Cum se instalează Android pe computer fără emulator

Este posibil să instalați Android pe un PC fără a utiliza un emulator. Aflați cum să rulați aplicații Android și să accesați o versiune completă a sistemului de operare mobil pe Windows.

Instrucțiunile din acest articol se aplică desktopurilor și laptopurilor care rulează Windows 10, 8 și 7.


De ce să instalați Android pe computer?

Dacă nu aveți un dispozitiv Android, pierdeți milioane de aplicații în Google Play Store. Chiar dacă aveți deja un smartphone sau o tabletă pe care jucați jocuri Android, este posibil să preferați să le jucați pe computer.

Există mai multe moduri de a rula aplicații Android pe computer. De exemplu, Android SDK vine cu un emulator Android pentru depanarea aplicațiilor, iar BlueStacks este o mașină virtuală bazată pe cloud care optimizează aplicațiile Android pentru desktopuri. Cu toate acestea, dacă doriți să accesați versiunea completă a Android fără un emulator, atunci cel mai bun pariu este Phoenix OS.


Ce este Phoenix OS?

Phoenix OS este un sistem de operare bazat pe Android 7 (Nougat) care este conceput pentru a rula pe computere desktop și laptop. Dacă îl instalați pe hard disk, vi se oferă opțiunea de a porni în sistemul de operare Phoenix de fiecare dată când porniți computerul. Alternativ, îl puteți salva pe o unitate flash USB pentru utilizare pe orice computer.

Înainte de a putea instala Phoenix OS, trebuie mai întâi să descărcați programul de instalare pentru sistemul dvs. de operare. Utilizatorii de Windows pot descărca un fișier EXE, dar utilizatorii de Mac trebuie să descarce un fișier ISO și să-l inscripționeze pe o unitate flash înainte de a putea lansa programul de instalare. De asemenea, trebuie să modificați setările BIOS-ului sistemului.

Pentru a rula sistemul de operare Phoenix, computerul dvs. are nevoie de un procesor Intel x86 series.


Cum se instalează sistemul de operare Android Phoenix pe PC

Pentru a începe instalarea Android pe computerul dvs. folosind sistemul de operare Phoenix, acești pași trebuie să urmați:

  1. Descărcați programul de instalare Phoenix OS pentru sistemul dvs. de operare.

  2. Deschideți programul de instalare și selectați Instala.

    Pentru a instala sistemul de operare Phoenix pe o unitate USB, selectați Faceți U-Disk.

  3. Selectați hard diskul pe care doriți să instalați sistemul de operare, apoi selectați Următor →.

  4. Selectați spațiul pe care doriți să-l rezervați pe hard disk pentru sistemul de operare Phoenix, apoi selectați Instala.

    Această opțiune determină dimensiunea aplicațiilor pe care le puteți rula, deci ar trebui să o setați cât mai mare posibil.

  5. Sistemul de operare Phoenix este acum instalat, dar probabil veți primi o notificare prin care trebuie să dezactivați boot-ul securizat.

Cum se dezactivează încărcarea sigură pentru sistemul de operare Phoenix

Windows are o caracteristică de securitate încorporată care va împiedica sistemul de operare Phoenix să ruleze la pornire. Modul în care dezactivați funcția de boot sigur depinde de placa de bază și de versiunea dvs. de Windows. Site-ul de asistență Microsoft conține instrucțiuni detaliate pentru dezactivarea pornirii sigure pentru diferite sisteme.


Folosirea sistemului de operare Phoenix pentru a rula aplicații Android pe PC

Ori de câte ori porniți computerul, puteți alege să încărcați sistemul de operare Windows sau Phoenix. De asemenea, puteți selecta comanda rapidă de pe desktop pentru a lansa sistemul de operare Phoenix. Prima dată când porniți Phoenix, va trebui să selectați limba (implicit este chineza) și să o configurați așa cum ați face cu un nou dispozitiv Android.

Sistemul de operare Phoenix nu este întotdeauna stabil, deci dacă nu se încarcă cu succes prima dată, s-ar putea să funcționeze dacă încercați din nou.

Interfața Phoenix OS arată similar cu Windows, dar se comportă ca Android. Dacă utilizați un laptop, este posibil să aveți nevoie de un mouse extern, deoarece sistemul de operare Phoenix nu este compatibil cu toate trackpad-urile. Dacă computerul dvs. are un ecran tactil, puteți naviga în interfață la fel ca pe un smartphone sau tabletă.

Sistemul de operare Phoenix este preîncărcat cu Google Play, astfel încât să puteți descărca aplicații direct de pe Google. De asemenea, puteți descărca aplicații utilizând fișiere APK. Selectează Meniu pictogramă din colțul din stânga jos al desktopului pentru a vedea aplicațiile.