Cum se folosește Windows 10 Fresh Start

Dacă computerul dvs. Windows este încărcat cu bloatware sau dispozitivul dvs. îmbătrânit se simte lent, ar putea fi timpul să utilizați Fresh Start pentru a instala o copie curată a Windows 10. În acest fel, puteți îmbunătăți procesul de pornire și oprire a computerului, utilizarea memoriei, experiența de navigare, și durata de viață a bateriei.

Instrucțiunile din acest articol se aplică utilizatorilor Windows 10 Home și Windows 10 Pro. Fresh Start nu este disponibil pentru edițiile Enterprise sau Education din Windows 10.


Ce este Windows 10 Fresh Start?

Instrumentul Fresh Start resetează dispozitivul dvs. Windows 10 la starea inițială inițială, cu cea mai recentă versiune a sistemului de operare. Fresh Start șterge majoritatea aplicațiilor, inclusiv cele preinstalate pe dispozitiv. Majoritatea setărilor dvs. personale sunt, de asemenea, pierdute. Este posibil să vă pierdeți licențele digitale și conținutul digital asociat acestor aplicații, ceea ce vă poate afecta capacitatea de a le utiliza. Din acest motiv, Microsoft nu recomandă utilizarea instrumentului dacă doriți să vă asigurați că toate aplicațiile dvs. rămân instalate și licențiate corect.


Înainte de a începe să utilizați Windows 10 Fresh Start

Înainte de a lansa Fresh Start, asigurați-vă că aveți o conexiune la internet funcțională și suficient spațiu de stocare disponibil pe dispozitiv pentru o instalare curată. Descărcarea instrumentului și instalarea Windows 10 necesită cel puțin 3 GB. În plus, asigurați-vă că faceți backup pentru tot ceea ce doriți să păstrați, cum ar fi documentele și fotografiile.

Fresh Start nu șterge toate fișierele dvs. personale, dar este o idee bună să le faceți backup oricum în cazul în care ceva nu merge bine.


Cum se folosește Windows 10 Fresh Start

Accesați Windows 10 Fresh Start din Centrul de securitate Windows:

  1. Tip Windows Security în caseta de căutare Windows și selectați Windows Security app.

  2. Selectați Performanța și sănătatea dispozitivului în panoul din stânga.

  3. Selectați Informatii suplimentare în Început proaspăt secţiune.

    Dacă nu vedeți instrumentul Fresh Start pe dispozitivul dvs., puteți descărca Fresh Start pentru Windows 10 de la Microsoft.

  4. Selectați Incepe. Selecta Da dacă vi se cere dacă doriți să permiteți Fresh Start să facă modificări pe dispozitivul dvs.

  5. Citiți responsabilitatea și selectați Următor → pentru a continua.

În acest moment, Fresh Start efectuează o instalare Windows 10 curată. Restul procesului este automat.

Începutul proaspăt poate dura 20 de minute sau mai mult, în funcție de dispozitiv.


Cum se descarcă driverele de dispozitiv lipsă

Dacă lipsește orice driver de dispozitiv după ce ați utilizat Fresh Start, le puteți căuta din setările Windows:

  1. selectaţi ferestre din din bara de activități, apoi selectați setările.

  2. Selectați Actualizare și securitate.

  3. Selectați Windows Update în panoul din stânga.

  4. Selectați Verifică pentru actualizări.

    De asemenea, puteți descărca drivere direct de la producători terți.