  6. Deschideți fișierul descărcat fie prin bara de activități a browserului dvs. sau faceți dublu clic pe fișierul însuși prin Windows Explorer.

  7. Va apărea acum o casetă de dialog Control cont utilizator, care vă întreabă dacă doriți să permiteți acestei aplicații să facă modificări pe dispozitivul dvs. Selectați Da.

  8. Aplicația de configurare Android Studio ar trebui să se lanseze acum, suprapunându-vă desktopul. Selectați Următor →.

  9. Acum va fi afișat ecranul Alege componente. Selectați Dispozitiv virtual Android dacă nu este deja selectat, selectați Următor →.

  10. Vi se va cere acum să alegeți o locație pe hard disk-ul computerului dvs. pentru a instala Android Studio. Vă recomandăm opțiunea implicită, dar puteți selecta Naviga și alegeți o cale de folder diferită, dacă doriți. Selectați Următor → pentru a continua.

  11. Selectați Instala.

  12. Instalarea va începe acum, cu detalii despre progres afișate pe tot parcursul. Selectați Arata detalii pentru a vizualiza informații avansate de instalare în timp real. După finalizarea procesului, selectați Următor →.

  13. Acum veți fi întrebat dacă doriți să importați setări dintr-o versiune anterioară sau dintr-un fișier extern. Selectați OK odată ce ești mulțumit de alegerile tale.

  14. Apoi, veți fi întrebat dacă doriți sau nu să permiteți Google să colecteze date de utilizare anonime. Selectați opțiunea cu care vă simțiți confortabil.

    În funcție de configurația dvs. specifică, este posibil să vi se solicite să răspundeți la întrebări suplimentare în acest moment.

  15. O nouă fereastră de proiect Android Studio ar trebui să fie afișată acum. Selectează Manager SDK buton, reprezentat de un cub cu o săgeată în jos.

  16. Android SDK Manager va apărea acum. Efectuați selecțiile adecvate pentru versiunile platformei și instrumentele de care aveți nevoie pentru sarcinile dvs. specifice, apoi selectați Aplică.

  17. Selectați OK. SDK-ul Android ar trebui să fie acum instalat și configurat după bunul plac.